sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kevään juhlia ja puutarhaystävän paluu

Iloista äitienpäivää kaikille äideille! Omaa äippääni kävin tänään muistamassa uusilla kumisaappailla joiden varret laitoin täyteen gerberoita jotka ovat äitini lempikukkia. Siitä en ehtinyt kaikessa tohinassa kuvaa ottaa!
 
Pientä hiljaiseloa ollut täällä blogin puolella joten tässä yllä vähän kukkaistunnelmia menneeltä viikolta. Rakas siskoni yllätti näin upealla kimpulla joka on kyllä varmasti kaunein koskaan saamani kukkien ilotulitus! Täytin pyöreitä viime viikolla - eli nyt sitten poljetaan kolmosvaihteella eteenpäin ;) Mimmakin innostui nuuhkimaan kukkia. Hortensia on lempikukkani ja oi mikä tuoksu tuosta pionista tulee vaikka ei ole vielä edes auennut.

Puutarhan puolella tuli parina iltana puuhasteltua aina sään salliessa. Pihalle kotiutui kaksi uutta omenapuuta kun niille löytyi otolliset istutuspaikat. Toinen on Kesäomena 'Borgovskoje' ja toinen Siloposken Nautinto 'Uslada'. Myös keltaluumu Laatokan Helmi tuli istutettua, nyt vain satoa odottelemaan! Kevättähdet kukkivat sinisinä läikkinä ympäri pihaa. Lehtikaalin pikkuruiset sirkkalehdet ponnistelevat kasvihuoneessa. Kyllä saisi pikkuhiljaa tämä sääs tästä lämmetä. Alimmassa kuvassa taimiostoksilta mukaan lähtenyt valkovarjohiippa. Hyvin minimalistiset pienet kukat, mutta jotenkin niin suloinen.

Eilen illalla hiippaillessani pihakierroksella, alkoi lähistöltä kuulua rapinaa ja voi mikä ilo minua kohtasikaan! Siiliystäväni on palannut! Olipa ilo nähdä että eivät siilit ole pihaltani kadonneet :) Pääsiäisestä asti kukkinut narsissi jaksaa kukkia edelleen. Viileydestä on sentään se etu että narsissit kukkivat pitkään. Maassa kasvavat narsissit ovat vielä suurin osa nupulla. Sisällä alkaa olla kaikkien esikasvatusten kanssa hieman ahdasta, mutta vielä en aivan luota että pärjäisivät kasvihuoneessa. Ehkäpä ensi viikolla tilanne muuttuu - toivotaan niin!
Iloista alkavaa viikkoa! ♥

17 kommenttia :

  1. Onnea! Elämä on yhtä iloa ja oppimiskäyrää vain, odotas vaan kun alat käydä nelosella... sitten on vielä kivempaa, minulla ainakin :-)
    Varjohiippa on superihana! Ja kukkakimppu vasta hieno onkin. Ihanaa, että sisko osasi hakea lempikukkiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Niinhän se varmaan on että mitä suurempi vaihde, sitä lujempaa menee, ;)
      Juu, sisko on joutunut aina kuuntelemaan kun keuhkoan kukista ja hänellä on silmää kaikelle kauniille :)

      Poista
  2. Tähän täytyy toivottaa, että "haist kukkanen" ja Paljon Onnea Pyöreistä Vuosista!

    VastaaPoista
  3. Sydämelliset onnittelut! Valoittavan kimpun sait lahjaksi. Pinkki-vihreä hortensia on aivan ihana ja pioni - ah, hurmaava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin on, tulee aivan kesä jo mieleen tuosta tuoksusta :)

      Poista
  4. Kiva blogi ja nyt vasta eksyin tänne. Olen kollega kilpailevasta lehdestä. Hauska seurata mitä sä kirjoitat blogiisi. Omani olen halunnut pitää mahdollisimman harrastajablogina. Tule kylään joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati ja tervetuloa lukijaksi :) ihan harrastajablogi tämä minunkin on, en ole mitenkään ammatiltani puutarha-alalla, ihan muuten vaan innokas kotipuutarhuri. Ilman muuta tulen kyläilemään! :)

      Poista
  5. Onnittelut pyöreistä vuosista! Meilläkin oli pihalla siili jo huhtikuun puolella, mutta kuvaan en sitä ole vielä saanut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mama :) Ihanaa että siili tuli teillekin talven jälkeen!

      Poista
  6. Onnittelut! Onko tuo turkoositaustainen maalaus kukkien takana omasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, maalasin sen juuri tänä keväänä :)

      Poista
    2. Onpa se herkkä ja kaunis maalaus. Ei ihme, että kasviaiheet valtaavat maalauksetkin, kun on tuollainen puutarha!

      Poista
  7. Onnittelut! :) Sain juuri luettua blogisi läpi ja lisään sen nyt lukulistalle. Ihana kissa, koti ja puutarha, näin lyhyesti sanottuna. :)

    VastaaPoista
  8. Onnittelut kolmosvaihteen naksahtamisesta :) Sillä pääsee lujaa!

    Kauniita kuvia jälleen kerran. Iik, miten ihana tuo kukkakimppu on. Ja siilille terkkuja! Me odotellaan omiemme näyttäytymisiä. Koiranraksukulholla on jo joku käynyt...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...