maanantai 25. syyskuuta 2017

Syysfiiliksiä ja kirja-arvonta
Mimmalla ja minulla oli tänään sunnuntaina aivan erityinen päivä! Juuri tänään vietimme yhteiselomme kuusivuotispäivää. Syyskuun 24. vuonna 2011 Kissojen Suojelu Kisy ry:ltä matkasi luokseni silloin kuusivuotias Kuningatar joka haki itselleen uskollista palvelijaa ja hallitsijan paikkaa kodin ainoana kissana. Vieläkin liikutun tippa silmässä muistellessani sitä päivää kun tutustuimme.

Päättäväinen, kovin laiha mutta jäntevä kissa Mimma kipusi syliini heti kotiin päästyään ja otti suoran katsekontaktin. Aluksi hieman korvat luimussa mutta samalla koko ajan kehräten hän teki aloitteen ystävyydestä tunkiessaan syliini sohvalle ja sydämeeni, ehkä samalla myös alistaen minut lässyttäväksi höperöksi siinä saman tien kuten kissoilla on tapana. Mimman katsekontakti oli heti intensiivinen ja läpitunkeva. Mimmalla on aina tapana katsoa ihmisiä suoraan silmiin.

Koska tottelen kyselemätä hänen tahtoaan, halusi hän jälleen toimittaa virallisen valvojan tehtäviä ja hän käskikin laittaa kirja-arvonnan käyntiin täällä blogin puolella. Sillä tavalla saamme kirjalaatikon tyhjäksi, ja no, hän saa sen pahvilaatikon omakseen (motiivi)... Tässä hänen virallisen valvojuutensa auringonottoilme:


Kuten yllä olevista tunnelmakuvista käy ilmi, niissä on esillä minun, palvelijan, näkemykset kuluneiden viikkojen syystunnelmista joita niin rakastan. Syksyn viimeiset pinkit ruusut, tummat marja-aroniat, kynttilänvalo, ihanasti vaahtoava vaniljalatte, callunat ja hopealangat syysistutuksissa, jaloängelmien hennot kukat, sekä vuoden yllättäjät: Piilu-kärhöt jotka istutin viime kesänä. Heti kun sain ne maahan, näyttivät ne kuolevan sen siljän tien. Huokaisin turhautuneena, että "se niistä sitten", koska minulla on ollut aina huono säkä kärhöjen kanssa ja tämä näytti lakastumistaudilta vaikka kuinka huolella ne istutin. Nämäpä yllättivät, ja juuri nyt on koko parimetrinen köynnös aivan täynnä nuppuja! Eipä syyshelteet olisivat voineet tulla parempaan aikaan! Toinen ilon aihe on ollut jättikarhunputki (Angelica Gigas) jonka ostin taimena ja 3 vuotta olen odottanut sen kukintaa. Lähes kolmemetrisestä hujopista ei saa kuvaa kuin vain varovasti vartta taivuttamalla. Nyt sen siemeniä odottelemme tulevien vuosien iloksi.

Kasvien siementen keruu onkin yksi mukavimmista syyspuuhista. Lisää erilaisia vinkkejä ajankohtaisista syksyn puutarhapuuhasteluista löydät kirjastani Puutarhan syksy, kodin lämmin joulu. Nyt siis onkin lopuksi syksyisen kirja-arvonnan aika:Voit osallistua kirjan arvontaan jättämällä kommentin tähän postaukseen, vaikkapa kertoen mistä asioista juuri sinä tulet onnelliseksi näin syksyllä (anonyymit, jättäkää sähköpostiosoitteenne). 1 kommentti/arpa/osallistuja. Ei sen kummempia sääntöjä. Kuningatar Mimma arpoo voittajan sunnuntaina 1.10.2017 heti klo 24.00 jälkeen (mikäli on hereillä, todennäköisesti on, koska on mammansa tavoin joskus aika yökyöpeli). Onnea siis arvontaan ja aurinkoisia, lämpimiä syyspäiviä täältä Romppalasta! ♥ ;)

Linda & Mimma

54 kommenttia :

 1. Kningatar Mimmalle silityksiä. On kyllä suloinen kisuli <3 Nuo sinun kuvat ovat kyllä niin kauniita, ihan tälläinen ei-syys-ihminenkin ihastuu syksyyn ja näkee sen kauneuden <3 Itse tykkään syksyssä ruskasta ja syyssipuleiden haalimisesta/istuttamisesta :) maatiaiskananen@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään luonnon väri-iloittelusta, sumuisista maisemista ja kynttilän valosta.
   Mimmalle rapsutuksia. On kuningatar koko komeudessaan. mimonmami14@gmail.com

   Poista
 3. Tykkään syksyssä siitä, kun saa nautiskella takkatulen lämmösta ja sytytellä kynttilöitä hämärtyvään iltaan.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Upea kuva Mimmasta. Ihan näkee, kuka teillä kaapin paikan määrää :D Hän on ikionnellinen, että sai sinut palvelijakseen.
  Ihanat ovat sametti-illat. Upeaa sytytellä kynttilöita ja tehdä ruskaretkiä.Ihan tässä herkistyy upeiden kuviesi edessä. Tulee syysfiilis.

