sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Mitäs me talvehtijat...

Kaikki ovat postailleet toinen toistaan ihanampia kevättunnelmia, kukkivia jouluruusuja, lumikelloja, haravointia, kasvihuoneita täynnä kevään sipulikukkia ja muuta ihanaa. Minulla ei ihan ole kevät vielä lähtenyt käyntiin, vaikka sää on kyllä ollut mitä upein ja aurinkoisin. Tässä lumitilanne eiliseltä. Ihan vielä ei viitsi ryhtyä istuskelemaan paviljongissa. Omenapuut tuli leikattua ja oksat otin maljakkoon mikäli joku niistä innostuisi kukkimaan. Kodin viileässä yläkerrassa talvehtivat jouluruusut.


Ne ovat kukkineet joulusta asti ja koko ajan tulee lisää nuppuja, lehdet ovat tosin alkaneet hieman lerpattaa. Toista talveansa viettää yläkerrassa myös ´White Fairy´ runkoruusu. Se on kasvattanut valtavasti versoja.


Viime keväänä viedessäni ruusun kasvihuoneeseen, lyhensin honteloita talviversoja hieman eikä ruusu siitä oikein innostunut. Kukkia se ehti tehdä vasta aivan loppusyksyllä. Tuumailin hieman jos en tänä keväänä sitä leikkaisi ollenkaan - tai sitten se pitäisi tehdä jo nyt, jotta ehtii kesäksi tsempata. Ehkä se sitten jaksaisi kukkia yhtä kauniisti kuin ensimmäisenä vuonnaan 2013:


Pieniä, kermaisia, välillä hattarapinkkiin vivahtavia sulottaria.


Toinen yläkerran asukki on viime keväänä ostamani runkosyreeni joka on pukannut valtavan määrän nuppuja. Tämä oli tarkoitus istuttaa ulos, mutta se vaan jotenkin jäi, enkä enää myöhään syksyllä sitä viitsinyt säiden armoille jättää. Nyt kevään tullen se pääsee maahan kunhan löydän sopivan paikan.


Sellaisia kevätkuulumisia tältä viikonlopulta. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :)
L&M

p.s. Jos ei muuten viimeksi arpaonni suosinut kirja-arvonnassa,
Kevätihmisen puutarhakirja-arpajaiset ovat käynnissä vielä:
Mörököllillä (29.3. asti)
Romulyylillä (15.3. klo 24 asti)
Pepillä (20.3. asti) ja
Marialla (22.3. asti)

11 kommenttia :

 1. No voi höh, piha ja pergola vielä lumen vallassa. Onneksi sulla on tuo yläkerran salapuutarha!
  Naurattaa, kun erehdyin taas lukeaan hallitsija Mimman käskyt tuosta blogin sivustalta ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä aina välillä kerrata käskyjä ettei pääse unohtumaan ;)

   Poista
 2. Älä sure, ei meilläkään vielä kuki. Eiköhän se kevät sieltä kuitenkin tänäkin vuonna tule. :D

  VastaaPoista
 3. Onpas kaunis ruusu sinulla. Toivottavasti tosiaan saisit sen tulevana kesänä kukkimaan yhtä upeasti kuin noissa kuvissa.

  VastaaPoista
 4. Sulla on kyllä ihan mahdottoman hyvä talvehdittamispaikka!
  Runkoruusu on hurmaava, mulla on pari ollut niitä, mutta jotenkin säälittää aina heittää syksyllä pois...antaas katsoo jos taas pitkästä aikaa raaskis hommata :)

  Kyllä nuo lumet sulaa, toivottavasti ei mene kelit niin kylmäksi, että jämähtää kaikki paikalleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en vaan raaskisi heittää :) kun eivät kuitenkaan kesäkukkia ole. Ehkä sullakin voisi Lillassa talvehtia sisällä ruukussa?

   Poista
 5. Kyllä nuo lumet sitten lähtevät rytinällä kun tarpeeksi lämpenee. Vau, sinulla on runkosyreenikin talvehtinut sisällä! Runkoruusuni on varastossa taas pukannut hirvittävästi honteloita versojaan, minä kyllä leikkelen sen aina ronskilla kädellä ja lannoittelen sitten ahkerasti ja kukkia tulee hyvin. Tosin lajike on joku muu kuin sinulla, tuossa White Fairyssa on aivan ihanat kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei ollut kyllä tarkoitus talvettaa sitä sisällä, mutta näin kävi :) Se voi olla että en lannoittanut tarpeeksi. Vaihdoin kyllä keväällä uuden mullan ja sekoitin sinne pitkäkestoisia lannoiterakeita, mutta ehkä jotain "ytyä" se kaipasi :)

   Poista
 6. Voi, onpas siellä vielä lunta! Mutta pian se sulaa ja pääsevät nuo ihanat kasvisi ulos kevätauringosta nauttimaan :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...