maanantai 6. joulukuuta 2010

Niiloa muistaen, itsenäisyyspäivänä


Isoisäni
Niilo Peltola
synt. 08.08.1918, kotipaikka Lahti
kuolinaika 03.08.1944, Tolvajärvi
kuolinkunta Korpiselkä

Kuvassa isovanhampani Maija ja Niilo kihlajaiskuvassaan vuonna 1934. Niilon aika oli lähteä jo 26 vuotiaana, ammuttu päähän juuri rauhan tehdessä tuloaan.

Koskaan en häntä saanut tavata, kuten ei isänikään.

Kirjeesi ja päiväkirjasi ovat tallessa ja niiden kautta voin ajatuksesi kuulla. Olisinpa voinut sinut tuntea.
Kiitos kaikesta ♥ Nyt olette vihdoin taas yhdessä.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.

4 kommenttia :

 1. Voi miten koskettava kuva ja kirjoitus. Sota on käsittämätön asia, miten se hajottaa perheitä ja tuottaa orpoja, raajarikkoja ja mieleltään järkkyneitä. Silti tälläkin hetkellä jossakin soditaan. Surullista että isoisäsi kuoli juuri rauhan alla.

  VastaaPoista
 2. Niin se on, ei sitä kaikkea pysty ymmärtämään. Tippa tulee linssiin Niilon kirjeitä ja päiväkirjoja lukiessa, etenkin sanoessaan että "älä rakas huoli, kohta on paremmat ajat edessä". Niitä aikoja ei päässyt näkemään. Nuorta ja ehdotonta rakkautta...Mummi häntä kaipasi koko ikänsä ja sanoi että hän oli maailman kiltein ja paras mies. Koskaan ei hän kelpuuttanut ketään muuta rinnalleen kuin Niilon.

  VastaaPoista
 3. Voi että. Ei tähän voi mitään sanoa.
  Mutta oli minulla hauskaakin asiaa, liittyen minihaarniskoihin. Käypä täällä: http://www.mylittleworld.co.uk/acatalog/Hall__Landing___Stair_Accessories.html

  VastaaPoista
 4. Kiitos linkistä! Hihii, teitpäs hyvän löydön! ;) Kyllä Englannista löytää. Oli muuten hienoja avotakkojakin tuolla...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...