tiistai 15. lokakuuta 2013

Malttamaton...


Olenhan jouluihminen, mutta tarviiko joulu olla tekosyy amarylliksen kasvattamiselle? Kyllä kukka ihastuttaa jo tähänkin vuodenaikaan. Piti koekasvattaa yksi 'Minerva' jotta tiedän kuinka ajoittan varsinaisen joulukukan kasvatuksen. ;) Noin tasan kuukausi meni istutuksesta kukintaan, eli itse joulukukka menee minulla ruukkuun n. 20-24.11. Yksi valkoinen 'Intokazi' kyllä täytyy kasvattaa pikkujouluksi, joten lokakuun lopulla voin sen laittaa kasvamaan.


Ulko-oveen tein jo hieman talvisemman kranssin jotta ei tarvi lähteä sammalta ihan lumen alta kaivamaan, jos sellaista on loppuviikolla luvassa.


Hennot syyssahramit ponnistelevat vuosi toisensa jälkeen ja ilahduttavat herkkyydellään aina näin loka-marraskuun aikaan. 


Joka syksy ajattelen että täytyy istuttaa näitä muutama lisää ensi syksynä, mutta niin se taas jäi. Sen sijaan istutin tänään 100 tulppaania ja 150 krookusta jotka jo alennuksesta metsästin. Mikäli marraskuun alussa maa on sula ja lumeton, saatan jatkaa metsästystä kuten viime vuonna...


Koska Hänen Majesteettinsa kyttäyspaikkoina toimivat kaikki ikkunanedustat, piti tehdä pelargoniahylly hieman ylemmälle tasolle olohuoneeseen.


Koska onnistun aina taidokkaasti tappamaan kaikki pelargoniat talven aikana. Ajattelin tehdä jotain hyvin epäloogista ja otin kirjavalehtisestä pelargoniasta - josta kaikkein eniten tykkäsin - pieniä pistokkaita noin kuukausi sitten. Ne olivat kasvihuoneessa muovipusseilla peitettyinä niin kauan kunes toin ne sisään, ja ne näyttävät toistaiseksi hyvin elinvoimaisilta. Aika näyttää juurtuvatko ne :) Normaalistihan pelargonian pistokkaita otetaan keväällä. Jännittävää!


10 kommenttia :

 1. Pienessä pistokkaassa on jo nuppukin, söpö! Eiköhän nuo ole onnistuneet, minusta ne näivettyvät jo parissa viikossa jos eivät meinaa lähteä kasvuun.
  Sinä olet sellainen ideanikkari ettei paremmasta väliä! Hieno pelakuuhylly, ja ihanaakin ihanampi kranssi!
  Kiva idea että amarylliksiä on kukassa vähän väliä. Minulla on yksi, mutta se saattaa kukkia koska sattuu, se on ollut jo monta vuotta. Eikä kuki välttämättä edes joka vuosi, kun en ole jaksanut perehtyä kukittamisen vaatimuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Hyvä tietää :) ehkäpä saan näistä kevätkukkia ikkunalaudalle. Minulla ei amaryllikset säily kun vuoden, mutta nuton pari erikoisempaa lajiketta joten täytyy yrittää jos saisi ne kukitettua toistekin.

   Poista
 2. Kyllä onkin kaunis amaryllis! Ja tuo ovikranssi vasta kaunis onkin. Upea.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kaunis amaryllis...:)
  Otin myös yhdetä pelakuusta pistokkaan tässä muutama viikko sitten ja on jo aika iso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, onneksi olkoon! :) Kyllä se siis syksylläkin onnistuu.

   Poista
 4. Upea amaryllis ja kaunis kranssi. Meillä syyssahramit olivat ja menivät jo...

  VastaaPoista
 5. Ihanan värinen amaryllis. Minun tulee hankittua se aina vain jouluksi. Kiva kranssi. Hiidenlieko sopii siihen tosi hyvin.

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis kranssi. Ja onnea pistokkaiden kanssa.

  VastaaPoista
 7. Kranssit on kivoja! Amaryllis on kyllä elinvoimainen kukka tanakoine kukkineen ja varsineen, miksikäs ei jo nyt :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...