sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Sunnuntai-illan lämmikkeeksi - tulinen kanakeitto

Tuli sen verran makoisa iltapala/huominen lounas että piti tulla kirjaamaan ylös tämä keittokokeilu kun vielä muistan mitä siihen laitoin. ;) Monesti parhaat reseptit syntyvät kun vain yhdistelee kaikkea mitä kaapista sillä hetkellä sattuu löytymään. Jos joku potee syysflunssaa, tällä tuliliemellä varmasti pöpöt kaikkoavat.



Tulinen kanakeitto

450g broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
1 sipuli
1 punainen paprika
1 tlk kidneypapuja suolaliemessä (huuhdoin suolaliemen pois)
kourallinen ruusukaaleja
2 kpl säilöttyjä, tulisia jalapenoviipaleita (Eldorado)
1 rkl currymausteseosta
1 tl suolaa
½tl mustapippurirouhetta
½ tuubia Felix tomaattipyreetä
n. 5-7dl vettä
1 dl ruokakermaa

Ruskista broilerinfileet pannulla yhdessä sipulin kanssa, lisää mausteet ja ohueksi siivutettu paprika. Kaada ainekset kattilaan yhdessä papujen, 2-4 osaan lohkottujen ruusukaalien ja veden kanssa. Lisää tomaattipyree. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 20 min jotta maut syvenevät ja samalla keiton liemi myös saostuu hieman. Tarkista maku ja lisää loppuvaiheessa halutessasi kerma, joka tuo keittoon täyteläistä pehmeyttä.

Nautitaan viileän syysillan lämmikkeenä :)

6 kommenttia :

  1. Onnistuiskohan tällä kertaa kommentointikin..

    Just sellaista keittoa josta minä varmasti tykkäisin. Katsotaas jos vaikka joskus sais aikaiseksikin :)
    Ja suloista hörsöä tuo sun edellinen postaus!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä punapäillä pitää olla tuliset herkut! Ja hörsöä pitää olla, tottakai! ;)

      Poista
  2. Vaikuttaapa maistuvaiselta! Pitää kokeilla joskus tehdä. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Herkulliselta ja tehokkaalta vaikuttaa sinun keittosi. Kaunistakin vielä!
    Aivan ihana tuossa edellisessä postauksessa sinun pitsitetty kasvihuoneesi kaikkine tunnelmavaloineen ♥

    VastaaPoista
  4. Kiitos ♥ ja olkaapa hyvät :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...