torstai 22. joulukuuta 2016

Syötävät ruusut joulupöytään


Joulupöytään on mukava luoda lisää juhlallisuutta pienillä yksityiskohdilla, ja tietynlaisella näpertelyllä jota ei arkena niinkään tulisi muutoin harrastettua. Aiempien joulujen tapaan pakastimessani jo odottelevat jouluaattoa ihanat uudet perunat, ja niiden kanssahan ei muuta tarvitse tarjota kuin nokareen aitoa voita. Ah, joulusta tulee pieneksi hetkeksi juhannus kun kesän maku ja kultaiset pienet, puhtaat perunat suorastaan sulavat suussa. Juhlahetken kruunaavat voiruusut, jotka syntyvät todella vaivattomasti. 

Tarvitset vain kovaa jääkaappikylmää voita, juustohöylän ja suhteellisen nopeat sormet. Ohuet, kylmät voisiivut ovat yllättävän hyvin muotoiltavia, melkein kuin muovailumassaa. Lämpimät sormet toki sulattavat voin nopeasti, joten kannattaa olla otteissaan rivakka ja laitaa ruusut heti kylmään. Muovailutekniikka on sama kuin marsipaaniruusuissa: ensimmäisen "rullan" päälle kierretään terälehtiä yksi toisensa jälkeen. Lopuksi veitsellä leikataan pohja tasaiseksi, jotta ruusut pysyvät pystyssä.

Nämä voi tehdä jääkaappiin kuvun alle juhlapöytää odottamaan jo vaikka pari päivää aikaisemmin. Vaikka näitä ei kokonaista kimpullista jaksaisi vääntää, yksikin toimii kivana koristeena voiastian reunalla.

12 kommenttia :

 1. Wau, mikä idea! Oikein ihanaa joulunaikaa sinulle ja Mimmalle. Joulukorttisi ovat ihastuttaneet tuttavapiiriäni, 2-vuotias poika oli tykännyt kissakuorosta ja sanonut "kylläpäs siinä kissat laulaa".

  VastaaPoista
 2. En heti arvannutkaan, että keltaiset ruusut ovat voita. Hauska idea! Kauniisti olet saanut ne muotoiltua.

  VastaaPoista
 3. Upeita! Luulin ruusuja ihan oikeiksi. Lämmintä joulua sinulle ja läheisillesi<3

  VastaaPoista
 4. Hieno idea. Ja kaunis koriste juhlan kuin juhlan ruokapöytään.
  Hyvää, rauhallista ja ihanaa joulua!

  VastaaPoista
 5. Wau, minäkin luulin oikeiksi ruusuiksi. Taidan kokeilla...
  Hyvää joulua Romppalaan!

  VastaaPoista
 6. Oooohhh eihän noita raaski syödä kun on noin kauniita!! Aivan aidonnäköisiä!!! Hyvää aatonaattoa systerille!

  VastaaPoista
 7. Ai että, muisot lapsuudesta ja tädistäni (vanhainkodin emännästä) nousivat pintaan noiden ruusujen myötä! Ihania ja kauniita joulupöydässä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...