torstai 24. elokuuta 2017

Kuunliljaöverit
Muistanette ehkä aiemman postaukseni ukkolaukkaövereistä heinäkuussa. Nyt on luvassa jatko-osa samasta kohtaa, samalta alueelta - eli kuunilijaöverit! Tänä vuonna kukintoja on tullut aivan valtavasti. Hiiviskelin vielä tässä illansuussa ottamaan muutaman kuvan ennen kuin show on ohi. Kimalaisten surina on kova kun kiertelevät ahkerasti mäkimeiramin, kuunliljojen ja muutamien sormustinkukkien joukossa.Vaikka pidänkin kaikkein eniten sinikuunliljojen matalammista ja hieman pulleammista, posliinimaisista kukinnoista, näissä on onneksi tuota ihanaa kalvakkaa lilaa josta niin tykkään. :) Mukavaa loppuviikkoa!

17 kommenttia :

 1. Aivan ihanat överit tällaisena massana! Voi että. Koskahan mulla kuunliljat suostuisivat edes hieman runsastumaan, tuntuu, että ne vain näivettyvät ja taantuvat. Toisaalta en uhraa niille kasteluvettä kesän kuivuuskausina kuin ensimmäisenä vuonna, ja kaipa ne kaipaavat kosteutta. Mutta kun joka ikistä kasvia pitäisi kastella.
  Tuo kalvakka violetti on todella yksi kukkamaailman ihanimmista väreistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on lajikkeesta kiinni? En tosin tiedä mikä lajike tämä on kun sen kirpparilta ostin. :D Kaksi tainta ja tässä on tilanne 10v päästä. Minullahan on kyllä ihan kuiva mäntymetsäinen piha, mutta toisaalta puolivarjoa. Näitä en kyllä kastele juuri lainkaan, ehkä täällä on sateisempaa, mutta sen olen huomannut että kun joka kevät olen lisännyt sellaisen 10cm multakerroksen johon sekoitan hevonkakkarakeita, niin johan lähtee. Multaa on pakko lisätä kun juurakko puskee itsensä pinnalle. Luulisi että sinulla kosteassa savimaassa nämä rehottaisivat.

   Poista
 2. Tänä kesänä kuunliljat on tiällä ollu hyvin rehevät, hempee tuo kalvakka violetti väri. Mie leikkasin isolehtisistä kukkavarret pois. Kaunista kun on noin paljon kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka ihmeessä raaskit ne leikata :) niissä on niin kauniit kukat.

   Poista
 3. Samaan minäkin olen kiinnittänyt huomiota, eli kuunliljat kukkivat todella runsaasti. Kauniita ne ovat. - Blogissani on kahden puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Hurmaavat överit, ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina kivaa kun luonto tekee positiiviset överit. :)

   Poista
 5. Sama täällä...kuunliljoissa on kukkia ihan valtavasti...:)

  VastaaPoista
 6. Upeaa kukintaa! Niin kauniita nuo kukkavanat ja tietysti lehdet. Sinun kuunliljasi ovat niin hyväkuntoisen näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eipä niitä pahemmin tarvitse hoitaa. Muutamia sinikuunliljan lehtiä oli joku vähän nakerrellut.

   Poista
 7. Hauskat överit, kelpaa katsella :)

  VastaaPoista
 8. Voi vitsit miten upeaa!
  Itse sitä joutuu tyytymään parvekkeen (tyhjän) katselemiseen näin runsaiden muuttojen jälkeen, mutta aina sitä jaksaa nuo ulkotilojen kukkaloistot piristää. Ihanan runsasta kukintaa ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, mutta onneksi parvekettakin voi sisustaa kukkasin! Näin syksyllä krysanteemit ja syklaamit viihtyvät parvekkeella varmasti hyvin. Ja jos on vielä lasitettu niin aina parempi :)

   Poista
 9. Kyllä kuunlilijojen kukintaki on komiaa, varsinki nuan suurena massana. Ihanat överit sulla!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...