sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivää ja viikonlopun puutarhatunnelmiaHyvää äitienpäivää kaikille! Ihana kevätaurinkoinen päivä takana. Hempeiden liilanväristen orvokkien inspiroimana leivoin äidille hänen suosikkikakkunsa - banaani-kermakakun - sokerimassalla ja orvokeilla koristeltuna. Joimme kahvit ulkona linnunlaulun kuuluessa taustalla.


Ei äitienpäivää ilman vuokkoja, joten keräsin äidille kimpun sini- ja valkovuokkoja, orvokkeja ja ensimmäisiä narsisseja jotka avautuivat juuri sopivasti. Ensimmäisinä avautujina tuttuun tapaan 'Ice follies' ja Rip Van Winkle'.Kasvihuoneessakin on elämää, kurpitsansiemenet ovat heränneet mullan alta!


Isotähtiputki Florencen juurakot ovat lähteneet reippaasti kasvuun. Olen siitä TODELLA iloinen! Tuskin maltan odottaa että pääsen näkemään joskus tämän lajikkeen vaalean laventelin väriset kukat. 


 Vaaleanpunaista tähtiputkea minulla on ollutkin jo monta vuotta. Sen taimen sain eräältä naapurilta joka oli aikanaan saanut/tuonut siemenet Turkista asti ja oli kovin ylpeä erikoisesta kasvistaan. Nykyisin tähtiputkia näkee aika paljonkin myynnissä. Ihana ja helppo kasvi! Tuo kukkaseni pääsikin tämänkertaisen OmaPIHA-lehden kanteenkin :) Aistien tarhassa-kolumnissani on tällä kertaa luvassa pientä hempeilyä.


 Viikonloppuna toinen näistä uusista köynnöshortensioista pääsi mukavan suojaisalle paikalle suuren männyn juurelle, pihan "salaiseen varjopuutarhaan". Siinäpä vasta sopivan rosoinen pinta jota on hyvä lähteä kiipemään.


 Alppiruusutkin tuli istutettua, samoin viiniköynnökset! Niistä lisää seuraavan kerran :) Nyt Mimma huutaa vieressä kurkku suorana: "HUOMIOTA TÄNNE ja NYT" joten täytyy rientää!


4 kommenttia :

 1. Aivan timanttinen kakku! Lempivärini kun on violetti, osui ja upposi :)

  Tälläisenä puutarhaneitsyenä kasvijuttujen lukeminen on vielä hiukan mandariinikiinaa, mutta kaunista ja kutsuvaa...Ihana puutarhasi! :)

  VastaaPoista
 2. Komea kakku! Ja ihana Mimma ♥

  VastaaPoista
 3. Odotan innolla lisäkuvia puutarhastasi...:)
  Mimma on suloinen♥♥

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...