sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Onnellista joulua


Mistä onnellinen joulu syntyy? Siitä voi olla montaa mieltä ja ne onnentuojat voivat vaihtua vuosien myötä. Toisaalta, eipä ehkä ne tärkeimmät siitä tärkeysjärjestyksessä muutu. Perhe, läheiset, lemmikit, koti, tuoksut, perinteet, koristeet... Itse olen aika jäykkäkin perinteiden noudattaja. Kun kerran olen saanut päähäni - tai paremminkin sydämeeni jonkun tietyn tunteen, en halua päästää siitä irti. Lapsena punaisen hirsitalon rappuja koristivat havut, katosta roikkuivat olkihimmelit ja aattoyönä koemaisteltiin puu-uunissa paistettua lanttulaatikkoa. Toisaalta, paras joululahja oli tälle kasarilapselle jokin amerikkalainen toimintaelokuva jota aattoiltana innolla tuijotti VHS-kasetilta kunhan Samu-sirkan joulutervehdys oli ensin katsottu telkasta. 


 Ehkä juuri jouluna haluaa pitää extrakovaa kiinni tietystä leikkisästä lapsenmielisyydestä jotta sitä ei kadottaisi sydämestä kuten niin käy niinsanottuina "normipäivinä". Aion siis tänäkin joululomana katsoa iltaisin leffoja suurella intensiteetillä ihan niin monta kuin haluan (Avengers: Endgame, A Star is Born ym...). Uusia joulukoristeita en ole ostanut enää aikoihin mutta vanhoja on varastossa sellainen arsenaali että minimalistia hirvittäisi. Lataan niistä siis rakkaimmat roikkumaan sinne tänne jo marraskuussa. Vaikka tavaraan ei saisi kiintyä, samat koristeet kieltämättä luovat tiettyä joulujen jatkumoa. Muovisten koristeiden sijaan muistot ovat tosin alkaneet siirtyä niihin olkihimmeleihin joita ei lapsena lainkaan osannut arvostaa...


Joulu on siirtynyt lapsuudenkodista minun luokse Romppalaan ja koko perhe onkin ollut täällä jo aattoaterialla useampanakin vuonna. Tykkään kokkailla ja tykkään siitä että myös tässä vanhassa talossa syntyy uusia perinteitä. Äitini, joka on aina vuosikymmenet tehnyt ihanan täydellisen jouluaterian, antoi niinsanotusti puurokauhan seuraavalle sukupolvelle ja olen saanut nyt vuorostani viimevuosina kokkailla perheelle perinteisen joulupöydän. Minä saan hössätä niin paljon kuin haluan ja hän on puolestaan tyytyväinen kun ei tarvitse enää kytätä kinkun ja laatikoiden paistoa.


Kuningatar Mimma on luonnollisesti joulun tähti ja saa lahjat ja huomion. ;) Joulupukki on tuonut pullollisen kissoille tarkoitettuja puhalleltavia kissanminttusaippuakuplia, saas nähdä innostuuko kuningatar ottamaan niitä kiinni ilmasta.


Nyt onkin taas aika rientää jatkamaan joulupuuhia. Haluamme Mimman kanssa toivottaa kaikille teille oikein onnellista ja tunnelmallista joulunaikaa! 

23 kommenttia :

 1. Teidän runsasvarpaiselle mahtavuudellenne sekä ehtiväiselle palvelijalle oikein hyvää joulua!

  Lapsuudenkotisi joulu kuulostaa niin ihanalta, juuri täydelliseltä, punainen hirsitalo ja ne himmelit! Ihanaa, että jatkat, voin uskoa, että joulu tunnelmallisessa talossasi on vuoden kohokohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, kuin myös sinulle ja pojille. ❤️ Olen kieltämättä miettinyt että olisi mahtavaa opetella tekemään elämässään edes yksi himmeli. Olki on vaan niin hauras mutta toisaalta ajatus muovi- tai paperipilleistä ei oikein houkuttele. :D

   Poista
 2. Oikein onnellista joulua teille! Siellä Romppalassa on aina niin kodikasta ja kaunista, kukkien ja jouluruuan tuoksunkin ihan tuntee kuvia katselemalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oikein hyvää joulua Naukulan poppoolle ja kaikille ihanille kisuille! :)

   Poista
 3. Siellä on kyllä niin kaunista ja tunnelmallista, että huivin kyllä pienenä tonttuna tunnelmoimaan paikan päälle. Onhan sinulla tonttuovi? Oikein ihanaa Joulua sinne ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonttuovi! Sellainen on olemassa mutta unohdin sen tyystin asentaa. Kiitos muistutuksesta, eihän muuten tontut pääse sisälle. :) Ihanaa joulua myös sinne ja extra jouluhalit Jamesille ;)

   Poista
 4. Oikein ihanaa ja tunnelmallista Joulua! Ja karvakuonolle paaaljon silityksiä :) Nauttikaa ja syökää hyvin! Mukavaa Joulua!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa tunnelmallista joulua sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Tunnelmallista joulun aikaa ja ihanaa uutta vuotta teille!

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Oikein hyvää joulua ja Mimmalle rapsutuksia!

  VastaaPoista
 9. Olet loihtinut ihania tunnelmia!
  Oikein ihanaa joulunaikaa! <3

  VastaaPoista
 10. Ihana joulutunnelma siellä teillä.
  Perinteiden jatkuminen on tärkeää, hienoa, että vaalit niitä.
  Ihanaa ja tunnelmallista joulua sinulle ja Mimmalle ja koko perheellenne❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteet tekevät joulun - ainakin minulle. :) Samoin teille! ❤️

   Poista
 11. Kaunista ja tunnelmallista.

  Rauhallista Joulun Aikaa Sinulle.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...