tiistai 16. elokuuta 2016

Kesän viimeiset
Uudelle alueelle on jonkin verran siirtynyt jo olemassa olevia kasveja jotka kaipasivat parempaa paikkaa. Kaksi laikkukirjokanukkapensasta - rakastan niitä valtavasti. Molemmat olivat vähän huonoilla paikoilla mutta nyt ne pääsevät oikeuksiinsa mustan pergolaportin luodessa sopivan tumman taustan niille. Ylimmän kuvan oikeassa laidassa häämöttää myös purppuraheisiangervo joka saa toimia osaltaan myös tummana taustana. Keskimmäisessä kuvassa näkyy hieman huonosti mongolianvaahtera joka on kasvanut parimetriseksi pikkupuuksi. Se oli aivan liian ahtaalla kahden omenapuun välissä joten nyt se saa levittäytyä rauhassa. Syysvärin saatuaan se on kaikkea muuta kuin huomaamaton, leiskuessaan kirkkaanpunaisena. Uskoisin sen syysvärityksen sointuvan hienosti mustaan ja valkoiseen.

Kesän viimeiset taimiostokset tuli myös tehtyä. Viimeiset siksi, että 80-90% perennojen syysistutuksista on minulla aina epäonnistunut, eli taimet ovat talven aikana kuolleet. Pakko oli kuitenkin toimia kun Kauppilasta löytyi pitkään etsimäni 'Summer Skies' kurjenpolvi josta olen aivan tohkeissani. Pinterestistä löysin sen kuvan joskus ja tallensin tavoiteltavien kasvien listalleni. Pitkä on odottavan aika seuraavaan kesään jolloin se toivon mukaan on vielä hengissä ja kukassa. Koska pelkästään yhtä taimea ei ole järkevää tilata, laajensin kuunliljavalikoimaa kun alennuksesta löytyi 'Lakeside Dragonfly', Beach Boy', 'Blue Angel', 'Blue Mouse Ears', 'Night Before Christmas' ja 'Color Festival'. Toiveikkaana hankin myös pinkin ja aniliininpunaisen kiinanjaloangervon sekä Preeriamesiangervo Venustan. Suuria aarteita pahvilaatikossa. :) Istutin taimet heti maanantaina kun olivat olleet reissussa torstaista lähtien (5 päivää). Paljon olisi kitkettävää ja puuhasteltavaa mutta sää ei ole ollut paras mahdollinen. Olisi mukavaa jos aurinko taas joskus näyttäytyisi sadepilvien joukosta :)

10 kommenttia :

 1. Hieno tuo musta pergola! Laikkukirjokanukka on munkin suosikki. Tykkään erityisesti Ivory Halo lajikkeesta sen pienen koon takia. Se on kiva lisä pensasistutuksiin.

  VastaaPoista
 2. Summer Skies pääsi minunkin puutarhaani tänä kesänä ja Kauppilasta ne hankin. Ihastuin siihen muistaakseni Suvikumpu -blogissa.
  Minä olen onnistunut näissä loppukesän ja syksyn istutuksissa yllättävän hyvin. Viime syksyä lukuunottamatta, mutta ehkä nyt tuhoihin oli enemmänkin talvessa, kuin syksyssä. Olen laiska kastelemaan, joten syksyllä luonto hoitaa sen puolen minua paremmin. Nyt saisi kyllä jo vaihteeksi aurinko paistaa ja useamman päivän peräkkäin. Toivotaan siis sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hienoa että olet onnistunut syysistutuksissa! Eipä sitä aina osaa ennustaa luonnon liikkeitä, viime talvi oli paha. Ehkä tärkein asia on hyvä salaojitus jottei loppusyksyn tai alkukevään kylmä märkyys pääse tekemään tuhojaan. Syksyllä istutetut puut eivät ole olleet moksiskaan, mutta perennat on herkempiä. Tänään tulikin melko aurinkoinen päivä, ehkä niitä tulee lisää!

   Poista
 3. Oletpa ollut ahkerana. Nyt ehtii vielä juurtua syysistutetutkin kasvit. Minä olen tehnyt sen virheen, että olen istuttanut kasveja liian myöhään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän jotkut mainostavat että voi istuttaa niin kauan kuin maa on sula, mutta olen kyllä myös huomannut että ei ihan parhaat olosuhteet silloin ole :) ja vielä jos istuttaa liian typpipitoiseen maahan niin talvehtiminen voi kärsiä.

   Poista
 4. Oi sinua, oletpa saanut upeata aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kevättä ja tulppaaneita jo tässä mietiskelen... ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...