  VastaaPoista
 5. Niin lumoavan tunnelmallisia kuvia💕. Ihanin tietenkin Mimma🐱.
  Ihan parasta minun syksyssäni on se, kun Onni alkaa jälleen viihtymään sisällä ja tulee illalla viereen nukkumaan🐈🐾

  VastaaPoista
 6. On nämä sinun kuvat kyllä kauniita!!
  Onnea Mimmalle ja sinulle♥
  Syksy saa hyvälle mielelle väreillään ja kauneudellaan..:)
  irmastiina@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Syksyssä on parasta ruskan värit, syksyn kukat, lämpimät illat, takkatuli, kynttilät ja kausivalot.Onnea sinulle ja kuningattarelle!

  VastaaPoista
 8. Mukana kirja-arvonnassa - syksyn lempeästä hämystä nauttien -

  hannahirn@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Pidän syksyisistä aurinkoisista päivistä ja sipulien maahan piilottelusta. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 10. Niin Upeita kuvia, mutta Mimman naamarikuva alkoi kyllä naurattaa :) t kiisu.maki@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kiitos,hyvää syksyä sinne ja tietenkin nautitaan syksyn kauniista väreistä.

  VastaaPoista
 12. Mukana ihanan kirjan arvonnassa! Syksyssä on ihaninta kirpeän raikas viileä ilma, minä kun en oikein lämpöisistä ilmoista osaa nauttia. Eli lempivuodenaikani on nyt meneillään :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Tykkään syksyssä oikeastaan kaikesta, syyskuussa syntyneenä olen syksyn lapsi. -Marika- autmar@hotmail.fi

  VastaaPoista
 14. Tykkään syksyssä väreistä ja raikkaasta ilmasta :)
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Olen niin kesäihminen, että syksyssä ei ole mielestäni juuri muuta hyvää kuin että saa hyvällä omallatunnolla käpertyä sohvan nurkkaan vaikka lukemaan ja syömään jotain hyvää, samalla takkatulta katsellen.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 16. Itse nautin syksyn väreistä ruskan aikaan, siitä kun saa aamuisin kietoa ison huivin lämmittämään kaulaa ja eritoten kaikista omenaherkuista. :)

  Ihana kirja. Mukana arvonnassa! saija.hopea@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Kauniita kuvia oot laittanu. Syksy on ylleensä mukavoo aikoo ja nyt nämä viimepäivät erikoisesti kun on piässy pellolle sadonkorjuuseen. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 18. Syksyllä on ihanaa polttaa kynttilöitä, laittaa syyskukat parvekkeelle ja nautiskella sadonkorjuun hedelmistä. Terkut mainiolle Mimmalle!
  -Kipsuli-
  fredriikka1@luukku.com

  VastaaPoista
 19. Kauniit ruskan värit, syyskukat, kukkasipulien istutus ja tietenkin kynttilät ja muut kivat valot. Niin ja unohtamatta marja- ja omenasatoa. Mimmalle paljon terkkuja!

  VastaaPoista
 20. Sulonen Mimma :) Parhainta syksyssä ovat nämä aurinkoiset päivät jolloin puiden ja kasvien ruska oikein korostuu. Sitä vaan jää tuijottamaan silmät pyöreänä. Pihahommatkin menevät melkein itsestään, kun sää on näin kaunis.

  VastaaPoista
 21. Upea Mimma! Voi, miten kauniita kuvia ja tunnelma. Iloitsen kauniista, aurinkoisista syyspäivistä ja viimeisistä kukkijoista.

  VastaaPoista
 22. Lämpimät onnittelut sinulle ja Mimmalle yhteiselon merkkipäivän johdosta!
  Näin lämpimät ja aurinkoiset syyspäivät ovat mannaa puutarhurin sielulle. Ehtii tehdä monia kesältä periytyviä rästihommia ja tankata energiaa talvea varten.

  VastaaPoista
 23. Voihan Mimma sentään ♥ Kuningatar otti paikkansa välittömästi, niin niillä on tapana.
  Olen vuodenaikaihminen, syksyssä viehättää pimenevät illat, syksyn värit ja se että periaatteessa voisi kynttilöitä poltella jos kissoilta uskaltaisi. Osallistun siis myös arvontaan!

  VastaaPoista
 24. Onnea molemmille! Ihana ilme Mimmalla. Syksyn värit ovat alkaneet loistaa ja aurinkoakin näkyy.
  Mukana arvonnassa.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Ihanaa että tienne Mimman kanssa kohtasivat ja heti yhteinen sävel löytyi, ehkä Mimman johdolla :D Lempeä syyskuu on ollut todellista nautintoa, puuhastelua - hiljentymistä - tankkaamista talven varalle! Mimman ilme on sanoinkuvaamaton!

