perjantai 18. elokuuta 2017

Elonkorjuuta maanläheisin sävyin


Minulle elokuu alkaa olla jo vahvasti "tunnelmointikuukausi". Siinä missä puutarhan osalta kevät ja kesä ovat enemmän työntäyteisiä, rakastun joka vuosi elokuun tullen ajatukseen tunnelmoinnista kukin, tuikuin ja kynttilöin. Siinä missä moni rakastaa ja palvoo valoa, tunnustan että itse rakastan yhä aikaisemmin hämärtyviä levollisia iltoja, ja niiden pehmeästi syliinsä sulkevaa pimeyttä. Paljon olisi elokuun kukkia näytettävänä, toivon että saan jonain hämäränä iltana aikaiseksi että kerron niistä lisää. Parhaillaan kukkivista persikkaisista pensaskrasseista ja illansuussa lumoavasti hohtavista juoruista. Ehkä huomenna, tai kunhan ehdin... 

Kulunutta viikkoa piristi myös yllättävä taiteilija-/facebookystävän tapaaminen kun Mollamari Creationsin Anna-Mari eksyi sattumien kautta tänne Killinkoskelle ja vuosien nettituttavuuden jälkeen saatiin kahvitella illalla ihan kasvotusten, oli ihanaa! :)

Viimepäivinä vapaa-aika on kulunut perinteiseen tapaan herukkahillojen keittämisessä ja maustekurkkujen säilömisessä. Ah, syksyn tuoksut ja talveksi täyttyvät tarpeelliset kotivarastot. Teinpä myös ensimmäisen kerran wanhanajan mustaherukkalikööriä ihanan Jovelan Johannan jakamalla ohjeella. Sitä ehkä päästään viimeistään jouluna maistelemaan. 
Ulko-oveeni väänsin myös maanläisen elonkorjuukranssin ajankohtaisista antimista joita näissä kuvissakin näkyy. Lisää kranssivinkkiä voit lukea Oma Piha-blogin puolelta, tästä linkistä.

Ihanan tunnelmallista elokuuta ja pikaisiin palaamisiin - puutarhajuorujen ja ehkäpä myös hieman jännittävien uutisten kera! ;)

8 kommenttia :

 1. Onpa kaunis kranssi. Totta, elokuu on upeaa aikaa. Tänä vuonna saamme nauttia elokuussa myös runsaasta kukinnasta. Me vielä odottelemme viinimarjojen kypsymistä. - Jännittäviä uutisia odotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihanaa kukintaa on ollut! Herukoita on paljon, mutta mustikoita ei paljoa tänä vuonna tule. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Upea kranssi. Itse en ole juuri ollenkaan syysihminen, mutta kun luin kuvailusi syksyn tulosta, niin tuli semmoinen olo, että tervetuloa syksy, ethän sie kurja kaveri olekkaan <3 Ihanasti kirjoitettu! Tervetuloa myös vierailemaan Maatiaiskanasen Elämää-blogiin :)

  VastaaPoista
 3. Täälon mustikoota, enkä oo yhtäkää viinimarijaa viälä noukkinu. Apua! Elokuun pimenevät illat rauhoottaa elämää pakostaki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhapa niistä marjoista paniikkia ottaa, keräilee sen verran kuin huvittaa. ;) Se on totta. En tiedä miksi, mutta aina syksyn tullen jostain syystä tuntee olonsa rauhallisemmaksi, ehkä yötkin tulee paremmin nukuttua pimeässä...

   Poista
 4. Noita syksyn tunnelmallisia iltoja täälläkin odotetaan ja jo nautitaan:) Kiva kranssi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihaninta on sytyttää illan pimetessä tuikkukippo jos toinenkin sohvapöydälle :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...