sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Tähtitaivas kattona


Yhä aikaisemmin hämärtyvät illat saivat aikaan inspiraation ripustaa valoverkon verannan kattoon ja laskeutumaan siitä kauniisti ikkunan eteen. Se oli kuulkaa helpommin sanottu kuin tehty. Kärsivällinen isäukkoni ei arvannut mihin oli lupautunut kun tuli ruuvaamaan koukut kattopalkkeihin ja nauroin hänelle kun yhdessä vaiheessa oli reppana ihan päätä myöten sotkeutunut tuohon verkkoon kuin kalamies konsanaan. Näytti siltä kuin jättimäinen tulikärpäsparvi olisi hyökännyt hänen kimppuunsa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin ;) nyt on mukava tunnelmavalo ja Mimmakin saa katsella näitä outoja tähtiä. Mikäli tietysti ruusujen nuuhkimiselta kerkiää.


  
Jottei menisi elämä ihan ruusuilla tanssimiseksi tai tähdistä haaveiluksi, oli aika aloittaa syksyn kukkasipuliurakka. Tai no, nautintohan sekin on, kun saa kuvitella mielessään jo kevättä. Tänä syksynä tilasinkin sipulit suoraan Hollannista Bulbista suurpakkauksissa. Suomalaisissa kaupoissa myydyt "suurpakkaukset" ovat tyyliin 20 tai 40 sipulia jotka tämän kokoisella pihalla katoavat jo yhteen kukkapenkkiin. 200kpl pakkaus alkaa jo olla oikeaa kokoluokkaa. Pidättäydyin vain muutamassa lajikkeessa sen sijaan että olisin ottanut pienemät määrät montaa eri sorttia (vaikka houkutus oli suuri).

Kaikkiaan laatikossa oli ukkolaukkoja 200kpl pussi, Angelique-tulppaania 250kpl, vihreäraitatulppaani Groenlandia 250kpl pakkaus ja 200 kpl sekoituspussi Grand Perfection ja Rem's Favourite -lajikkeita. Kolmen tunnin yhtäjaksoisen kyykkimisen jälkeen vähän yli puolet on istutettu. Tänään piti huilata kun laiskotti (ja sängystä ylös pääsy oli vähän kankeaa). Kaikkineen postikuluineen 900 sipulia + 4 marskinliljaa kevensivät lompakkoa 150€ edestä (sis. 20€ toimituskulut), mikä ei mielestäni ole kovin paha summa tuohon kukkamäärään nähden ja hyvin tulivat kotiovelle asti kuljetettuina. Minä en pahemmin käy missään huvittelemassa joten tämä sipulien piilottelu on minulle sitä kaikkein parasta hupia!


Uskaltauduin myös hankkimaan 4kpl himalajanmarskinliljoja (eremurus himalaicus) kokeeksi. Istutin ne hyvin salaojitettuun ja hiekansekaiseen paikkaan, loivasti viettävään kohopenkkiin ja suojaan ne vielä talveksi. Hieman jännitystä elämään. :)


21 kommenttia :

 1. Vau! On sinulla aika hyvät sipulimäärät.

  VastaaPoista
 2. Komea kukkaloisto sullekin tulossa :D

  Mä sain tuollaisen valoverkon jostain. Aikani pyörin siinä solmussa ja lykkäsin takaisin laatikkoon, kun sormistani irti sen sain. Tosi hieno tuo kyllä on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D hahhah, joo, se pitää aina rullata huolella säilöön kun sen kerran on saanut setvittyä...

   Poista
 3. Mahtava määrä sipuleita....ainaskin, kun vertaa omaan varastooni...:)
  Ihana tuo tähtitaivas♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen vähän fanaattinen noiden sipulikukkien kanssa... :) Niistä on iloa pitkälle kesään asti.

   Poista
 4. Nualla sipuliilla on kevään kukkaloisto kyllä takuuvarmaa! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että on :) ihan napakoilta sipulit vaikutti.

   Poista
 5. Tuolla sipulimäärällä tuleekin oikein kunnon kukkameri keväällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummasti ne katoaa kun ripottelee laajalle alueelle :)

   Poista
 6. Ihana tähtitaivas! :D Ja vitsi mikä urakka sulla tiedossa! Mulla kans olisi, muttei ihan noin suuri ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D joo, kyllä se joskus voi urakalta tuntua, mutta onneksi on koko syksy aikaa istutella. Tsemppiä kaivuuseen myös sinne!

   Poista
 7. Aikamoinen sipulimäärä. Siinä riittää vähäksi aikaa kykkimistä. Hinta ei minusta ole mikään kova tuolle sipulimäärälle. Ja vielä kotiin toimitettuna. Oivallista myös huomioida, että sama euromäärä saattaa helposti hupsahtaa johonkin muuhun harrastukseen. Sinun "eurosi" ilahduttavat taatusti ensi keväänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minustakaan, koska kyllä monesti kotimaiseen sipulikauppaan uppoaa 50-60e helposti eikä sillä saa kun muutaman pussukan. Joo, uskon että kyllä sen summan voisi huonomminkin käyttää :D näistä saa pitkän ilon ja vaikka kuinka paljon leikkokukkakimppuja kotiin keväällä.

   Poista
 8. Ei mikään paha hinta ja puutarha on hyvä harrastus, siihen voi satsata euroissakin. Bulbin sivustoa katselin mutta vielä en uskaltanut tilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) ajattelen jo kaikkia niitä ötököitä ja kimalaisia jotka sekoavat tuosta ukkolaukkamäärästä! Voin kyllä suositella, oli ihan turvallista ja helppoa tilata. Viime vuonna ekan kerran tilasin, silloin ritarinkukkia.

   Poista
 9. Ihana tähtitaivas. Onpas sinulla odotettavissa upea kukkaloisto keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvikuukausien pitkä odotus toivottavasti palkitaan toukokuussa!

   Poista
 10. Ihanat nuo ruusut! Ei ole sulla lähiaikoina vapaa-ajan ongelmia ;-) No, ei varmaan ole kyllä muutenkaan kuten ei monella muullakaan puutarhaintoilijalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta :) mutta pitää ehtiä edes muutaman tunnin päivässä puuhastella. Nyt on hyvä sää, liian kylmässä on kurja tonkia.

   Poista
 11. Sinulla puuhaa riittää. Kiva idea tuo valoverkko kattoon!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...