  Upea arvonta, ilman muuta osallistun. Jos ei onnetar suosi, kirjakaupan kassa kuitenkin - hankintalistalla joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 26. Arki. Rutiinit. Niiden sujuvuus. Kynttilä -ja takkatuli-illat. Kirpakat aamut. Sumu. Lupa vetäytyä neljän seinän sisälle. Syksy on ihanaa aikaa!
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 27. syksyn jälkeen tulee taas joulu!terv.anneli.rikkonen@luukku.com

  VastaaPoista
 28. Syksy on ihanaa aikaa :) Värit, kynttilöiden poltto, peiton alle käpertyminen, raikas ilma...
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Syksyssä on paljon ihanaa; värit ja aurinko tekevät luonnosta huikean! Pimenevät illat antavat luvan viritellä valoja ja kynttilöitä ulos sekä sisälle. Ja onhan joulukin jo taas hieman lähempänä:) Mukana arvonnassa, ilman muuta!

  VastaaPoista
 30. Taas niin koreeta kuvia! Syksyn färit on komeeta.

  VastaaPoista
 31. Syksyssä on ihanaa ruska, sumu, kaste, sumun lomasta pilkahtava aurinko, mahtavat punaiset auringonnousut, pihlajanmarjat, kynttilät ja lähestyvä joulu!
  kultalas@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Syksyssä on kauneutta ja kuulautta, kaikessa vähän haikeutta mukana.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Vaikka syksyisin on aina vilu, on se silti ihanaa aikaa värien ja sienien puolesta :)
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Syksyn väriloisto luonnossa ilahduttaa.
  Nyt pitää kiirehtiä kirjakauppaan. Kaksi edellistä kirjaasi minulla jo onkin.

  VastaaPoista
 35. Syksyssä parasta ihanat värit, sumuiset aamut, kostea metsä, marjat ja sienet :) katriinajuudin@hotmail.fi

  VastaaPoista
 36. Syksyllä minua ilahduttaa kynttilät, takkatuli ja kirjat, sekä kuuma juoma:)
  Puutarhassa syksyn ihanat ruskavärit!

  VastaaPoista
 37. Ruskan väreistä ja kynttilälyhdyistä.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 38. Kynttilät ja luonnon värit :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 40. Ihanat syksyn värit, muuttolinnut omalla haikealla tavallaan, kirkkaat ja kuulaat aamut, samoin sumuiset aamut. Pimenevät illat kynttilänvalossa, sohvannurkka ja takkatuli yhdistettynä hyvään kirjaan tai käsityöhön.
  Oman puutarhan sadonkorjuu ja säilöntä, metsän marjat ja sienet...riittäähän näitä ilonaiheita!
  mtmusta1970@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Syksyn värit parasta. Pimenevät illat kynttilän valossa. Vasta valmistuva pihasauna sitä odotan tässä syksyssä eniten.
  T. tiina.puustinen80@hotmail.com

  VastaaPoista
 42. Syksyn aivan ihanat värit! Ja lämmin takkatuli. Tietenkin myös kaikki eläinystävät sohvalla vieressä takkatulen lämmössä :-)

  aurinkosari@wippies.fi

  VastaaPoista
 43. Mukaan arvontaan. Nykyään tulee osallistuttua todella harvoin, kun annoin itselleni luvan osallistua vain kun palkinto on jotain mitä ostaisin ihan omallakin rahalla tai kuvitteellisella lottovoitolla :) Ei edes ilmaista turhaa roinaa tähän taloon.

  VastaaPoista
 44. Olen niin kevätihminen, että syksyllä olen onnellinen saadessani suunnitella tulevaa kevättä ja piilotella maahan kukkasipuleita - varsinkin lumikelloja :) Syysmyrkkyliljojen kukinta ilahduttaa suuresti ja toki nautin myös ruskan väreistä kuulaina ja kirkkaina syyspäivinä.

  VastaaPoista
 45. Syksyssä on parasta luonnon väritys. Mukana kirjaa tavoittelemassa.

  VastaaPoista
 46. Tulen onnelliseksi sumuisista aamuista ja luonnon kauneudesta, syksyisin valo on jotenkin niin erityinen ja se saa liikkeelle ulos ja tarttumaan kameraan. Ihana tuo Mimman auringonottoilme, omalla kissalla on samanlainen :) riiti81(At)gmail.com

  VastaaPoista
 47. Tulen onnelliseksi, kun perhe on lähellä ja kotona on hyvä olla :)

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Syksyssä oikeastaan kaikki on ihanaa. Huonolla säällä on mukava käpertyä sohvan nurkkaan neulomaan kynttilänvalossa. koistinen.johanna@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Kuivat aurinkoiset syyspäivät ovat parhaita metsässä liikkumiseen, kuten marjastamiseen ja sienestämiseen, lempipuuhiini siis.

  eeva.liisa@suomi24.fi

  VastaaPoista
 50. Rakastan joulukirjoja! Syksyssä tykkään kuivista, aurinkoisista syyspäivistä, kun saan flown päälle ja puutarhan syystoimet sujuvat.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...