torstai 12. toukokuuta 2016

Cottage garden-penkin kimpussa


Cottage-garden-penkiksi ristimäni alue on istutuskunnossa ja eilen kokeilin hieman tämän yllä olevan kuvan päälle miltä timanttituijan tapaiset kasvit näyttäisivät kulmissa. Tykästyin joten heti piti tehdä hieman ostoksia...


Heh, aika pienet timanttituijan taimet pääsivät tänään maahan ja kaksi pallotuijaa, mutta kylläpä nuo aika nopeasti kasvavat ja olivat edullisia. Toisaalta hyvä että eivät ainakaan vielä vie turhan paljon tilaa. Matalasta taikinamarja-aitasuunnitelmasta olen hieman jo luopunut, koska en ole löytänyt sen avojuurisia aitataimia mistään, pelkkiä astiataimia. Saatan ostaa pari pussillista iisopin siemeniä ja kylvää sitä reunuskasviksi.
Illansuussa maahan pääsi myös kauan odotettuja aarteita Kauppilasta:


Kerrattukukkaisia Double Ellen picotee-jouluruusuja 3 kpl, vaaleanpunainen, valko-vaaleanpunainen ja tummanpunainen. Kaksi siperiankurjenmiekkaa (Pink Parfait ja Moon Silk ) sekä mustanpuhuva tähtiputki Star of Fire. Aah...näitä odotan kuin kuuta nousevaa. ♥ Yritin pedata jouluruusuille istutuspaikan niin huolella kuin osaan jotta siitä tulisi mahdollisimman ilmava ja kuohkea. Tuossa kohtaa maa on savista joten siihen on saanut lisätä reippaasti hiekkaa. Istutuskuoppaan sekoitin vielä lisää hiekkaa, mustaa multaa ja jonkin verran perliittiä. Maahan ovat päässeet myös kompostissa talvehtineet jaloruusut Chopin ja Pink Fairy. Viime vuodesta talvehtineet ja jo pahvilaatikossa kasvaneet kellohyasintit ja töyhtövanat pääsivät myös joukkoon. Toisaalta siirsin myös yhden valkokukkaisen pionin joka on kyllä kukkinut vuosittain, mutta oli aika huonolla paikalla. Toivotaan että se viihtyy paremmin uudella paikalla, hevonpeekompostilla terästettynä. :)


 Tässä yllä vielä hieman toisesta vinkkelistä. Hieman suunnitelmissa olisi jatkaa kivituhkapolkua tuolta oikeasta takakulmasta suoraan marjapuskan ohi oikealle jossa on paviljonki. Väliin jäävä kolmion mallinen alue olisi ihan hyvää istutuspaikkaa täynnä (niin se nurmikko pikkuhiljaa katoaa...JES). Tuohon lapion kohdalle ainakin tulee yksi pikkupuu samaan linjaan riippaherneen kanssa, joten katsotaan...
Vielä on kesää jäljellä. ;)
Tässä vielä vajalta päin katsottuna.


Kivituhka on jonkin verran jo tiivistynyt siinä edes takaisin ravatessa. Toivon mukaan viikonloppuna tuleva sade tiivistää sitä entisestään. Hyvin ovat muutkin polut tiivistyneet aina kesän mittaan ilman sen kummempia jyriä tai toimenpiteitä. 


Talven jäljiltä tulppaanitilanne näyttää melko vaatimattomalle, mutta kirjopikarililjat ovat täydessä kukassa ja niitä on valtavasti! ♥ Kevään ihanuutta!

15 kommenttia :

 1. Varmasti tulee kiva Cottage-garden-penkki, ainakin hyvä alku on jo. Kauniita kirjopikarinliljoja. Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli, mukavaa viikonloppua sinne myös! :)

   Poista
 2. Äkkiää tuli valamista. Pihalle on tullu jo palio uutta tänä keväänä. Hyvältä näyttää ny jo, ja varsinki sitte ku nua kaikki istutetut kasvit kukkii. Mulla meni taas jouluruusut uutehen puuhun ja yks ainokaane pikarililija nousi, mutta sulla onki niitä munki erestä. Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin on tullut, varauduin että näihin kahteen projektiin menisi minulla koko kesä, mutta kun on ollut tuo perheen tehokaksikko apuna niin kolmestaan on tullut nopeasti jälkeä. :) Pikarililjoja istutin toissavuonna sellaisen 100kpl jättipakkauksen joten niitä on riittänyt - ja siementaimia on maa täynnä :)

   Poista
 3. Noista kerratuista jouluruusuista minä vasta haaveilen. Kirjopikarililjoja onkin sinulla jo aikamoinen niityllinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haaveilin monta vuotta kun ei tahtonut taimia mistään löytyä, mutta nyt kun Kauppilalla näin niin piti mennä äkkiä tilaamaan :)

   Poista
 4. Siellä on Linda-keiju todella liihotellut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liihotelu on ehkä vähän liian kepeä sana meikäläisen kohdalla :D paremminkin möyrinyt, haha!

   Poista
 5. Mukava seurata, miten Cottage garden -penkki rakentuu. Sain Äitienpäivälahjaksi uusimman puutarhakirjasi. On niin ihastuttava kirja!

  VastaaPoista
 6. Olen oppinut, että taimet kannattaa hommata aika pieninä. Ne juurtuvat ja sopeutuvat jotenkin paremmin ja ampaisevat kasvuun suuria nopeammin. Ainahan voi sitten niiden ympärille kylvää vaikka yksivuotisia, jos ei halua ryhtyä perennoja sitten siirtelemään. Tuosta Cottage Garden -penkistä tulee ihana!
  Kivituhkapolut näemmä lisääntyvät siellä puutarhassa. Hyvä niin - aina voi perustaa uusia kukkapenkkejä. Se on se puutarhan suola!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, ja samaa sanotaan myös puiden piiskataimista. Itse yritän istuttaa taimet aika tiheään että ei rikkaruohot pääsisi niin valtaamaan, mutta toisaalta leviämisvaraa pitää jättää. Juu, kivituhka on ollut aina unelmani, se tekee jotenkin huolitellumman ja paremman taustan kasveille ja täällä riittää ihan tarpeeksi tuota nurmikon leikkuuta muutenkin :) vielä on vähän kivituhkakuorman kasaa jäljellä... Uuden kukkpenkin lupaus on aina innostavinta! :)

   Poista
 7. Kivat suunnitelmat sinulla ja upea määrä krjopikarililjoja.

  VastaaPoista
 8. Oletpa ollut ahkera. Hieno tulee varmasti!

  VastaaPoista
 9. Nyt on monessa blogissa kirjopikarililjat kukkeimmillaan! Ihania! Minulla ei ole kuin pari hassua. Täytyy varmaan syksyllä vähän panostaa sillä saralla!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...