sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Viiru muistoissamme ♥Takana on surullinen viikko. Tiistaina 2.2. jouduimme hyvästelemään viimeiselle matkalleen rakkaan perheenjäsenemme Viirun. Viiru oli kyllä jo hyvin vanha kissa, tarkkaa ikää emme tienneet, mutta täysin aikuisena kissana se omatoimisesti muutti vanhempieni luokse. Vappuna olisi siitä tullut täyteen 7 vuotta. Minusta tuntuu että Viiru oli jo silloin aikanaan ilmaantuessaan jo 5-10 vuoden välimaastossa. Viiru oli hyvin erityinen ystävä, parantajakissa joka hoiti pois allergiani, ja sanoinkuvaamattoman viisas, herkkä sielu joka aisti paljon asioita, usein varmasti sellaisiakin joita ei ihmissilmällä ehkä näkisi. Viiru sai minut uskomaan ihmeisiin, ja myös ymmärtämään eläinten kanssa kommunikointia. Hän oli myös ajoittain omapäinen pomottaja mutta silti maailman kiltein kissa. Hän oli kulinaristi jolle hyvä ruoka maistui aina (joskus vähän liikaakin) ja uusia makuelämyksiä oli aina mukava kokeilla. Ikuisen kaipuun lisäksi paljon ihania, rakkaita muistoja hänestä jäi. Nämä kuvat ovat keväältä 2014. Viimeisinä aikoina Viiru alkoi näyttää todella vanhalle. Viikset olivat lyhytet ja kiharat. Ruoka maistui mutta paino ei enää noussut. Jo jonkin aikaa vaivanneet takajalat eivät tiistaina enää kantaneet. Lääkäri sanoi että on aika antaa kissan mennä. Vaikeaa oli halata toista ja sanoa että rakastaa, kun tietää sen olevan viimeisen kerran. Isälle ja äidille Viiru oli maailman keskipiste.

Ajatelin tähän loppuun laittaa hänestä videon joka tuo hymyn huulille kaikesta huolimatta. Tämä on aivan alkuaikoina otettu ja silloin hän usein namitti ääneen jos ruoka oli hyvää. Tämä ilmeisesti kuului osana palvelusväen koulutukseen. Almo Naturen kanankoipi oli silloin lempiruokaa. Siskoni kuvasi tämän ruokahetken, varmaankin joskus vuonna 2010-2011. Katsokaa ja ennen kaikkea kuunnelkaa (ja yrittäkää olla huomioimatta minun lässytystä...) Jaoin videon Facebookissa ja sen pitäistä linkistä näkyä myös vaikka ei olisikaan Facessa. Katsotaan toimiiko...
Viiru sanoo naminami

22 kommenttia :

 1. Herra Viiru oli maailman viisain kissa ja kaikin puolin herrasmies ja niin rakas meille kaikille.

  VastaaPoista
 2. Otan osaa. Onneksi hyvät muistot jäävät. - Blogissani on arvonta, jossa palkintoina on kolme mielenkiintoista puutarhakirjaa. Käyhän kurkkaamassa. Mukavaa laskiaissunnuntain iltaa.

  VastaaPoista
 3. Osanottoni. Viiksikamuista tulee hyviä ystäviä vuosien myötä, menetys on iso tuska.

  VastaaPoista
 4. Ei tällaista voi olla lukematta ilman kyyneltä. Sniif. <3

  VastaaPoista
 5. Hyvää matkaa Viiru♡ Rakkaistaan on vaikea luopua. Lämpimät ajatukseni Viirun läheisille

  VastaaPoista
 6. Otan osaa suureen suruun. Iso halaus teille!

  VastaaPoista
 7. Rakkaasta perheenjäsenestä luopuminen tekee kipeää. <3 Kauniit muistot onneksi jäävät jäljelle.

  VastaaPoista
 8. Täällä kanssa otetaan osaa. Viiru on nyt enkeleiden kanssa♥ Ihana video ja vielä mennessäänkin namitti.

  VastaaPoista
 9. Voimahalaus lähtee täältä suunnalta sinne päin...Luopuminen omasta rakkaasta lemmikistä on varmasti niin pysättävä asia että suru on sanaton. Jaksamista sinulle !

  VastaaPoista
 10. Montakin tippaa silmissä otan osaa. Ihana tuo nautiskelija-video, hyvin näkyi.

  VastaaPoista
 11. Toi on aina tosi kova paikka :( Mutta video oli ihana! Nam, nam, nam...

  VastaaPoista
 12. On kova paikka hyvästellä. Vaikkakin se on oikein siinä hetkessä, kun tulisi kärsimystä eläimelle. Kissa tai koira on rakas perheenjäsen ja luopuminen tuottaa surua ja tuskaa. Isot voimahalit sinulle.

  VastaaPoista
 13. Voi miten kauniisti kirjoitit, lämmin halaus ja osoanotto Viirun poismenon johdosta.

  VastaaPoista
 14. Kissanystävä ymmärtää tuon suuren surun, jonka luopuminen aiheuttaa. Viirulle hyvää matkaa paremmille hiirimaille ja perheenjäsenille voimahalaus.

  VastaaPoista
 15. Osanotto suureen suruunne. Ihana Viiru, nam nam :-) ♥

  VastaaPoista
 16. Voi rakas Viiru :´( suurin suru on varmaan jo muuttunut muistoksi. Kyllä lemmikin kuoleminen ottaa joskus oikeinkin koville (koettu) Ihana video :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...