maanantai 11. syyskuuta 2017

Syys- ja joulukirjani ilmestynyt


Vuosi sitten näihin aikoihin sain aloittaa varsinaisen unelmaprojektin: oman syys- ja joulukirjan kirjoittamisen. Olen aina rakastanut syksyä ja joulua, joten näiden sivujen kokoamisessa ja kuvaamisessa on vierähtänyt menneen vuoden aikana tovi jos toinenkin. Ilolla voinkin kertoa että Puutarhan syksy, kodin lämmin joulu on ilmestynyt Docendon kustantamana.


 Puolet kirjasta keskittyy puutarhan syyskauteen, pihan ruska-aikaan, syksyiseen koristeluun ja syysistutuksiin, sekä hieman juhlimiseenkin kekrin ja halloweenin merkeissä. Toinen puoli kirjasta keskittyy joulukodin luomiseen, omien joulukukkien kasvatukseen, erilaisiin koristeluihin, asetelmiin ja ideoihin. Koska joulu tuntuu juuri nyt vielä kaukaiselle, tässä teille muutamia visuaalisia maistiaisia kirjan syysosiosta, sekä alkusanat. Niiden myötä toivotan iloista alkanutta syysviikkoa kaikille! :)

Syksystä sydäntalveen

Syystuuli sekoittaa hiukseni harakanpesäksi samalla kun ylitseni lentävä kurkiaura huutaa hyvästejään. Tunnen syksyn saapuneeksi, muuttolinnut ovat lähteneet. Vaahtera esittelee auringonpaisteessa kultaista paloaan ja punastunut pihlaja on raskaana marjoista. Ruskan väreihin sointuva punarinta on jäänyt vielä seurakseni. Sen kesyn ja vahtivan silmän alla valmistelen puutarhassa samaan aikaan joulua ja kasvukautta.

Havujen tuoksu tarttuu sormiini, vaikka unelma keväästä ei koskaan minusta lähtenytkään. Sipuli jos toinenkin jää nukkumaan mullan alle, kasvattamaan salaa juuriaan. Silitän mustaa maata sormieni alla ja sanon sille hetkeksi hyvästi. Tapaan sinut taas keväällä. Illansuussa katselen pihalla tähtituikkeen tavoin syttyviä kaamosvaloja. Juuri silloin, tuona hetkenä varttia vailla pimeyttä, taivas syttyy tuleen ja pilvet loimuavat juuri katoavien auringonsäteiden voimasta oransseina, pinkkeinä ja
purppuraisina. Puut kaartuvat ylleni ja piirtyvät mustina käkkyräisinä hahmoina, ja niiden oksat ovat kuin luisevien tikku-ukkojen kädet, jotka takertuvat hiuksiini hortoillessani hämärällä pihalla katse taivaassa. Vanha varispariskunta sattuu myös lentämään ohi pari kertaa raakkuen, ja myhäilen mielessäni tunnelmalle, joka on kuin suoraan timburtonmaisesta halloween-fantasiasta.

Kevyt valkeus leijuu puutarhaan joulukuun tullen. Hetkeksi suljen oveni puutarhalta ja rakennan taas kotiini talvipesää. Kissan kehräys ja takkatulen humina sekoittuvat pehmeästi rauhaksi. Vanhojen hirsien suojassa sykkii taas jouluihmisen sydän lämmölle ja lumihiutaleille, kuusille ja kuutamoöille. Sama tietynlainen taikatunne, jonka koin lapsena lumiukkosatua katsoessa, herää henkiin ensimmäisten valojen, koristeiden ja tuoksujen myötä. Saan taas olla hetken lapsi, vailla huolia tai murheita. Valo täyttää kodin ja sydämen. Vaikka maailmassa ympärillä vallitsee täysi kaamos, täällä on hyvä olla.

36 kommenttia :

 1. Onneksi olkoon uutukaisesta! Sulla on kyllä tosi tunnistettava tyyli :) Jo kannesta tietää kenen kirja on :) Pitää etsiä käsiin tämäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos Kati! :) Näiden kolmen kirjan kanssa olemme pyrkineet pitämään yhtenäisen tyylin ja koon, jotta muodostavat yhdessä tavallaan koko puutarhavuoden kattavan trilogian.

