tiistai 21. kesäkuuta 2016

Hempeää kesikesää

 

Juuri nyt on puutarhassa meneillään kovin hempeä hetki, ja mikäs sen sopivampaa sillä olihan nyt tiistaina kesäpäivän seisaus ja tulevana viikonloppuna juhannus. Ajattelin jo näin hyvissä ajoin kukkaisterveisten myötä toivottaa kaikille iloista keskikesän juhlaa! Yllä juuri istuttamani virolainen jalokärhö Piilu.


Kuiva ja paahteinen kohopenkki on minulla aina tulppaaneille varattu ja näin kesällä se saa toimia kesäkukkapenkkinä. Kääpiömarketat ja tähtisilmät sulassa sovussa aurinkoa palvomassa. Tähtisilmä vaatii aurinkoisen paikan, sillä heti kun aurinko menee pilveen tai ilta laskeutuu, "menevät silmät kiinni" eli kukat suppuun.


Keväällä perustettu paahteinen kivikkopenkki on yllättänyt kasvuvauhdillaan ja se kukoistaa jo täysillä sammalleimujen, kivikkosuopayrtin ja ketoneilikoiden voimalla. Yksi hempeän pinkki espanjankurjenpolvi kurkistaa neilikoiden takaa. Kaikki kasvit tässä penkissä ovat vaaleanpunaisen ja liilan sävyissä. Rakastan tuota ketoneilikan voimakasta aniliininpunaista, auringon hohteessa se ottaa kivasti silmiin!


Tornionlaaksonruusu on ollut jo yli viikon kukassa ja sen pinkkiyttä komppaa taustalla lempikasvini konnantatarin vaaleanpunaiset tähkämäiset kukinnot joiden luulisi leijuvan ilmassa.

Aivan paras kasvi kuunliljapenkkiä elävoittämään ja se pitää pintansa vahvaakin kasvia vastaan. Laukkojen liila yhdessä vuorikaunokkien kanssa sopii mielestäni kauniisti.


Luonnonkukkasuosikkini metsäkurjenpolvi saa vapaasti kukkia missä tahansa sitä näenkin, on se niin kaunis. Ja ilokseni tänään huomasin että luonnonmukainen sipulikukka-alueeni on aivan täynnä toista luonnonkukkasuosikkiani harakankelloa. Harakankellojen lomassa kypsyvät kirjopikarililjojen siemenkodat.


Nautinnollista keskikesää kaikille juhannusruusujen ja tammelan kaunotar-syreenien tuoksun myötä!

14 kommenttia :

 1. Todella upeaa kukintaa puutarhassasi. Hyvää keskikesää myös sinulle:)

  VastaaPoista
 2. Oikein mukavaa Juhannusta myös sinne :) Ihana kukkaloisto!

  VastaaPoista
 3. Harakankello on kaunis, se saa meilläkin levitä ihan rauhassa. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kellokukat ovat niin ihania! Valkoisia kurjenkelloja istutin tänä vuonna vielä lisää...

   Poista
 4. Voi että miten myös tykkään Neilikoista! Punainen Ketoneilikka ihastuttaa joka kerta. Nyt se alkaa täälläkin kukkia, samoin muut Neilikat. Ja Torniolaakson ruusu on minulla vielä niin pieni juuritaikinan, että se ei vielä kuki, mutta voi että sitä odotan! Ja minun Tatar kuoli tänä talvena Särkyneen sydämen juurelta. Nekin olivat hauska pari :) paljon sydäntä liikuttavia suosikkeja, ihanat kuninnot! Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis ja vaikkapa harmaan hallion vieressä. Tornionlaakson ruusu on kyllä suloinen pikkuruusu. Ihme että tatarisi on kuollut, yleensä kestävät melkein mitä vain. Tosin itseltäni kuoli kerran verikonnantatar, se ei kestänyt ensimmäistäkään vuotta.

   Poista
 5. Kukkaloistoa on pihasi täynnä. Konnantatar on kaunis kasvi ja se on myös kestävä. En ole osannut yhdistää sitä kuunliljaan, kun minulla se kasvaa auringossa. Ehkä se viihtyy varjoisammissakin paikoissa.
  Leppoisaa Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuunliljapenkki on hieman puolivarjossa, osan päivää paistaa aurinko, mutta on se kyllä viihtynyt varjoisammassakin paikassa. Samoin sinulle!

   Poista
 6. Ihanaa keskikesän kukkarunsautta! Meillä on nyt sellainen lähes vihreä hetki puutarhassa, kohta taas värikkäämpää!
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sellaisina vihreinä hetkinä huomaa ihanasti lehtimuotojen ja vihreän sävyjen tärkeyden. :) Jussia!

   Poista
 7. Ihanaa kukkalositoa ja niin upeita kuvia.
  Mukavaa Ja Nautinnollista Juhannusta Sinulle Ja Mimmalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloista juhannusta teidänkin perheelle Enkuli! ♥

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...