torstai 27. kesäkuuta 2013

Ennen kesämyrskyä


Eilen illalla, läkähdyttävän kuumassa, aurinkoisessa säässä ehdin vielä ikuistaa pionit ennen tämänpäiväistä ukkosmyrskyä ja lähes vaakasuuntaista sadetta. Epäilen että isot nuokkuvat kukat eivät ole välttämättä sitä riepotusta kestäneet. En muista vastaavanlaista myrskyä nähneeni kuin kerran aikaisemmin jokunen vuosi sitten. Taivas iski salamaa sellaisella vauhdilla että kieltämättä hieman pelotti. Nyt on mukavan rauhallista ja hämärää. Tässä hieman aurinkoisempia puutarhatunnelmia viimepäiviltä.







Kasvilavat rehottavat! Ensimmäisessä pensaspapua, toisessa mansikoita ja takimmaisessa salaatit ja pinaatit. Etualalla tummansiniseksi maalatussa lavakauluspenkissä gladioluksia ja daalioita. Tuolla kauempana ruusuruukun takana toinen samanlainen lavakauluspenkki täynnä kurpitsantainia ja tummanpunaisen krassin taimia. Elämäni ensimmäinen runkoruusu näkyy tuossa keskellä. Kaksi ostin, toinen on "White Fairy" ja toinen "Red Fairy". Jännityksellä odotan kumpi on kumpi. Toinen kasvaa kohisten ja on täynnä nuppuja, mutta toiseen tuli vasta nyt pienet lehdet.


Toukokuussa hankittu äitienpäiväruusu aloittelee toista kukka-aaltoa tauon jälkeen.


Patiokesäkurpitsa kasvaa mukavasti ruukussa. Huomenna onkin aika korjata satoa :)

6 kommenttia :

  1. Kaunista!

    Minun pienellä pihallani on yksi pioni. Jos useana vuonna olen ihmetellyt miksi aina silloin pitää tulla kova sade kun se on avannut nuppunsa?

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi, olet tehnyt kaikkea kaunista!
    Mukavaa kesää sulle, tuun lukijaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tervetuloa lukijaksi ja ihanaa kesää sinulle! :)

      Poista
  3. Ihania kukkia ! Odotan niin kovasti, että pääsen laittamaan omaa puutarhaa... ainakin pioneita on pakko saada.

    Kivaa loppuviikkoa ! :))

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...