keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Satavuotisia juhlitaan ilolla!

Mimman sininen aamuhetki noin klo 8...
Olen onnellinen että olen syntynyt Suomeen. Jopa ne pienet juroudet ja ujoudet, jotka meissä suomalaisissa asuvat lajityypillisinä perusominaisuuksina, ovat tietynlaisia pieniä rikkauksia kun asiaa oikein miettii. Mutta osaamme me suomalaiset myös juhlia, silloin kun on aihetta - pienessä tai isossa porukassa. Linnanjuhlat ovat outo kansallistapa telkkarista seurattuna, mutta juuri siksi se on ihan klassikko - ja juuri niin suomalainen juttu jota moni ulkomaalainen ei välttämättä ihan heti ymmärrä. :) Täälläkin ehkä hieman juhlitaan kahvittelun merkeissä...

Olen ollut jonkinlaisen pöpön kourissa jo muutaman viikon ja kun meikäläiseen sellainen iskee, niin tottakai se iskee siihen heikoimpaan kohtaan eli astmaisen keuhkoihin. Pihinän ja yskän keskellä on lievää univelkaa kertynyt 3-4 tunnin yöunien myötä jo pari viikkoa. Tunnin päivänokoset olen kyllä välillä ottanut... Univajeen aiheuttaman heikotuksen positiivisena kääntöpuolena olen tosin havainnut sen, että totaalisen tyhmät jutut alkavat tietyssä mielentilassa narattaa ihan valtavasti vailla mitään järjellistä syytä, ja ison hepulikohtauksen jälkeen on huomattavasti helpompi yskiä limat keuhkoista... Toinen positiivinen asia on rankkaa yskimistä seurannut kylkien ja vatsalihaten kipu - ehkä sitten tästä tervehtyneenä olen saanut seurauksena timmin sikspäkin?
(No, aina voi toivoa...)

Rakkaan Suomen satasia ajattelin kyllä juhlia vaikka väkisin. Nyt on siis aika kaivaa sitä "sisua" ja vääntää kakku ja parit tortut, sillä eihän näitä satasia voi jättää juhlistamatta, seuraavia satasia emme tuskin kukaan ole näkemässä. Olen vielä sitä sukupolvea jonka isovanhemmat elivät (ja osa myös kuolivat) sodassa, ja omia vanhempia sotaa seuranneet pula-ajat koskettivat, joten aina itsenäisyyspäivänä niitä asioita tulee väkisinkin mietittyä normaalia enemmän. Iloitaan tästä ajasta, rauhasta, ystävyydestä ja pienistä sinivalkoisista nykyhetkistä. Vaikka surua ja menetyksiä on monilla menneessä, riemuitaan tästä päivästä täysillä jotta se antaisi meille inspiraatiota ja uudenlaista energiaa tulevaisuuteen!

Iloista itsenäisyyspäivää meille kaikille! ♥ Ja entistä parempaa satasta eteenpäin. ->

9 kommenttia :

 1. Pikaista paranemista! Ja ihanaa itsenäisyyspäivää Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa ja kaunista itsenäisyyspäivää!

   Poista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää! Sinulle ja Mimmalle♥

  VastaaPoista
 3. Hienot kuvat. Mukavaa itsenäisyyspäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Kauniit kuvat. Ollaan onnellisia tästä itsenäisestä Suomesta!

  VastaaPoista
 5. Hianot sinivalakooset kuvat. Hyvää itsenääsyyspäivää!

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia! Kyllä Suomessa on hieno asua nykyään! Sota-ajat eivät kyllä ole olleet helppoja missään suhteessa :(

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia, tykkään runsaasta tyylistäsi kaiken trendikkään yksinkertaisuuden keskellä, jatka samaan tapaan joohan.

  VastaaPoista
 8. Hyvä kirjoitus. Itsenäisyyttä sata vuotta - on se vaan hienoa ja todellakin juhlimisen arvoista. Toiv. pöpö on jo selätetty!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...