lauantai 18. kesäkuuta 2016

Sadepäivän huvit


Sateinen kesäviikonloppu ei ole yhtään hullumpi. Itse saa hieman laiskotella ja kasvit saavat yllin kyllin vettä. Onneksi löytyy hyvää kesälukemista! Sissinghurst - Vita Sackville-West and the Creation of a Garden sekä Secret Gardens of the Cotswolds. Ihanuutta! Sissinghurst on enemmän tekstiä kuin kuvia, kaikkiaan 368 sivua. Kirjan on kirjoittanut Vita Sackville-Westin lapselapsen Adam Nicolsonin vaimo Sarah Raven. Paljon asiaa, paljon tietoa Sissinghurstin synnystä, Vitan mietteistä ja kasvivalinnoista jonka sisäistäminen vaatii juuri sateisia, rauhallisia päiviä. 

Secret Gardens of the Cotswolds on puolestaan melkoisen henkeäsalpaava katsaus Cotswoldsin puutarhoihin joista osa on myös täysin yksityisiä. Mahtavia ja ylellisiä kartanopuutarhoja. Kunkin puutarhan esittelytekstit ovat mukavan ytimekkäitä kertomuksia ja kuvat vievät lukijan aikamoiselle matkalle englantilaisiin unelmapuutarhoihin. Erityisen mielenkiintoista oli lukea Colesbourne Parkista joka on lumikelloista kiinnostuneiden varsinainen pyhiinvaelluspaikka. Siellä kasvaa mm. ainoa keltaista väritystä omaava Galanthus elwesii 'Carolyn Elwes' lumikello jonka yksittäinen sipulihinta huutokaupassa vuonna 2012 oli huimat £725!! Tästä tuli ehdottomasti kärkisuosikki puutarhakirjojen osalta jota voin suositella lämpimästi mikäli ei englanniksi lukeminen ole esteenä. Toisaalta koko kirjan kuvatarjonta on niin hieno ja runsas että käy jo pelkästään kuvateoksenakin silmäniloksi.Sadepäivään kuuluu myös musiikki ja kylläpä nyt taisi alkaa uusi innostus, nimittäin vinyylilevyt!
Isän kanssa virittelimme yläkerran kesähuoneeseen jatkoroikan kanssa mummini vanhat vehkeet jotka olivat isän ja äidin vintillä käyttämättömänä ja pienen säädön ja ongelmanratkaisun jälkeen vanha Salora Strereo 3000 Orthoperspecta toimii! Netistä onneksi löytyi käyttöohje, ja WOW mikä ääni kun kaiutinkin on yli metrin korkuinen. Muistan kuinka tuon valtavan kaiuttimen päällä mummilla oli aina valtava saniainen jota kovasti ihailin.
Aarre lapsuudesta! Ostin tämän levyn varmaankin noin 5-7-vuotiaana kun olin toivottoman rakastunut Modern Talkingin Thomas Andersiin. Tämä In the Garden of Venus-levy on ilmestynyt 1987. Silloin olen ollut 3-vuotias ja tämä levy oli ostohetkellä jo alennuksessa ja hintalapusta päätellen maksanut huimat 39markkaa joten joskus 90-luvun taitteessa se on hankittu. Muistan vielä hyvin tarkkaan kun sen ihan omilla rahoilla ostin Citymarketista ja olin niin onnellinen! :-D Kylläpä nyt oli hieno hetki kun ilmoille kajahti suosikkibiisini Slow motion ♥ julmetulla bassolla! Meni luihin ja ytimiin, lattiakin taisi hieman täristä. Eipä ole nykypäivän cd-soittimessa vastaavaa ääntä. Voi Mimma-parkaa kun nyt hänen kesähuoneestaan rauha katosi ja kasarijumputus tuli tilalle.


