maanantai 31. heinäkuuta 2017

Unohdettu...Kummastelin tässä jo pienen tovin kesällä, että mikähän outo varsi törröttää cottage garden -penkissä valkoisten pionien välissä. En muistanut että sinne mitään olisin istuttanut. Aluksi katselin keväällä että onkohan se joku epämuodostunut laukka. Sitten nuput alkoivat ilmestyä ja tajusin että sehän on sinitähtihyasintti. Muistin sitten hämärästi että suunnittelin syksyllä hankkivani niitä muutamia tähän uuteen penkkin. Selkeästä muistinmenetyksestä kärsivän suurin ylläri paljastuikin tänään kun kukka oli läväyttänyt itsensä auki. Sehän onkin valkoinen isotähtihyasintti Camassia Leichtlinii Alba. No, nyt muistan ja tunnustan sen istuttaneeni... Elämä on yllätyksiä täynnä. Kaunis on kuin mikä. Sitä en tosin muista mistä sen hankin. Näitä ottaisi kyllä mielellään lisääkin, kiitos! Tässä on jotain lehdokkimaista herkkyyttä vaikka toki onkin metrin mittainen. Toiset hujopit, eli kellohyasintit alkavat myös kukkia. Ihanaa! Silmä lepää vihreävalkoisessa yhdistelmässä.

Elokuu alkakoon!

5 kommenttia :

 1. Ihanaa vihreävalkoista, raikasta ja rehevää! Tuo saniainen taustalla vielä tuo mielettömän fiiliksen, sademetsäpuutarha...!
  Hehee, aika hieno suurylläri, mahtavaa unohtaa istuttaneensa jotain oikein ihanaa, on sitten kuin joululahjan saisi keskellä kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saniaisia täällä riittää! Tuo on vielä pieni yksilö... En käsitä kuinka saniaiset ja kuunliljat viihtyvät täällä niin hyvin vaikka piha on aika kuiva. Ehkä puolivarjoisuus auttaa. Olen ihan hulluna saniaisiin ja siirtelen niiden taimia kaikki paikat täyteen, ja nehän leviää! :D Tähtihyasintitkin ovat aina kadoneet kun on niin kuivaa, jospa tämä selviäisi ensi vuoteen...

   Poista
 2. Kaunis. Yllätykseksi todella mukava ja toivottavasti näet hyasintin ensi kesänäkin.

  VastaaPoista
 3. Ovat kauniita molemmat hyasintit! Tiällä blogiloissa aukivaa miulle ihan uus mualima, en tienny tämmösiikään olevankaan.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...