tiistai 28. toukokuuta 2013

Tulppaanien lumoissa


Nyt on taas se aika keväästä kun saa olla kiitollinen syksyllä piilotetuista sipuleista. Tässä yksi rypäs alennusmyynnistä "pelastetuista" kerrannaisten tulppaanien sekoituksesta. Nämä vetävät kauneudellaan vertoja jo pioneillekin.


Liljakukkainen tulppaani 'Ballade'.


Riippahernepuu on ihanan vihreä ja rehevä. Hänellä ensimmäinen talvi takana uudessa kodissa, samoin riippalehtikuusella joka selvisi myös talven jäljiltä. Kirsikkapuissa tuntuu olevan hieman talvivaurioita ensimmäistä kertaa. Oksissa ja rungossa näkyy hieman kumivuotoa. Siirsin hortensian uuteen isompaan ruukkuun tänään, siitä ei oikein tainnut tykätä, toivottavasti virkoaa yön aikana.


Huomenna pääsen jo ehkä maalaamaan puutarhavajaa - tai mitä lempinimiä sille nyt onkin jo annettu ;) "Villa Satumaa", "Villa Keiju" tai kuten naapurini sanoi: hiljentymiskappeli :-D  Värikarttaa tutkaillessa yksi sinisen sävy oli nimeltään "keiju" ajattelin että sepäs olisi sopiva nimi värille, mutta oli ehkä hieman vaalea, joten päädyin hieman hillitympään "sini" sävyyn.


Ikkuna hieman laajeni alkuperäissuunnitelmasta. Lautaa piti tulla tuohon alaosaankin, mutta onhan se näin paljon mahtipontisempi! Tänään maalasin jo hieman ikkunakehikkoja valkoisella. Jatkuu huomenna...


12 kommenttia :

 1. Upea Keijukappeli! Voi, kyllä kelpaisi minullekin :) Tulppaanisi ovat tosi kauniita.

  VastaaPoista
 2. Jostain syystä alkoi kummasti hymyilyttää sun tulppaniakuvia katsellessa :D

  Jestas mikä kappeli siitä tuli! Varasto vai? Voi pojat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isälle juuri sanoin että kuinkahan raaskin sinne ruohonleikkuria viedä, mutta sanoi että "varmana viet" :D Siellä voin sitten meditoida ruohonleikkurin kanssa.

   Poista
 3. Vau mikä goottivaja! Ooh ja aah.
  Tulppaanipenkkisi on tosiaankin kuin pionipenkki! Olen täysin samaa mieltä toukokuun energisoivasta vaikutuksesta, tämä vehreyden ja kasvun määrä tuo niin paljon virtaa, että lähes pärjää syömättä ja nukkumatta - mutta ei ihan kuitenkaan.
  Onnea vajan harjakaisten johdosta, kai kilistelitte kuohuvaa? ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta energioista, joskus kylmää vesimelonia naamariin ja taas jatkuu hommat - kunnes lopulta romahtaa sohvalle! Kiitos, ei olla muuta kuohuvaa tuon vichyn lisäksi vielä kilistelty, mutta kakkua tein viikonloppuna ;) Eiköhän sitten juhlita kun homma on valmis :)

   Poista
 4. kauniit sipulikukat ja todella kaunis vaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko, tänään juuri kaimojasi istuttelin! Eli kruunuvuokon mukuloita :)

   Poista
 5. Kaunista tulppaanien tunnelmaa! Kyllä isäsi on taitavatekijä ja tuo vaja sopii kuin nakutettu tuohon paikkaan!

  VastaaPoista
 6. Upeat kukkaset ja aivan ihana puutarha"vaja"...:)

  VastaaPoista
 7. Upeita kerrottuja tulppaaneja ja ihastuttava pikku villa =)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...