lauantai 31. tammikuuta 2015

Viikonlopun puutarhamaratoni Youtubessa

(Kuvassa yksi pieni kesämuisto parin vuoden takaa...)

Viime keväänä olin kaukaa viisas ja ajattelin näitä talvikuukausia. Niinhän me puutarhaihmiset aina narisemme ihan syystäkin siitä että telkkarissa kaikki puutarhaohjelmat alkavat aivan liian myöhään keväällä jolloin niitä ei ehdi katsoa kun ihan oikea toiminta on menossa pihalla. No, tallensin Alan Titchmarcin kartanopuutarhaohjelmia sekä lempparidokumenttini "Valentinon ruusutarhan", mutta nyt jo varastoni ehtyivät eikä helmikuu edes päässyt alkamaan. Strömsön puutarhasarja alkaa sentään jo su 8.2.

Tylsän Mörököllin blogista onneksi luin että Youtubehan on täynnä ihanaa puutarhaohjelmaa, enpä sitä tullut ajatelleeksi. HALOO!?!? Kävinkin pikimiten etsintäkierroksella ja ensimmäisenä silmien eteen tupsahti BBC:n sarja Great British Garden Revival. Eli jos englanninkieli taipuu, kannattaa ehdottomasti katsoa - ja vaikkei taipuisi - silmänruokaa ja katsottavaa kyllä riittää.

Ensimmäisenä katsoin jakson puutarhan tuoksuvista kukista ja tulppaaneista (tottakai tulppaanit katsotaan ensimmäiseksi). Olipa kiva nähdä yhdeksän miljoonan tulppaanin pelto! Sarjan jaksoja näyttäisi pikaisella villkaisulla olevan ainakin 14 ja jokainen niistä melkein tunnin pituinen. Siinäpä keväistä puutarhamaratonia kerrakseen. Illat tulevat varmasti kulumaan tiiviisti Gardening Worldin kanavalla, näitä oman pihan näkymiä vielä odotellessa...

Ihanaa viikonloppua!

4 kommenttia :

 1. Totta! Minäkin selviydyin läpi marraskuun katsomalla iltaisin YouTubesta kaikki 31 viime vuoden Gardener's World -jaksoa ja joulun aikaan jatkoin vanhemmilla jaksoilla. Parasta antia ihana Monty Don ja hänen Longmeadowin puutarhansa! Kiva kuulla, että Strömsön puutarhasarja starttaa jo pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 31 jaksoa, WOW! Mutta aika menee kyllä siivillä tuollaista mieluistaa ohjelmaa katsellessa :) Monty on kyllä ihana, vaikka oma suosikkini on kyllä edelleen Alan Titchmarch ;)

   Poista
 2. Onneksi on youtube;) ja englantilaiset puutarhaohjelmat!

  VastaaPoista
 3. Itse taidan olla menossa jaksossa 9 ;) Taitaa tulla mulle kiire, siirrynkin tästä heti katsomaan kympin:D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...