Nyt kun laite toimii, piti käydä kirpputorilla vinyylivalikoimaa tonkimassa. Tom Jonesin kokoelmalevy ja pari Louis Armstrongia löytyi 5€/kpl hintaan, Bogart Company ja muutama 80-luvun hittikokoelmalevy 1€/kpl hintaan! Madonnan Who's That Girl on myös lapsuudenajan ostos ja joskus aiemmin olin ostanut kirppikseltä Bond ja Beverly Hills-kyttä-soundtrackit. Vielä kun joskus löytäisi Top Gun ja Dirty Dancing soundtrackit! Pitäisiköhän pitää vinyylisääntönä: vain kasariklassikoita!

Näiden viihdepainotteisten lauantai-illan aikamatkatunnelmien myötä mukavaa viikonloppua!

11 kommenttia :

 1. Uuh mitä kirjoja, voin kuvitella miten olet niiden seurassa viihtynyt. Ja täytyy sanoa että nuo kasarilevyt herättävät hieman kateutta, parasta poppia tehtiin silloin! Sade on tullut tarpeeseen, ihanaa kun sitä saatiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti tuota Secret Gardens...-kirjaa, varmasti olisi myös juuri sinun makuun. ♥ Ihan samaa mieltä, silloin oli aikamoisia power-balladeja ja musiikissa aivan oma soundi jota on jäänyt kaipaamaan. Enemmän olen rock- ja heavy-ihminen, mutta 80's on ainoa poikkeus :) Ihana sade, on sitä kaivattu!

   Poista
 2. Oo vinyylilevyt soimassa,vau. Hieno kesähuonekin, missä kuuntelet ja luet. Kirpparilta on vielä vinyylilevyjä edullisesti myynnissä, mutta kohta kai nekin muuttuvat himoituksi arvotavaraksi. Mulla olisi iso laatikollinen vinyylejä, mutta soitin puuttuu. Levyistä en kuitenkaan halua luopua, niissä on osa nuoruutta. Sadepäivät tuovat vaihtelua pihapuurtamisen ja antavat mahdollisuuden johonkin unohdettuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kesähuone on talvella kylmä, mutta nyt siellä voi jo oleskella. Hieman kuin mummolaan menisi kun paljon mummin vanhoja tavaroita. :) Levyistä ei kannatakaan luopua, kyllä jotkut levyt saattavat olla jo jonkin arvoisia jos ovat hyväkuntoisia ja ovathan ne nostalgisia. Tunnearvo on se kaikkein suurin! :)

   Poista
 3. Minulla on arkullinen viinyylilevyjä, mutta soitinta ei ...vanha hajosi..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi... Nykyisin on onneksi kyllä myynnissä myös ihan uusia vinyylisoittimia :) ja toki kirpputoreilta voi vanhojakin löytää - jos vaan toimivat.

   Poista
 4. Hyviä valintoja sadepäivälle. Upeita puutarhakirjoja. - Meilläkin sataa, sataa jo toista päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä että saa kasvit nyt kunnolla vettä :)

   Poista
 5. Levysoittimen vein muutama vuosi sitten kellariin, kun kaiuttimet oli rikki ja vekotin vei turhan paljon tilaa. Vinyyli on edelleen tallessa, enkä niistä sio luopua. Ehkä jossain vaiheessa kun ostan ksjarit tai hankin uudet tilalle ja sitten soitan taas vinyylejä. Niiden kääntämisessä on taikaa.

  VastaaPoista
 6. OOOOH mikä ihanuus tuollainen levysoitin. Musiikissa on aivan erilainen tunnelma. Ihana on tuo nojatuolisi. Tuossa jos missä on ihana lukea ja kuunnella musiikkia.

  VastaaPoista
 7. Jos et ennestään tunne, sinua voisi kiinnostaa kirja, jonka löysin kirjastosta: "Fairy Gardening - creating your own magical miniature garden" kirjoittajina Julie Bawden-Davis ja Beverly Turner. Kirjassa esitellään lukuisia esimerkkejä pienistä miniatyyri-kasviasetelmista keijuineen erilaisissa astioissa. Kaunista juhannusta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...