keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Orientalliljat kukassa

Nämä kerratut orientalliljat istutin kokeeksi viime syksynä, hankittuani ne alennusmyynnistä kun olivat posistohinnalla, nyt ne kukkivat! Kasvukorkeutta n. 100-120cm. Kukinta-ajaksi on sanottu kesä-heinäkuu, mutta minun pihallani se ilmeisesti tarkoittaa elo-syyskuuta. Ihana piristysruiske tähän aikaan kun alkavat jo viimeisetkin kukat hiipua ja syysväritys ottaa vallan pihapiirissä yhä enemmän. Vielä eivät nämä huumaavalta tuoksuvat liljat ole täysin auki, mutta näin nuppuisina muistuttavat siroine lehtineen lähes liljakukkaisia tulppaaneita. Valkoisen liljan ulommaiset lehdet tuovat myös mieleen vihreäraitatulppaani Spring Greenin. Vähän tekisi mieli ottaa maljakkoon, mutta tuoksu on kyllä sen verran vahva että päänsäryn välttämiseksi taidan käydä nuuhkimassa niitä vain ulkona ;) Pieni tuulenvire kuljettaa tuoksun melko pitkänkin matkan päähän.

10 kommenttia :

 1. Kauniita liljoja! Ja se tuoksu on kyllä "päätä huumaava" ;))

  VastaaPoista
 2. Nuo liljat olivat itselläni myös täysi kymppi hankinta, ihana tuoksu leijaili puutarhassa ja kukkaset oliva todella kauniita kun olivat kerrottuja. Hankin niitä kyllä lisää tänä syksynä, vaikka keväällä joutuukiin liljakukkoja metsästämään.

  VastaaPoista
 3. Kauniita ja hyvä yllätys, että kukkivat vasta nyt!

  VastaaPoista
 4. Täydelliset värit. Voiko suloisempia olla?

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan upeita ovat nuo sinun liljasi! Minullakin kukkivat vielä puuliljat, vaikka muuten alkaa yleisilme jo olla syksyisen harmaa :)

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...