keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Pinkkien lasien läpi


Ihana daalia 'Mystic Dreamer' avasi ensimmäisen kukkansa. Vaikka yleensä pidän vähän suuremmista (lue: lautasen kokoisista) daalioista, on tämä kyllä mystisyydessään ja herkkyydessään hurmaava. Valoisassa kuvassa lehdet ja varret eivät aivan tule oikeuksiinsa, sillä niissä on vahva, lähes mustanpuhuva väritys joka saa vaaleanpunaisen yksinkertaisen kukan suorastaan hehkumaan herkullisesti. Nupuissa puolestaan on melkein metallinhohtoinen vihertävä kiilto, aivan kuin joissain kesällä nähtävissä kovakuoriaisissa. Kuvaushetkellä keskityin niin kamerani säätämiseen että vasta kuvaa katsoessa huomasin varressa kaikki nuo kirvat!! APUA! Tuli äkkilähtö takaisin ulos. Enpä ole ennen huomannut että kirvat daalioiden kimppuun kävisivät. Tyytyväisenä olen vaan ruusuja suihkutellut mäntysuopaliuoksella ja ajattelin jo päässeeni kirvaongelmasta. No, nyt kun ne muutamat ruusut joita minulla on, saavat toivon mukaan aloittaa kukintansa rauhassa, täytyy pitää daalioita silmällä. 


 Eilisen sateisen päivän päätteeksi alkoi aurinko taas paistaa ja illalla tulikin kitkettyä muutama tunti ja syötettyä hyttysiä. Kiskoin puna-ailakeita kottikärryllisen ennen kuin ehtivät siementää. Siemenistä puheenollen: jos joku vaan kaipaa rohtosormustinkukan siemeniä niin niitä on varmasti luvassa tänä kesänä melkein desilitrakaupalla. Pituuskasvussa sormustinkukat ovat jo ohittaneet meikäläisen ja varret ovat niin paksuja ja tanakoita. Tuntuu että tänä vuonna kaikki kasvaa pituutta aivan valtavasti. Talon takana oleva ritarinkannusrypäs on jo yli kaksimetrinen, mutta kukkanuput ovat tosin kovin pieniä ja honteloita. Saa nähdä mitä niistä tulee.


Nämä ovat ihan tuntemattoman rohtosormustinkukan siemeniä eli lajikkeita en tiedä. Paria erilaista vaaleanpunaista näyttää olevan tulossa ja muutama valkoinen. Kasvihuoneessa minulla on ollut keväästä kasvamassa mm. lajikkeita 'Elsie Kelsey' ja 'Candy Mountain' jotka ovat jo hyvät ruusukkeet tehneet ja nyt pitäisi niille löytää sopivat istutuspaikat hieman erossa näistä muista.


Ihanaa odottaa että kaikki juuri nupullaan olevat kukat pian avautuvat täyteen loistoonsa! Kimalaisilla riittää taas puuhaa niin että niiden pienet päät voivat mennä ihan sekaisin.
Nämä kukat kieltämättä opettavat katsomaan maailmaa kuin pinkkien aurinkolasien läpi 8-)

14 kommenttia :

 1. Tämä kesä on sormustinkukkien juhlaa, minullakin kukkii komeasti. Kaunis daalia.

  VastaaPoista
 2. Pikku-daaliat ovat hyvin viehättäviä!
  Ja kaunis tumma lehdistö!
  Tunnelmallinen puutarha ja sormustinkukkia minulla on hieman ikävä...
  Niitä oli koko takapiha täynnä Suomessa!
  Ihanaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, no sormustinkukka on kyllä onneksi aika helppo ja hyvin viihtyvä kasvi kaikkialla :)
   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. Onpas nättiä. Kuin satupuutarhassa. :)

  VastaaPoista
 4. Nyt kaikki kukat rehottaa kun saaneet kosteutta. Upeaa kukintaa luvassa siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kasveille sopivassa määrin ollut lämpöä, viileää ja kosteutta - en valita yhtään! :)

   Poista
 5. Ai miten ihana salaisen puutarhan tunnelma kuvissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pioni, tuosta on kieltämättä tullut lempipaikkani puutarhassa vaikka on vasta pari vuotta pikkuhiljaa kehittynyt :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Käytävät on aina kivoja, kunpa saisikin koko pihan täysin vain kapeille käytäville ja muut paikat kasveja täyteen :)

   Poista
 7. Ihania tunnelmia, keskikesän kauneutta ja suloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä hyvä kesäfiilis jota ei varjosta mikään muu kuin loputon parvi hyttysiä :P

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...