   Poista
 2. Ihanaa, tuskin maltan odottaa kirjaa! ❤👍 kauniisti olit kirjoittanut talventulosta 👍❤

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat kuvat, kaunis kirja! Mukava teema, syksystä jouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, ja turvallista seikkailumatkan jatkoa sinne nummille ja saarille ;)

   Poista
 4. Voi, onpa taas aivan hurmaava kirja! Niin kauniit kuvatkin, saat syksynkin tuntumaan suorastaan lumoavalta ♥
  Tämäkin kirja pitää ehdottomasti hankkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Minä aina lumoudun syksystä joka kerta - ainakin niin kauan kun ruskan lehdet ovat puissa. Sen jälkeen pitää harhauttaa itseään joulupuuhasteluilla :D

   Poista
 5. Onnea! Ihanan näköinen kirja, tämäkin on saatava omaan hyllyyn. Olen kyllä ihan kevätihminen, mutta onhan syksyssä ja talvessakin mukavan lämmin tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustaudun myös kevätihmiseksi, syntynytkin keväällä joten se on veressä. :D Syksyn ja joulun välissä on tosin jotain niin ihanaa tunnelmaa ja rauhaa.

   Poista
 6. Hienoa, hienoa! Onnea myös multa! Ihastuttava kirja taatusti! Etsittävä tuo on käsiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos!! Toivon että pidätte. Kirja on aina niin ihana vaikkakin iso projekti.

   Poista
 7. Onnittelut uuren kirijan julukaasusta! Jotenki arvasin, että niitä tuloo lisää. Saat kukkasipulikki näyttämähän taiteelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos kaunis. Kukkasipulit ovat kyllä niin upeita itsessään, ja pitävät sisällään uskomattoman määrän räjähtävää kauneutta ❤

   Poista
 8. Onnittelut uudesta kirjasta! Niin tunnelmallista tekstiä ja kauniit kuvat :)

  VastaaPoista
 9. Ompas upean näköinen kirja, kertakaikkisen kaunis <3

  VastaaPoista
 10. Onnittelut uuvesta kirjasta. Kauniit kuvat.

  VastaaPoista
 11. Ihanaa!! Kirjasi ovat aina upeita esteettisiä elämyksiä ja inspiraatiota tulvillaan. Onnittelut uutukaisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniisti sanottu, mukavaa että olet tykännyt ♥

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Tuntuu hyvältä saada pitkä projekti konkreettisesti käsissä pideltäväksi :)

   Poista
 13. Onnittelut. Upea on varmasti kirjasi, kuten kevät -kirjasikin ovat olleet.

  VastaaPoista
 14. Luulen että kirjasi on hyvin vaarallinen ja koukuttava vallankin jouluihmiselle - siis minulle! Mikä onkaan ihanampaa kuin nostaa syksystä alkava joulukirja salin pöydälle ja elää sen kanssa aina jouluun saakka, siis melkein kevääseen! Varmasti hankintalistalle pääsee, näyttää niin ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! No minäkin olen ihan jouluihminen, täytyy tunnustaa! Syksyyn keskittyviä kirjoja ei juurikaan ole, joten tässä oli tarkoitus tuoda hieman sitäkin esille puutarhan näkökulmasta. :)

   Poista
 15. Uudet puutarha-ja jouluihmisen koukuttavat kirjat ovat ihana nautinto, kiitos kirjastasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä! :) Tätä oli ilo tehdä ja toivotaan että fiilis välittyy myös lukijalle. ♥

   Poista
 16. Oi miten hienoa!! Onnitteluja kovasti ja jo tuosta pienestä esittelystä, sekä ihanista kuvista kyllä näkee että teos on loistava😍

  VastaaPoista
 17. Kiitos tuhannesti! ♥ Niin paljon haluaisi näyttää, mutta kun pitää jättää lukijoillekin paljon löydettävää. ;) Lähempänä joulua sitten ehkä vielä lisää jouluisempia tunnlemia kirjasta...

  VastaaPoista
 18. Tilasin kirjasi ja wau mitkä ihanat värikylläiset kauniit kuvat ja kivat tekstit olet kirjaasi tehnyt. Onnittelut sinulle !
  Kirjaa lukiessa saan itselleni väreistä voimaa ja odotuksissa syksy ja ihana joulu tulossa.
  tv Tarjahannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tarjahannele, ihana kuulla ♥ syksyn väreistä saa kyllä voimaa, juurikin katselin pihalla ensimmäisiä ruskan värejä herukkapensaissa ja saniaisissa, mahtavaa keltaisen ja oranssin hehkua. :)
   Tunnelmallista syksyä ja toki myös joulun odotusta - eihän siihen taida olla enää kuin 99 päivää... ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...