torstai 23. joulukuuta 2010

Jännittävää joulun aikaa!

Viiru-tontun kera toivottelen oikein iloista ja tunnelmallista joulua kaikille blogini lukijoille, nyt kun vielä sähköt toimii. Jännäksi voi käydä kinkun paisto ensi yönä, äsken meinaan katosi sähköt talosta osittain: hellasta, jääkaapista, pakastimesta ja jouluvaloista. Täällä äidin ja isän luona kotona paistettiin juuri joulupullia ja tein myös kakkupohjan, täpärälle meni että saatiin ne paistettua. Romppalassa minulla olisi kyllä uusi Upon sähköhella mutta sitä ei ole vielä sähkömies yhdistänyt.

Nyt alkaa lämpötilakin täällä kotona pikkuhiljaa laskea kun öljylämmitys lakkasi toimimasta. Isä kävi juuri hakemassa puita vajasta ja laittaa olohuoneen kaakeliuuniin tulet. Äiti tuolla totesi että taitaa tulla tunnelmallinen joulu. Keittiössäkin on kyllä vanhanajan Siro-liesi, mutta kinkku ei kyllä sinne mahdu vaikka kuinka tunkisi. Sähköyhtiöstä sanoivat että varmaan muuntajasta on palanut proppu... Saas nähdä koska korjaantuu. Kohta taidetaan paistaa makkaraa päivälliseksi tuossa takan ääressä kun ei mikrossakaan voi lämmittää ruokaa. Eiköhän se siitä, pääasia että saatiin pullat uunista :D

3 kommenttia :

 1. Voi ei! Onpa hyvä, että osaatte suhtautua huumorilla. Se onkin yksi elämän parhaista lahjoista niin itselle kuin muille. Muistan yhden tunnelmallisen joulun siskoni entisessä talossa, kun sähköt katkesivat myöhään illalla. Siinä vaiheessa olimme jo syöneet navat täyteen :-) Ikkunat alkoivat huurustua ja sytytimme tulia helloihin. Onneksi on uunit ja hellat!

  VastaaPoista
 2. No jopa kaikenlaista pientä harmia, mutta ihanaa, että sun ei tartte yksin siellä värjötellä.

  Toivotan jännittävistä hetkistä huolimatta rauhallista joulua sinulle ja perheellesi. :)

  VastaaPoista
 3. Nyt on kaikki hyvin, vika saatiin päivällä jo korjattua ja nyt keittelin namia riisipuuroa iltapalaksi :) ja eikun punajuuria pilkkomaan... Täytyy kyllä yöllä vähän pitää kinkkua silmällä kaiken varalta. Viiru varmasti auttaa vahtimisessa kun nyt vetää sikeitä isän sängyssä.

  Kiitos Itkupilli, oikein hyvää joulua myös sinulle ja Robille :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...