keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Jääruusu - keittiönkaappien maalausta


Tähän pimeään aikaan syksystä kun lunta malttamattomana jo odottelen, kaipaan sisälle hieman jotain valkoista. Päätinpä sitten iltapuhteiksi maalata keittiönkaapit uusiksi puhtaammalla valkoisen sävyllä. Tikkurilan Tunne Värit -kartasta valikoitui niinkin suloiselta kuulostava väri kuin "jääruusu".


Verrattuna aikaisempaan vaalean sävyyn, toi tämä mukanaan kaivattua raikastusta. Keittiö on melko hämärä koska valoa ei tule kuin yhdestä pohjoiseen osoittavasta ikkunasta, joten hehkulampun valossa kaikki valkoinen toki näyttää hieman kellertävältä, mutta tuo aikaisempi sävy oli jo tökkinyt silmää jonkin aikaa. Väri valikoitui aikanaan kaappien välissä olevan tapetin pohjaväristä. Tässä arkistokuvaa vuodelta 2006 jolloin kaapit isän kanssa rakennettiin :)


Nyt kahden illan maalausurakan jälkeen ja ranne hieman jäykkänä on kuitenkin tyytyväinen olo ja sain kaikki 19 ovea maalattua litralla maalia!Laitoin neljän yläkaapin oveen siskolta joskus saamani puukoristekuviot koristeiksi ja vaihdoin toisaalta uudet nupit. Keskimmäisiin yläkaapin oviin nuo ensimmäisessä kuvassa olevat ruusuvetimet.


Piparimuottivalotkin pääsivät jo keittiön ikkunaa koristamaan, onhan marraskuu jo ylihuomenna alkamassa :) Mukavaa loppuviikkoa kaikille!


18 kommenttia :

 1. Hyvä vinkki, että kylmää valkoista turhaan karsastetaan, ei sitä välttämättä sairaalaa tule ;-)
  Minullakin on kaupunkieteisessä ihan haaleaa mintunvihreää, joka saattaisi olla juuri sellainen sairaalasävy, mutta eipä olekaan ollenkaan, vaan oikein ihana!
  Mukavaa marraskuuta sinne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joistakin lämpimistä sävyistä tulee minulle jotenkin tunkkainen olo. Mintunvihreä onkin ihana, kuin minttujäätelö! :) En minäkään ole vielä tuohon turkoosin vivahtavan mentolinvihreään olohuoneessa kyllästynyt vaikka se kylmä sävy onkin, se on samalla rauhoittava väri.

   Kiitos samoin :)

   Poista
 2. Kauniit, vaikka tykkäsin kyllä tuosta entisestäkin väristä. Mutta minä en olekaan katselemassa sitä joka päivä, kyllä joskus kaipaa jotain uudistusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kaipaa :) nyt tuntuu kuin olisi koko keittiö jotenkin syväpuhdistettu!

   Poista
 3. Tulipa ovista tosiaankin puhtaan valkoiset. Aivan kuin ne olisi pesty ;) Ja nuo ruusuvetimethän sopivat kuin nenä päähän tuon maalin nimenkin kanssa ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se sävyn nimi oli niin hieno että ajattelin että se ei voi olla huono maali ;) Siitä sitten muistui nuo vetimetkin mieleen. Kiitos vaan noista hienoista puukoristeista!

   Poista
 4. Tämäpä hauskaa: maalasin vuosi sitten lasten leikkimökin sisältä puunvärisestä valkoiseksi juuri tuolla samalla Jääruusu-maalilla (siinä on kuulemma aavistus oranssia väriaineena sanoi maalikauppias) ja tein samalla mökistä sellaisen aikuisen pitsimökin, tytöt kun eivät sitä paljon käytä. Kivat nuo ovikoristeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kyllähän aikuisetkin leikkimökkejä tarvitsevat yhtä lailla kuin lapsetkin. ;) Siitä tuli varmasti upea!

   Poista
 5. Ovista tulee kauniin valkoiset ja nuo puukuviot ovat kyllä hienot!

  VastaaPoista
 6. Ei ollut huono entinenkään, mutta nyt kyllä ihan huikea! Ja ymmärrän hyvin tuon "valaistumisen" tarpeen, mulla on kellertävät seinät (jotka oli edellisen asukkaan jäljiltä tummemmat ja punertavanruskeat) ja alan olla ihan kypsä! Väri on ok, lämmin, mutta kuten mainitsit sinäkin niin alkaa tuntua tunkkaiselta - varsinkin valokuvissa joihin ei oikein tahdo tähän aikaan vuodesta varsinkaan värejä kohdilleen.
  Että voipi tunnustaa, että odotan innollla uuden kämpän valkoisia seiniä :)

  Onneksi maalaaminen on niin helppoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin kuvitella! Itsellä inhokkilistalla ovat kaikki kellertävät, oranssit ja punertavanruskeat värit ainakin seinien ja huonekalujen osalta. Murretut värit ovat joissakin asioissa hyvät, mutta sisustuksessa kaipaa selkeyttä ja sitä että tunnistaa mikä väri oikein on kyseessä, olkoon se sitten valkoinen tai punainen, eikä vaan jotain sinne päin. Beige ja terrakotta - ei kiitos :)

   Sinä oletkin kyllä varmaan intohimoisin maalaajamestari mitä tiedän :D joka viikko joku uusi projekti! Mutta se on hauskaa :)

   Poista
  2. * laskee...* ei ole! Ei ole joka viikko :)
   Joka toinen...

   Poista
 7. Pikkurahalla saa joskus paljon aikaan! Pidän kotisi värimaailmasta ja etenkin siitä, ettei kaikki ole kliinisen valkoista. Kaunis lopputulos.

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 8. Ilme raikastui huomattavasti! Ja aika ahkerana olet ollut, itse olisin varmaan luovuttanut jo ekan oven jälkeen... :D

  VastaaPoista
 9. Joo maalaus tekee aina ihmeitä! Nuo koristeet kaapinovissa on tooosi kivat!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...