sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Fengshuit kohdalleen - ulko-oven maalaus

En enää pystynyt vastustamaan Pinterestin kiusausta ja liityin sinne vähän aikaa sitten. Tuntuu kyllä sitä paikkaa ja kuvatulvaa katsellessa että ei paljon sisustuslehtiä enää viitsi ostaa, niin paljon upeita kuvia ja ideoita paikka on tulvillaan. Heti piti tietysti tehdä oma turkoosi kokoelma kun olen niin mieltynyt siihen väriin. Kaikki tähänastiset kokoelmani löytyvät Pinterestistä täältä.


Samalla löysin tämän kuvan ulko-ovesta johon ihastuin. Se sai minut miettimään, että onkohan musta fengshuin kannalta hyvä väri ulko-ovessa? En ole fengshuin asiantuntija, joskus tulee netissä luettua asiasta. Fengshuin mukaan ulko-ovi on talon tärkein osa, sillä sen kautta kotiin virtaa energiaa. Oven tulisi olla kutsuva ja miellyttävä. Talon alkuperäinen ovi on paikallaan, ainoastaan se maalattiin mustaksi vuosia sitten, samoihin aikoihin kun rappusetkin rakennettiin, nekin ovat mustat, joten sopivat hyvin oven kanssa. Alkuperäinen ovi oli ulkoa tunkkainen ruskeaja sisältä valkoinen.

Lähdin netistä tutkailemaan asiaa, josko löytäisin hyvän tekosyyn maalata oveni tällä uudella lempivärilläni. Koska oveni osoittaa pohjoiseen, ovat erään sivuston mukaan sen parhaat värit musta ja sininen! Eli musta siis on ollut nappivalinta. Mikäli ovi olisi etelään, lämpimät sävyt kuten punainen, ruskea ja oranssi olisivat niille otollisia sävyjä. Tein kuitenkin kompromissiin, jätin oven ulkopuolen mustaksi, mutta maalasin sisäpuolen Tikkurilan Tunne värit -kartan sävyllä 'Mosaiikki' joka on siniseen vivahtava turkoosi, riippuen siitä missä valossa sitä katsoo. Sisällä hehkulampun valossa se näyttää enemmän vihertävälle ja päivänvalossa avonaisena vaalean sinertävälle. Näissä kuvissakin se näyttää hieman erilaiselle, mutta joka tapauksessa olen tyytyväinen! Muutos toi paljon lisää kodikkuutta sisäpuolelle.


Samalla maalasin oven yläpuolella olevan ikkunan reunustat samalla värillä, nyt sekin tuntuu olevan enemmän osa sisäänkayntiä, kuin vain "irrallinen" ikkuna oven yläpuolella.

Työnjohtaja arvioimassa lopputulosta.

Laitetaanpa vielä loppukevennykseksi kuva samasta kohtaa vuodelta 2003 :-D Silloin ei ihan ollut fengshuit kohdallaan! Nuo oven yläpuolella roikkuvat liepakkeet ovat jäänteitä muinaisesta verhosta joka ikkunassa edelleen roikkui.


9 kommenttia :

 1. Ulko-ovesta tuli kyllä tosi kutsuva. Minäkin olen koukussa sekä turkoosiin että Pinterestiin :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mitä aarteita sinun Pinterest-kokoelmissa onkaan :) Seurailemisiin!

   Poista
 2. Mielettömän hieno oven väri, lempparivärini, niin ja pinterestissä olen ollut jo kauan, luen sitä iltapalaksi ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosi oli pitkään inhokkivärini, mutta jotain on tapahtunut kun nykyisin se on aivan lemppari! Heh, hyvä iltapala! ;)

   Poista
 3. Kyllä tuli kaunis! Koko eteinen, porstua, vai millä nimellä tätä portaikkoa kutsut, on todella tyylikäs. Tuollainen sumuinen turkoosi on niin eteerinen väri! Pinterest on täälläkin tuttua kamaa, ja korvaa sisustuslehdet mennen tullen. Ei kuitenkaan blogeja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elise! :) Niin korvaa, se kuvien määrä ja idearikkaus on vertaansa vailla!

   Poista
 4. Kyllä se on nyt kaunis! Eihän tuosta ovesta raaski ulos mennäkkään kun se on niin hieno katsella ;)

  VastaaPoista
 5. Juuri tuota samaa turkoosin sävyä olen ihaillut, aluksi salaa, jo pidempään!Meidän Torpan julkisivun sävy on itseasiassa aika lähellä tuota, ja voi olla, että ensi kevään julkisivurempan yhteydessä sävy päätyy seiniin vielä astetta turkoosimpana ;)

  Hieno muutos portuassa!

  VastaaPoista
 6. Aivan huikea tuo sisäänkäynti. Tuo turkoosi on mahtavan kaunis, vaikkei yhtään minun värini (onkohan nämä niitä kuuluisia viimeisiä sanoja...) ja tuo lamppu: olen aivan keväänvihreä kateudesta. Se on Juuri sellainen, jonka ottaisin milloin vain, mihin vain. Mistä olet sen löytänyt? Kiva kun laitat noita "ennen"-kuvia, on rohkaisevaa nähdä, miten surkeasta voi tulla ihanaa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...