keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Ukkolaukkaöverit

Ei liene liioiteltua sanoa että ukkolaukat kuuluvat omien suosikkikasvieni top 10-listalle. Syksyllä Hollannista hankittu 200kpl säkillinen sipuleita tuotti tulosta. Laukkoja on nyt kaikkialla minne katseensa kääntää. Toki niitä on aina ollut, mutta ei ihan tässä mittakaavassa. Kuunliljakujalla ne puskevat hyvin läpi kuunliljojen välistä, samoin pinkit konnantatarit jotka luovat kaivattua mielenkiintoa alueelle. Tämä on varmasti yksi helpoimmista alueista hoitaa, sillä kuunliljat tukahduttavat rikkaruohot hyvin ja konnantatareita olen jakanut niin että koko matkalta ne pikkuhiljaa täyttävät välit. Mielestäni joskus yksinkertainenkin voi olla näyttävää jos sen tekee tarpeeksi suurella alalla. Vaikutelma on hauska kun kuunliljat nousevat noin 40cm korkeudelle ja sen yläpuolella nämä reiluun metriin kohoavat patukat ja pallerot ohuiden varsiensa päissä näyttävät siltä kuin leijuisivat ilmassa. Pinkin ja lilan sävyjen suurena ystävänä minä myös leijailen hieman tällä hetkellä näitä katsellessa...

19 kommenttia :

 1. Kyllä tuossa silmä lepää! Kaunista :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava idea, toteutan heti syksyllä omien kuunliljojeni juurelle - toki minulla puhutaan senttimetreistä, sinulla kilometreistä:) Upeaa kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! No ei sentään kilometreistä :D ainakaan vielä. Nämä kyllä lisääntyy sitä vauhtia että homma laajenee aina vaan.

   Poista
 3. Hianolta näyttää ja ku nua viälä siämentää, nii kohta niiton tuhat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä siementaimista ei tuppaa oikein tulemaan mitään kun joutuisi odottamaan monta vuotta että kehittyy sipuliksi ja ehdin kitkeä ne ennen sitä. Ajattelin näistä pätkäistä varret ennen siementämistä, jos jaksaisivat kukkia myös ensi vuonna. :)

   Poista
 4. Upeaa! Minullakin kuunliljat saavat syksyllä seuraa. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että innostuit! Kuunlilja kaipaa joskus kavereita :)

   Poista
 5. Oi että! Ihanaa. Mahtavat överit, joista ei tuu edes kankkunen! Kyllä tuossa on syytäkin leijua. Niin kaunista! Tuo tatar on myös yksi mun lemppareista, toivon, että se leviää pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah! Niinpä, kukkien kauneudesta kannattaa humaltua ihan hyvällä omallatunnolla. ;)
   Usko pois, se tatar kyllä leviää, ei huolta :D - vielä…

   Poista
 6. Upeaa kukintaa! Näyttävä ja toimiva yhdistelmä nuo kuunliljat, konnantatarit ja ukkolaukat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sattumoisin Instassa kuvan jossa oli jotain todella kaunista vaaleanpunaista rikkoa yhdessä kuunliljojen kanssa. Nytpä alkaa metsästys että mmitäköhän rikkoa se olisi... :)

   Poista
 7. Onpa uskomattoman kaunista! Tuo tatar on mulle uusi tuttavuus.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...