lauantai 30. joulukuuta 2017

Kiitos - vuosi 2017 kuvina

 

Se mikä kesällä tuntuu itsestäänselvyytenä, on näin vuodenvaihteessa taaksepäin katsoen jotain täysin maagista. Vaikka muistissa on kylmä kevät ja jos jonkinlaisia epäonnistumisia kasvatusten suhteen, kituvia, venyviä tomaateja, kukkimattomia daalioita ja suurten suunnitelmien romuttumisia, menneen vuoden muutamien taltioitujen hetkien vihreyttä katsellessa nousee väkisin pintaan rakkaus kesään ja kukkasiin - eihän se niin paha ollutkaan. Ihania yllätyksiä riitti. Keväällä nousi pystyyn uusi kasvihuone, ja olihan niitä tulppaanejakin... Sinivaleunikkokin ylitti itsensä.

Kesään mahtui laukkojen ja kuunliljojen megalomaaniset kukinnot. Kotia tuli tapetoitua mieluisaksi yläkerran ja olohuoneen osalta. Heinäkuu maistui ahomansikalle. Joka viikko oli kodissa uusi omalta pihalta poimittu kesäkimppu jos toinenkin. Valkoisia kruunuvuokkoja kasvatin satoja, ja nyt pikkumukulat odottavat vintillä taas uutta kevättä. 

Syksyllä tuli fiilisteltyä kypsien kirsikoiden ja ruskahetkien parissa. Joulukirjani näki päivänvalon ja haluankin tässä samalla kiittää lukijoita kaikesta siitä ihanasta saamastani palautteesta. ♥ Sydämellinen kiitos! Tänä vuonna joulu meni huomattavasti rauhallisemmin kuin viime vuonna kuvausten, suunnittelujen, leipomusten ja koristelujen keskellä. Tänä jouluna olen ollut suorastaan laiska. Jouluaterian toki tein perheellemme ja tänne Romppalaan kokoonnuimme jouluksi; äiti, isä, sisko ja hänen miehensä saman pöydän ääreen. Mutta mitään suurempaa hössötystä en ole lietsonut. Nyt joululoma on mennyt perheen parissa hieman laiskotellessa, lepäillessä ja pitkästä hinkuyskästä toipuessa. 

Suurella innolla odotan uutta vuotta. Ne hyötytarhaunelmat jotka viime kevään säätilan ja ajan puutten vuoksi lykkääntyivät seuraavalle vuodelle, elävät sisimmässä hiljaa itäen. Kohta varmasti taas kaivan siemenpussit sekä Lavatarhuri ja Omasta maasta -kirjat esille ja ryhdyn ahmimaan tietoa. Ihanin yllätystapaaminen minulla oli kesällä kun Lavatarhuri -kirjan kirjoittajat, ihanat Heidi Haapalahti ja Teija Tuisku, kävivät luonani piipahtamassa työnsä puitteissa. 

Aika tuntuu kuluvan vauhdilla, sitä on moni sanonut. Toivotaan että sama pätisi alkuvuoden talvikuukausiin jotka monesti tuntuvat matelevan kevättä innolla odottaessa. Jotain uutta ja jännää olen tässä kuitenkin ehtinyt kehitellä uuden vuoden ja puutarhakevään kunniaksi, joten pysykäähän kuulolla. ;) Kun uusi vuosi vaihtuu, on minulla jotain kivaa ja jännää keväistä kerrottavaa...

Siihen asti toivotan hyvää vuodenvaihdetta, iloista uutta vuotta ja suuria unelmia! 
Tammikuusta se puutarhaihmisen kevät alkaa... ;-)

14 kommenttia :

 1. Ihania kuvia. Kovasti alkaa jo olemaan ikävä kesää taas <3 Hyvää uutta vuotta 2018 sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Ihania puutarhanäkymiä, vaikkei kesä paras maharolline ollukkaa. Ja siitä hualimatta, monet kukat jopa ylittivät ittensä. Sun puutarhasta sais aiheet monehenki lehtijuttuhu. Sitä ja uutta kasvukautta orotelles.
  Hyvää uutta vuatta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ylittivät, etenkin kuunliljat, vastaavaa en ole ennen nähnyt. :) Kiitos, Viherpihaan on tulossa juttu joskus, en vielä tiedä koska. Iloa uuteen vuoteen!

   Poista
 3. Niin kauniit kuvat, paljon ihania hetkiä ja asioita menneeltä vuodelta. Tuo on niin totta, vaikka kevät ja kesä olivat mitä olivat, jälkikäteen kuvia katsellessa ei harmita yhtään, mehän elimme lähes paratiisimaisesti, puutarhatöihin pääsi milloin vain halusi tai ehti, nyt on vain odotettava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman kuvia ei kyllä muistaisi mitään. Hetket kiitävät ohi sellaisella vauhdilla... Kyllä on ikävä iltoja jolloin sai pihalla puuhastella. Uusi into kasvaa taas kevättä kohti. Mukavaa uutta vuotta sinne!

   Poista
 4. Kaunis kukkavuosi sinulla! Ja kiitos, kun jaksat ilahduttaa meitä kirjoillasi ja kuvakertomuksilla täällä blogissa. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja pahoittelut kun on tämä päivitystahti ollut hieman harva tässä syksyn mittaan, mutta eiköhän sitä taas kevättä kohti aktivoidu. :) Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 5. Oiii miten inspiroivia kesämuistoja! Ihanaa odotella mitä sulla on mielessä. Kiva kun vinkkasit noista kirjoista. Oikein hyvää uutta vuotta sinne Romppalaan. Terveisin Merikulman porukka (Annemarie&koiruudet)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi noita kirjoja, niiden kautta innostus hyötykasveihin kasvaa huippunsa! :) Hyvää uutta vuotta! ♥

   Poista
 6. Nuo ihanat tomaatin taimet herättelivät jo tuoksullaan ja kesäinen puutarha! Tämä vuosi oli toisenlainen...uutta odotellaan, toivottavasti saamme lämpöä ja aurinkoa! Ihanaa Uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatin tuoksu on kyllä kesäinen, olen oppinut tykkäämään siitä. Minulla on tunne, että ensi vuodesta tulee hyvä! Toivotaan niin ;)

   Poista
 7. Kauniilta näytti puutarhavuotesi sekä ulkona että sisällä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...