lauantai 29. maaliskuuta 2014

Alkukevään piha


Piha näyttää jo aivan keväiseltä. Paljon olisi siistittävää, mutta en ihan vielä aio putsata kukkapenkkejä. Pakkasia on vielä tulossa ainakin öiseen aikaan joten ehkä kuihtuneet lehdet toimivat vielä hieman suojaavina. Eilen juuri mietiskelin syksyllä istuttamani ritarinkannuksen (Delphinium Highlander Moonlight) tainta. Minulla on ollut vähän huonoja kokemuksia syysistyusuksista kun eivät ole aina selvinneet kevääseen, mutta riemu oli rajaton kun näin tämän säihkyvän pienokaisen. Peitelin sen vielä pakkasharsolla.


Kun oikein syynäsin nenä maassa, löytyihän se ensimmäinen kevään merkki: yksi pieni sinivuokon nuppu!
Krookuksetkin ovat jo vauhti päällä. Nyt on ihanaa vain kierrellä pihaa ja suunnitella mitä kaikkea voi ryhtyä maan kunnolla sulettua toteuttamaan! Aurinkoista viikonloppua kaikille :)

Varjoyrtti

9 kommenttia :

 1. Tähän aikaan puutarhassa on jännittävä tunnelma, kaikki on ihan käsillä ja pienet merkit antavat jo lupauksen pian räjähtävästä kasvun voimasta. Hienoa että aarteesi on selvinnyt talvesta, ihanaa aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja mikä upea lintujen konsertti ulkona. Kaikki äänessä fasaanista sepelkyyhkyyn :) Kiitos! Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. Voi mitä suloisia juttuja! Sinivuokkosi on pidemmällä kuin minulla, tai ehkä suunnilleen samoissa mitoissa. Hyvä että peittelit ritarinkannuksen. Odotan vielä jännityksellä, onko 'Astolat' hengissä, kun toisaalla näkyy jo pienet ritareiden versot, mutta siitä ei näy mitään. Aikaistahan nyt vielä onkin. Tämä taitaa olla ainakin kolmas kerta, kun olen istuttanut 'Astolatin'! Jospa nyt onnistuisi. Täällä päin ei ole ollut ongelmia syysistutuksen kanssa, kun syksy on lauha meren takia, mutta ritarinkannukset ovat olleet hyvin oikukkaita minun kanssani, jo kahdella eri pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan minullakin ollut tuota 'Astolat' lajiketta... Yksiä vaaleanpunaisia Viherpeukaloilta hankittuja ritarinkannuksia minulla oli 6kpl, ne kukkivat hyvin pihan paahteisimmalla paikalla pari kolme vuotta mutta sitten katosivat. Ehkä voimat loppuivat kesken, ovat aika vaativia ja tarvitsevat paljon ravintoa. Violetti-valkoinen (en nyt muista lajikkeen nimeä) on ollut kestävä kun vaan siirtelee sitä paikasta toiseen. Onneksi ritarinkannus on helppo kasvattaa siemenestä ja kun saa ne kukkimaan niin siemeniä onkin sitten varastossa vaikka kuinka paljon! :) Minulla taas salkoruusut eivät kasva sitten millään vaikka yrittänyt olen niin siemeninä kuin taimina.

   Poista
 3. Kyllä tämä alkukevätkin on ihanaa aikaa...)

  VastaaPoista
 4. Tämä aika on tosiaan niin parasta, kun kevät ei ole ihan vielä alkanut. Mahtavaa, kun kaikki ihanuus on vielä edessä!
  Tässä odotellessa ehditte ehkä Mimman kanssa vastata muutamaan kysymykseen. Blogissani on teille haaste :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...