sunnuntai 20. elokuuta 2017

PuutarhajuorujaTervetuloa seuraamaan episodia "Kauniit ja kalpeat". Rakastan lilaa ja violetin sävyjä, mutta erityisesti olen hullaantunut aivan vaalean hennon pastelliseen lilaan kukissa ja juuri niitä kukkia pysähtyy katselemaan tovin pidempään. Tradescantia andersoniana, eli tarhajuoru, jonka matalakasvuinen lajike Little Doll on todellakin söpöydessään kaunis kuin pieni nukke. Jos aivan hämärässä vielä sattuu hiiviskelemään pihalla, voisin vannoa että se hohtaa pimeässä. Ihana valonpilkahdus kukkapenkissä. Juuri silloin tuo kukka tuntuu nousevan oikeuksiinsa, hetkeä ennen hämärää. Söpöstelyä jatkaa Blue mouse ears -kuunlilja joka on kääpiölajike.


Samalla tavalla kuin ihminen alkaa vaistomaisesti "lässyttää" vaikkapa söpölle kissalle, tälle kasville melkein tekisi mieli lässyttää jotain, se on niin pieni ja söpö. Korkeutta varmaan noin 15cm. Sen vierellä/takana kasvaa kääpiökasvuinen herttavuorenkilpilajike Baby Doll joka ei tänä vuonna ole kukkinut, mutta söpö on sekin keväällä vaaleanpinaisine kukintoineen. Molemmat ovat samaa kokoluokkaa. :)

Ja sitten on tietysti ritarinkannusten silmäterä Highlander Moonlight. Siitä olen jauhanut joka vuosi jo kyllästymiseen asti, joten laitetaan siitä vain kuva. Ihan vaan siksi että on pakko.


Keväällä istutin valkoalpin kun olen sellaista pitkään himoinnut. Katsotaan selviääkö se täällä talvesta. Talvisuojaus on ilmeisesti sille tarpeen... Se näyttää sopivan mukavasti kimppuun huopakaunokkien, nuokkuluppioiden ja kruunuvuokkojen kanssa.


Tänään keräsin kukkakimppuja jälleen ihan omaksi huviksi ja havaitsin että mäkimeiramin kukissa on kyllä täydellisen sävyn ohella kovin ihana tuoksu. Pihallani ei ole ötökkähotellia, mutta tämä tarkoituksella tehty oreganoalue saa toimia pörriäisten kesäfestaripaikkana. Helppo ja kaunis kasvi, joten antaa levitä! Eipähän tule tässä taloudessa pizzamausteesta pulaa... ;)


Taustalla kuunliljakuja aloittelee kukintaansa. 10m pelkkiä kuunliljoja joilla kaikissa sama ihana kalpean pinkkiliila sävy joka toistuu mäkimeiramissa.


Loppuun totean että maailma tarvitsee juuri nyt - ja aina muutenkin - kimpun pinkkejä ruusuja, joten niiden myötä terveiset kasvihuoneesta ja rakkautta alkavaan viikkoon ihan jokaiselle.


8 kommenttia :

 1. Todella kauniit kukkaset ja ihanat kuvat. Ihanasti kukkivat siellä kukkaset. Meillä sataa liikaa ja kukkien nuputkin muuttuvat ruskeiksi ja kuihtuvat.

  Huomaathan, että aloitin musiikkihaasteen uudestaan
  https://enkulinkasityot.blogspot.fi/2017/08/musiikkihaaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on sade hellittänyt, mutta eipä ole tarvinut montaa kertaa kasteluletkun kanssa pihalla suihkia. :D

   Poista
 2. Voi pliis, jatka Highlander Moonlightista jauhamista! Ei yksi kuva riitä mihinkään.
  Heh, juuri eilen aloitin ötökkähotellin rakentamisen, mutta tuo kesäfestarialue täytyy tosiaan vielä järjestää :-D Ja mikä ettei, mäkimeirami on ihan hyvä paikka isolle tontille omaksi villiksi alueekseen, mikä ettei. Pieneen pihaan sitä ei kannata ehkä istuttaa, tai saahan sitä kitkettyä...
  Ihanat nää kalpeat kaunottaret, tuli mieleen kohteliaisuus "You look pale and interesting" :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä yllytä, voisin jauhaa loputtomiin. :D Joo, kyllä sen kitkettyä saa ja kun napsii kukat pois ennen siementämistä. "Pale and interesting" tuo on varman hienoin kohteliaisuus ikinä :D olisin ihan otettu jos joku sanoisi noin. Mä olen niin kalpea että yöperhoset hyökkää namalleni kun sammutan valot. True story, tapahtui viime viikolla. Meinasin myös syödä jonkun yökkösen kun join pimeässä vesilasista, tunsin jotain räpinää huulien välissä. Mimma harrastaa enemmän niiden syömistä.

   Poista
 3. Upposin aivan haaveisiin, niin upeat kukkijat! Ja tuo festarialue, sellainen täytyisi ilman muuta hankkia Kivipeltoonkin sen mahdollisen K-18 -alueen lisäksi! Upea värimaailma ja ihanainen Highlanderi, kuvia varmaan laitat vielä lisää ja lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa sinullakin K-18 alue, jopas nyt sellainen villitys on kovin meneillään. Pitääköhän kohta minunkin ruveta sellaista miettimään... :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...