torstai 18. huhtikuuta 2019

Öljyä munasi - astetta oudompi pääsiäisvinkki


Jo pelkän otsikon kirjoittaminen alkoi naurattaa. Minulla on välillä hieman kummallisia huveja ja yksi niistä on National Geographicin tuottaman Doomsday Preppers -ohjelman katsominen. Eli kuinka jenkkilän fanaatikot varautuvat maailmanloppuun erinäisin keinoin. Vaikka jotkut menevät harrastuksessaan hieman liiallisuuksiin ja maalaisjärki katoaa matkan varrella, parasta antia ohjelmassa ovat ehdottomasti erinäiset survivalistien preppausvinkit joista oppii jotain uutta ja hyödyllistä. Vaikka niitä ei välttämättä itse heti lähtisi toteuttamaan, voihan sitä pääkoppaansa kerryttää uutta tietoa.

Yksi preppausvinkki liittyi kananmunien säilömiseen joten mikäs sen parempi ajoitus kuin postata pääsiäisen kunniaksi hieman erilainen munavinkki suoraan 1800-luvulta. Kun raa'an, kananmunan kuoripinnan käsittelee öljyämällä sen huolellisesti, voi muna säilyä hyvänä jopa vuoden. Jotkut käyttävät mineraaliöljyä tai ruokaöljyä. Öljy tekee kuoreen kestävän suojan ja munan voi halutessaan öljytä vielä toisen kerran vaikka puolen vuoden päästä.

Tätä tekniikkaa hyödyntävät paitsi himopreppaajat, niin myös pitkiä aikoja Antarktiksella oleilevat tutkijat. Suuren munakuorman saapuessa lentokoneella, Etelänapamantereen tutkijatyypit kokoontuvat yhteen "munabileisiin" kaljoittelun ja tuhansien munien öljyämisen merkeissä. Jos et usko, voit lukea jutun aiheesta täältä Business Insiderin sivuilta.

Jos siis perinteinen munien maalailu alkaa kyllästyttää niin sitten vaan kumihanskat käteen ja munia öljyämään! (Oikeasti. Sanoinko tuon edellisen lauseen ääneen...?) :-p

Iloista viikonvaihdetta täältä! Kevät tuli rytinällä ja kiire on sen mukainen. Paljon on istutettavaa ja kylvettävää pääsiäisen aikana joten taitaa mennä pyhät vahvasti pihapuuhissa. Tänään tuli jo istutettua ruukkuun daalioita, lukinliljoja ja cannoja. Krookukset aloittelevat kukintaansa ja 1000 mukulan alue näyttää siltä että kukat avautuvat varmaan parin päivän sisällä. Näihin tunnelmiin, ihanaa putarhapääsiäistä kaikille! ♥10 kommenttia :

 1. No niin :-D Ei sitten muuta kuin munien öljyämisbileet pystyyn. Kiitos vinkistä Linda :-DDD
  Touhukasta pääsiäistä sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, tästähän voisi tulla joka pääsiäisen perinnetraditio. Ja sitten samalla syödään ne edellisenä pääsiäisenä öljytyt munat :-DDD Samoin sinne!

   Poista
 2. Munia on säilötty myös tuhkassa. Tuhkamunat on siis ihan oikeasti olleet tuhkamunia, ne myös maistuivat tuhkalta siinä muhittuaan ;D

  VastaaPoista
 3. Ehkä jätän tänä pääsiäisenä munien öljyämisen väliin. Riennän pihalle, kun sääkin on niin kutsuva.
  Daaliat ja lukinliljat on täälläkin laitettu multaan. Töitä riittää, vaan mikä sen mukavampaa, kuin touhut puutarhassa.
  Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmasti paras idea! ;) Nyt pitää nauttia ihanasta keväästä. Samoin!

   Poista
 4. Whhaaaaatt 😂 enpä ollut tällaista kuullutkaan.. Pitäisiköhän sitä ruveta sitten öljyämispuuhiin 🤔😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan uusi juttu minullekin. :D Yksi bloggaaja oli tehnyt vuoden mittaisen testin ja olivat säilyneet vuoden.

   Poista
 5. Mitähän kaverit tuumais jos kutsuis ne munia öljyämään 😂 nimim. "voidaan me ne jättää öljyämättäkin ja tehdä niistä tuhkamunia" 🤔😂

  VastaaPoista
 6. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...