lauantai 6. elokuuta 2016

IhanuuksiaNyt on pihalla jos jonkinmoisia ihanuuksia joita pitää vain käydä katselemassa, kuten posliinimaiset ihanat kellohyasintit joista on tullut kovin suuria. Nämä olivat viime kesänä minulla ruukussa kasvamassa. Syksyllä pätkäisin lehdet 15cm mittaisiksi ja säilöin talven avoimessa sanomalehtipussukassa, pahvilaatikossa viileässä yläkerrassa. Keväällä istutin ne suoraan maahan. Taisi olla vain 3 sipulia, mutta kukkavanoja on 7kpl!


Joka päivä avautuu uusia yllätyksiä. 


 Nämä Pink Fizz-sulkaunikot hankin ihan tieten tahtoen, mutta hieman kyllä poikkeavat siemenpussin kuvasta värinsä puolesta:


Mutta en valita, ovat niin isoja ja kauniita!
Sekoituspussista on tullut niin sulkaunikkoa kuin pioniunikoita kaikissa mahdollisissa väreissä.


Mustat 'Black Sun' -auringonkukatkin ovat jos kukassa kaikkein paahteisimmalla paikalla.Tänään oli sateeton päivä joten uuden alueen mylläys jatkui vielä muutaman villin herukan poistolla, kivien kaivamisella ja kitkemisellä. Muutamia kuunliljoja olen siirrellyt ja riippalehtikuusi pääsi myös nyt paremmalle paikalle. Sopii mielestäni kivasti tuon pergolaportin läheisyyteen.


Ulkotakan tausta myös siistiytyi ja siinä on todella muhevaa, matoisaa multaa vaikka ei tässä hailakassa kännykkäkuvassa oikein siltä näytä :) Ajattelin vetää reunustan täyteen herttavuorenkilpiä kun se on aika hyvä reunuskasvi ja pitää rikkaruohot kurissa.


Toivotaan sunnuntaista myös aurinkoista pihatyöskentelypäivää!
Nyt täytyy rientää tekemään suuria suunnitelmia... ;)
Kukkientäyteistä viikonloppua kaikille!


12 kommenttia :

 1. Näyttääpä ihanalta! Ja sellaisiakin kukkia joita en ole ennen nähnyt. :O

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä ihanalta! Ja sellaisiakin kukkia joita en ole ennen nähnyt. :O

  VastaaPoista
 3. Iik, mitä unikoita, niin villejä tapauksia! Tuo valkoinen näyttää ihan keijukaiskuningattarelta. Black Sun on tosi upean värinen. Tuo kellohyasintti on myös aika kaunokainen. Toivotaan hyvää säätä pihatyöskentelyyn! Minullakin on yksi mylläysprojekti vähän vielä vaiheessa, mutta ajattelin silti tänään katsastaa pari avointa puutarhaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on villejä ja innolla odotan minkälaisia risteymiä näiden jälkeläisistä tulee. Tänään oli mitä parhain mylläyssää :) ja onneksi taisi olla ihan hyvä sää myös puutarhoja kierrellä.

   Poista
 4. Terveiset Puutarhaelosta. Olen onnistunut missaamaan blogisi, vaikka olet kirjoittanut vuosia. Mielenkiintoinen blogi sinulla. Liityin lukijaksesi.

  VastaaPoista
 5. Vau, miten upeita nuo mustat auringonkukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niihin tykästynyt ehkä enemmän kuin perinteisiin keltaisiin. :)

   Poista
 6. Kauniita kukkia ja hyvältä muutenkin näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satsaan kyllä unikohin myös ensi kesänä, ihania ja vaivattomia!

   Poista
 7. Uskomaton viherpeukalo olet. Ihanasti kukoistavat kukkaset sinulla.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...