tiistai 30. maaliskuuta 2021

Kevättä kohti!

 


Mukavaa alkanutta kesäaikaa ja pääsiäisviikkoa! Kivaa kun päivät pitenevät vaikka muuten en iltavirkkuna välitä tuntia aikaisemmasta herätyksestä lainkaan. Aapelikin - joka on ihan supervirkeä nuori kollipoika - oli aamulla silmät ristissä ja ihmetteli suuresti että minä olin se joka oli ensimmäisenä hereillä. Se oli ihme. :-D  Yleensä hän on se joka mankuu joko seuran ja halailun puutetta tai juuri ihan kohta koittavaa suurta nälkäkuolemaa kun raksupotti on jo puoliksi tyhjä ja naudanfileetilanne varsin huolettava.


"Ei kai vielä nousta...? Tunti vielä..."


Lumet hupenevat nyt aika vauhdilla ja toivon että yön aikana tuleva sade huuhtoisi loputkin hangista mukanaan. Viime keväänä tähän aikaan olin jo pihahommissa täyttä häkää ja taisin kaivaa jo kukkasipuliruukkuja kasvilavojen uumenista. Siellä niitä nytkin on odottamassa kevättä ja suurella innolla odotan koska pääsen niitä viemään kasvihuoneeseen ja nauttimaan tulppaaneista, hyasinteista ja helmililjoista. Täytyy varmaan tonkia syksyisiä kuvia että muistaisi mitä tuli istutettua... Tässä fiiliksiä viime keväältä.


Hyasintista on tullut minulle ihan kevätkukkasuosikki. Huhti-toukokuussa se ei todellakaan tunnu jouluiselta vaan tuo ihana tuoksuva nuppu levittää ilmoille kevään aromia. Jouluna en edes pysty mitään joulukukkia pitämään sisätiloissa mutta keväällä ulkona onneksi tuoksu levittäytyy hieman loivemmaksi ja silloin siitä jopa nauttii - sopivan etäisyyden päästä. ;)Uusi hyötytarhuri-blogi aktivoitui varsin vauhdilla ja se tuntui ihan mahtavalta! Etenkin Instagramin puolella tuli lentävä lähtö kun uusia ystäviä/seuraajia tuli kahdessa viikossa jo yli 560 vaikka en ole mitenkään "mainostanut" blogia. Minulle se kertoo siitä, että hyötykasvien kasvatus ja oman puutarhan hyvinvointi sekä ruoan kasvattaminen kiinnostavat juuri nyt ihmisiä varmasti enemmän kuin koskaan. Se on mahtavaa! Tervetuloa siis seurailemaan blogia ja Instagramia. 

Tänään juuri postailin pääsiäisviikon kunniaksi asiaa munankuorien hyötykäytöstä puutarhassa. Juttuun pääset tästä

Kylmää kestävät salaattivihannekset on täällä myös jo kylvetty ja maatuvat taimiruukut ovat myös kiinnostaneet monia. :)Iloista pääsiäistä jo näin etukäteen! Huomenna on aika mennä koulimaan orvokkeja kasvihuoneeseen ja muutkin pienet taimet ehkä kaipaavat jo valvottua ulkoilua ja auringon vahvistavaa voimaa. Samalla se varmasti vahvistaa myös meitä ihmisiä taas kohti uutta kasvukautta. :)

4 kommenttia :

 1. Postauksessasi oli mukavia kuulumisia. Täällä satoi eilen lunta ja sitten vettä yötä myöten. Nyt saavat lumikinokset kyytiä ja sehän minulle passaa. Koko talvi on lunta kolattu kasaan ja eilen aloitin lumen levityksen, että sulaisi nopeammin - tää on niin tätä :D Ilmoita pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin hanget onneksi madaltuvat päivä päivältä. Oli ihana päivä kun pääsi taas puuhastelemaan kasvien kanssa. Iloista pääsiäistä sinnekin! :D

   Poista
 2. Voi, miten ihanan keväistä. Aapelikin on minulle uusi tuttavuus, terve vain Aapeli! Minä niin kaipaisin orvokkeja, mutta vielä niitä ei ole näkynyt myynnissä. Täytyypä käydä kurkkaamassa tuolla hyödyn puolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit piipahtamaan Hyötytarhurin puolella! :) Kyllä orvokit kuuluvat kevääseen ja ihanan kestäviä ilontuojia. Tervehdys vaan Aapeliltakin ♥ hän on täällä huushollissa seikkaillut nyt viime syyskuun lopulta asti ja valloittanut kaikkien sydämet. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...