maanantai 14. toukokuuta 2012

Koivunlehtijuoma


Nyt koivunlehtien puhjettua ja ollessa nuoria ja tuoreita, on sopiva aika keittää ihanaa koivunlehtimehua jota on todella helppo ja nopea valmistaa ja sanotaanpa sen myös pitävän tehokkaasti flunssat loitolla! Liikaa ei kuitenkaan kannata tätä nauttia koska sillä on elimistöstä nestettä poistava vaikutus - tai sitten ainakin on huolehdittava riittävästä nesteen saannista. Koivun lehtien sanotaan myös puhdistavan maksaa ja sappitiehyitä. Maku on raikas ja miellyttävä.

Koivunlehtijuomaan/-mehuun tarvitset:

2,5 dl tuoreita koivunlehtiä
1 L vettä
Maun mukaan sitruunamehua ja hunajaa. Itse laitoin 2 kukkurallista isoa ruokalusikkaa hunajaa ja n. puolikkaan sitruunan mehun.

Kerää koivunlehdet puhtaasta paikasta kaukana suurista teistä ja saasteista. Muista kysyä maanomistajan lupa jos keräät muualta kuin omalta pihaltasi. Huuhtele koivunlehdet mahdollisista pölyistä ja keitä litrassa vettä noin 10 minuuttia. Siivilöi ja lisää sitruuna ja hunaja. Pullota ja jäähdytä. Säilytä viileässä. Juoma on parasta kylmänä tarjoiltuna ja seisottua yön yli kylmässä. Mehussa vielä oleva lievä sakka ehtii myös laskeutua vuorokaudessa pullon pohjalle. Sitten vain kippistämään ja nauttimaan keväästä! :)2 kommenttia :

  1. Ihanan kuuloinen resepti, tätä on pakko kokeilla. Kiitos Linda!

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä :) ja tosiaan kannattaa ihan oman maun mukaan laittaa sitruunaa ja hunajaa enemmän jos tykkää makeammasta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...