keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Pelakuu-tammikuu


Täytyy tunnustaa että olen hieman malttamaton, kuten tähän aikaan vuodesta muutenkin. Ikävä pelakuita kohtaan äityi sietämättömäksi joten toin talvehtijat elvytykseen alakertaan kasvivalon alle. Aurinkokin paistoi niin kirkkaasti tänään, ja tuore lumihanki kimmelsi timanttien lailla ikkunasta katsottaessa että valoa ainakin riittää. Näitä kesäisiä kuvia katsellessa toivoo että pelargoniat olisivat näin rehevässä kunnossa jo huhti-toukokuun koittaessa. Kunhan ensin tottuvat pikkuhiljaa uusiin olosuhteisiin, vaihdan sitten vasta mullat.

Yläkerran talvehtimishuoneessa tuntuu olevan kaikki hyvin. Lämpötila on +8 astetta. Viime keväänä synttärikukaksi saamani valtava hortensia on tehnyt jo uusia alkuja niin oksiin kuin juurellekin. Leikkasin pois kuivat, vanhat kukinnot joten sen elvytys voi myös alkaa. Japaninvaahtera ja runkoruusut tuntuvat voivan nekin varsin hyvin. Muutamasta ruukusta jo pukkaa myös narsissin alkuja... 
- Selviä kevään merkkejä! sanoi Linda -16 asteen pakkasessa. ;-)
Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

18 kommenttia :

 1. Kääk, laitoit tällaisia houkutuskuvia tänne. Kävin eilen kellarissa ja mietin, josko kantaisin rujon näköiset pelaguut sisälle valoon virkistymään ja vahvistumaan. En sitten vielä kantanut, mutta houkutus on suuri....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tuli vaan sellainen tunne että nyt pitää toimia. En tiedä onko liian aikaista, mutta toisaalta saattavat kuivua liiaksi yläkerrassa. Olohuoneessa kunnon kasvivalon alla muistan paremmin kastella ne. Jos näiden kukinta aikaistuisi parilla kuukaudella, se ei olisi ollenkaan huono juttu :)

   Poista
 2. Vai tällaisia kevään merkkejä on jo havaittavissa. Mutta toisaalta, onhan jo tammikuu ja itse kukin rupeaa tutkimaan siemenluetteloita. Hyvää kevään odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja kyllähän jotkut hitammat kasvit tulee kylvää jo tammi-helmikuussa. Samoin!

   Poista
 3. Minulla pelargoniat talvehtivat kasvivalon alla koko talven. Ensimmäiset sirkkalehdet ovat myös näkyvissä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä homma :) minulla ei ole yläkerrassa sähköä joten saavat aina syksyn tyytyä vain luonnonvaloon.

   Poista
 4. Yyks, mitkä pakkaslukemat! Mutta ihanaa versoa ja onnistunutta talvetusta (tai toivotaan, että onnistuu loppuun asti), siitä saa iloa kumminkin. Mullakin on pieniä vihreitä nenänpäitä jääkaapin vihanneslokerossa olevan tulppaaniruukun mullan pinnalla. Jospa ottaisi sen parin viikon päästä valoon ja lämpimään. Tulisi ihana tammikuun kevät, edes yhdessä ruukussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt illalla on jo -20, yöksi varmaan vielä kylmenee. :/
   Kiitos! Toivotaan että onnistuu tänäkin vuonna, osa on jo ainakin 3 vuotta vanhoja pelakuita.
   Nythän niistä tulppaaneista kannattaa nauttia! Ensimmäiset leikkokimputkin ovat näköjään jo ilmestyneet kauppoihin. :)

   Poista
 5. Melkein järkytyin, luulin että pelakuu-kuvasi on otettu just nyt! Ihania ovat! Omani ovat sellaisia ränkkänöitä, kohta ne saa leikata ja pistokkaita varmaan tulee laitettua - uskon. Pakkanen paukkuu, ainakin lauantaihin asti jos säätietoon on uskomista, mutta kevät on jo mielessä! Kaikkea hyvää talvetettavillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori kun järkytin! :D Ei täälläkään ihan noin hyvässä kunnossa ränkkänät ole, mutta toivoa on ja paljon vihreää, joten eiköhän se taas siitä lähde. Hyvää kevään odotusta sinunkin pielikeillesi!

   Poista
 6. Ihanat pelakuukuvat totta tosiaan! Omat talvetettavat pelakuuni ovat tällä hetkellä lähes yhtä hyytyneitä, kuin itsekin tunnen olevani melko vaateliaan loppuvuoden jälkeen ;) Mutta nyt nokka kohti kevättä ja kaipa tässä sitten puutarhainnostuskin pikkuhiljaa nousee, kun valo hieman lisääntyy. Mukavaa vuoden alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuut ja niin me ihmisetkin taidetaan aina olla vähän nuupahtaneita tähän aikaan vuodesta. Suotakoon se meille täällä pimeässä Suomessa eläville. :) Kaikki kaipaavat pientä talvehtimiskautta, mutta kyllä se kevät taas pian voittaa! Iloa kevään odotukseen!

   Poista
 7. Hihi, selviä kevään merkkejä! Minä odotan jo malttamattomana ensi kevään kosmoskukkia. :D

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosmoskukat ovat ihania! Ehdottomasti odottamisen arvoisia. :)

   Poista
 8. Ihanat kuvat pelargooneista! Ihastuttavaa tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
 9. Voi miten nää pelakuutkin taas houkuttavat,Ihnia! Mun on lähdettävä katsomaan, mitä niille kuuluu. Bingo! Osuit naulan kantaan tuon tomaatin taudin nimessä. Kirjoittelin siitä blogisani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että pelakuillesi kuuluu vain hyvää! :)
   Eikä?!? No hyvä että syy selvisi, vaikka hankala tauti onkin. Tulenpa heti katsomaan kirjoitustasi...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...