maanantai 19. huhtikuuta 2021

Puutarhan kevät

 Ihan mahdottoman ihana viikonloppu takana! Eivät tunnit riitä siihen kaikkeen mitä haluaisi ja pitäisi tehdä. Supervaihde päällä on tullut kylvettyä ja koulittua sen minkä jaksaa. Piha on jo lähes täysin lumeton ja suurin osa kasvilavoistakin on sulanut kevätauringon alla. Tänään vierähti koko iltapäivä ruukutuspöydän äärellä jo hieman ylisuuriksi kasvaneita tomaatintaimia koulimassa. Juhannusperunat ovat paljussa kasvamassa kasvihuoneen puolella ja kaikenlaista pientä itää siellä sun täällä. 

Pihalla kukkivat sinivuokot, italiantalventähdet, lumikellot ja krookukset. Aivan nupullaan olevat kiurunkannukset avautuvat ehkä jo huomenna. Syksyllä kukkalavaan talvehtimaan kuopatut sipuliruukut ovat pikkuhiljaa aloittaneet kukintaansa lasikasvihuoneen lämmössä. Ensimmäiset hyasintit, posliinihyasintit ja atsurihelmililjat huumaavat söpöydellään. Tulppaanit kasvavat suurin piirtein samaa tahtia niin ulkona kuin ruukuissakin. 

Ihan paras hetki vuodesta käsillä. Kahvikuppi kädessä kun istuu pihalla ja sulkee silmänsä, niin kuulee sepelkyyhkyn keväisen pulutuksen, variksen raakkumisen pesänrakennuspuuhien parissa ja satojen pikkulintujen konsertin. Kimalaiset kieriskelevät krookuksissa ja tänään neitoperho meinasi törmätä päin näköä. :)

Nyt alkoi myös kauan kaivattu loma, jonka aion viettää ihan täysin luonnossa vailla vaatimuksia, sähköpostien tarkastelua ja näytön tuijotusta. Pari viikkoa pelkkää rauhaa, kylvöä, maadoittumista, kaivamista ja tietysti ajoittain päätöntä hepuliryntäilyä Herra Aapelin kanssa (kuuluu päivärutiineihin). Ihania kevätpäiviä meiltä teille!
13 kommenttia :

 1. Hyvää lomaa, Linda! Minun lomani juuri päättyi ja taas on mistä ammentaa. Ihana loma ja ihana kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Kyllä keväisestä luonnosta saa uutta energiaa!

   Poista
 2. Hyvää lomaa, nyt onkin ihan paras aika pitää taukoa muusta, sillä puutarhakausi on kiireisimmillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! Niin on, paljon on tehtävää mutta mukava touhuta kun ei ole vielä hyttysiäkään riesana ja luonto O juuri herännyt eloon. Vuoden paras hetki! :)

   Poista
 3. Hyvää lomaa sinulle! Ihan parhaan ajan olet lomallesi valinnut. Lomaseurasikin on parasta A-luokkaa eli Herra Aapelin kanssa hoituu varmasti huumoripuolikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, ei voisi vauhdikkaampaa lomaseuraa olla, pysyy matot rullalla! :D

   Poista
 4. Ihanat kuvat keväisestä puutarhasta! Aurinkoista, lämmintä ja rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
 5. Mukavia lomapäiviä ja kiireettömiä hetkiä puutarhassa.

  VastaaPoista
 6. Ihanat kevätkukkakuvat! Mukavaa ja rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
 7. Ihana Aapeli! <3 Lomasuunnitelmasi ja -seurasi kuulostaa täydelliseltä.

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa hyviltä lomasuunnitelmilta!

  VastaaPoista
 9. Upeat siniset kukat ekassa kuvassa - niin tykkään!
  Aurinkoista kevään jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia ja Aapeli. Hyvää lomaa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...