tiistai 9. elokuuta 2016

Terveisiä työmaalta :)

 


...vai pitäisikö sanoa leikkikentältä? Niin piristävää tuo maan tonkiminen on, että tuntuu siltä kuin imisin jotain energiaa itseeni mullasta ja kivistä aina niitä koskettaessa. Mikä vain muutama viikko sitten oli vielä villiä herukkapensasta ja rikkaruohoa, alkaa nyt olla tärkeä osa puutarhaa. Suuri kallionjärkäle otti päähän aluksi kun lapio siihen pisti, mutta nyt se on alueen ihanin ja persoonallisin juttu - pientä sammalmätästä lukuunottamatta puhtaaksi pesty ja harjattu. Sanomalehtikerroksella pohjustettu ja kivituhkalla päällystetty kulkuväylä muistuttaa kauempaa katsottuna puroa joka soljuu luontevasti kivijärkäleen ympärillä. Aikanaan sen reunat peittyvät pehmeästi kasveista. Multapaikat ammottavat vielä tyhjyyttään, mutta näkymää katsoessa tulee syvä mielenrauha ja samalla innostus mitä kaikkea sinne voikaan kuvitella pikkuhiljaa laittavansa.

Ulkotakan ympäristökin siistiytyi. Vuosien saatossa se oli päässyt hieman villiintymään. Betonilaattoja ladottiin reunoille ja ne toimivat hyvinä istuimina jos vaikka perheen kanssa kokoonnumme siihen paistamaan makkaraa. Useimmiten kuitenkin ollaan tehty takassa loimulohta joka on maailman parasta salaatin kera. Vaikka viitapihlaja-angervotkin ovat jo hieman punertuneet ja tuulen mukana tuntuu syksyn kuiskaus, odotan innolla juuri sellaisia syyspäiviä jolloin takassa palaa tuli, multaan upotetaan kevään kukkasipuliloisto ja lehdet haravoidaan kasalle kompostiin, muuttumaan muhevaksi maanparannusaineeksi...

12 kommenttia :

 1. Wautsi vau! Eipä uskoisi samaksi kohdaksi! Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sitä vaan kummasti löytyy uusia istutusalueita ;)

   Poista
 2. Oi tuleepa taas hienoa ja tuo iso kivi tosiaan on suorastaan alueen kruunu!
  Mikä onkaan hykerryttävämpää kuin tyhjä multa-alue, jolle saa alkaa tehdä istutussuunnitelmia :)
  Tuo ulkotakka on niin hieno! Ensi kesäksi pitäisi kehitellä itsellekin jonkinlainen lohen loimuttamispaikka. Sitä lohta voisi syödä vaikka joka päivä, tai vaikka kaksi kertaa päivässä!
  Ihanaa syysunelmoinnin alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, sen verran hykerrytti että oli "pakko" tehdä muutama taimihankinta vielä tässä vaiheessa... En kestäisi talvea järjissäni jos tietäisin että kaikki on avoinna. :D Se lohi on kyllä ihanaa, vaikka muutoin kartan kalaruokia...
   Ihanaa alkavaa syksyä sinne Suvikumpuun ♥

   Poista
 3. Vau, siellä taas lapio heiluu! Katsoin puutarhaohjelman viime viikolla tv:stä, jossa olit sinä ja puutarhasi - voi mikä pettymys, se olikin ikivanha juttu! Pihasi oli ihan alkutekijöissään. Saisivat tulla tekemään uuden ohjelman ;-) Sulla on niin paljon kaikkea ihanaa nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin heiluu ja siltä myös kropassa tuntuu :D
   Joo, se mun aloittelevan puutarhurin vartti kuuluisuudessa on uusittu näemmä jo 3 kertaa viikon aikana, hahhah. ;-) Joo, siitä on monen monta vuotta aikaa. Harmi että YLE lopetti ohjelman teon vuosia sitten vaikka paljon on puutarhaihmisiä Suomessa ja innostus kasvaa. Enää ei puutarhanhoito kiinnosta "vain eläkeläisiä" vaan nuorempiakin. Paulan mukaan nämä uusinnat ovat kuulema keränneet jopa enemmän katsojia kuin aikanaan uusina jaksoina.

   Poista
 4. Meillä on kanssa ollut koko kesän työmaa meininki päällä ja jatkuu myös ensi vuonna. Mutta on se vain niin ihanaa, kun saa valmista aikaiseksi ja näkee suunnitelmansa toteutettuina. Vaikka onkin välillä kovaakin hommaa, mutta kyllä työ palkitseekin, kun on valmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) suunnittelu on sitä kaikkein mukavinta puuhaa kun saa päänsisäisesti siirrellä kasveja paikasta toiseen - ja sitten lopulta ihan oikeasti. :D

   Poista
 5. Ihanaa, kiviä ja sammalta<3 Villiintyneen alueen kesyttäminen on ihan parasta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...