lauantai 18. heinäkuuta 2015

Venyy, venyy...


Talon takana on rypäs ritarinkannuksia joita kasvatin siemenestä valtavan määrän ja johonkin ne kaikki taimet piti hätäpäissään tunkea. Kahden omenapuun välinen möyhennysalue sai toimia sijoituspaikkana jossa ne ovat nyt pari vuotta olleet. Olen tässä miettinyt että koskahan tuo pituuskasvu oikein loppuu kun ovat jo reippaasti parimetrisiä, latvat samalla korkeudella pienten omenapuiden kanssa. Varret ovat valtavia mutta nuput aika pieniä.
Eilen illalla aurinko paistoi näin kauniisti... Nyt on mälsä lauantai-ilta kun sataa. Blääh!


8 kommenttia :

 1. Upeita! Oikke kunnon ritareita ovat.

  VastaaPoista
 2. Tänä kesänä näytetään lyövän kaikki pituusennätykset!

  VastaaPoista
 3. Valoa kohti kasvu käy.Upeaa. sadetta riittää tänä kesänä.Hyvää sunnuntaita.

  VastaaPoista
 4. Sullahan on siinä oikea ritariarmeija turvanasi :-D

  VastaaPoista
 5. Niiden pituuskasvu on kyllä huimaa, meilläkin mennään korkeammalla kuin kasvihuone:)

  VastaaPoista
 6. Näistä piti muuten vielä palata kysymään sitä, että minkälaisessa maassa ritarisi tuossa kasvavat? Minun kannukseni ovat aina niin vaatimattoman ja kärsineen näköisiä - lannoitankohan niitä liian vähän (lue: en ollenkaan) vai onko maa vääräntyyppistä (savimaata vain täällä...)? Mainitsit "möyhennysmaan", onko kasvualusta sinulla siellä kovinkin ilmavaa?

  VastaaPoista
 7. Kyllä, pituusennätyksiä todellakin lyödään niin ritarinkannusten kuin sormustinkukkienkin osalta. Ruusujenkin kukinta on ollut poikkeuksellista ainakin täällä. Kyllä luonto on ihana kun järjestää tämänlaisia yllätyksiä :)

  Intopii: Ritarinkannus tarvitsee kyllä aika paljon lannoitusta kukkiakseen komeasti, muuten se näivettyy aika äkkiä ja lopulta katoaa kokonaan. Tuo möyhennyspaikka oli ihan pihan omaa maata, hieman saven- ja hiekansekaista maata jossa vain lupiinit rehottaa. Pikkutaimet istutuin 2 vuotta sitten elokuussa ja maahan laitoin reippaasti kalkkia ja syyslannosta kauhapaupalla. En muista laitettiinko vielä kompostimultaa lisäksi... No, sen jälkeen en ole tehnyt niille mitään, en edes kastellut eli luonto on hoitanut loput :) Savimaassa on se hyvä puoli että se pidättää kosteutta, mutta ehkä kaipaa hieman kevennystä hiekalla.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...