lauantai 25. huhtikuuta 2015

Istutuspöytä kasvihuoneelle

Tänään oli mitä ihanin kevätlauantai sään puolesta ja myös siksi että isän kanssa nikkaroitu istutuspöytä saatiin vietyä paikoilleen kasvihuoneen viereen. Siskoni mies oli heittämässä kaatopaikalle vanhaa heidän yläkerrasta purettua ja ulkovajassa jo jonkin aikaa säilössä ollutta tiskipöydän tasoa mutta ehdin onneksi ruinata sen itselleni. KIITOS!! :) Toisen romu voi olla toisen aarre ja ihanuus.

Tämä pöytä onkin siis kuormalavoineen päivineen kierrätysmateriaalista tehty - lukuun ottamatta uusia kulmarautoja ja taustan rautakoristetta joka oli alunperin tarkoitettu kukkapenkin reunuskoristeeksi. Isäni hoiti tuttuun tapaan projektin sahaamis- ja ruuvauspuolen ja minulle jäi se mukavin osuus eli maalaus ja suunnittelupuoli :) Altaissa on helppo pestä ruukut tai kaataa ne multaa täyteen koulimisen ja ruukuttamisen ajaksi. Se on luksusta ja työskentelykorkeuskin on juuri sopiva. 

Ensimmäiset orvokintaimet ilahduttavat valtavasti ja kylvöpuuhiakin tuli harrastettua kasvihuoneessa tänään oikein urakalla. Kolmea erilaista sormustinkukkaa, timjamia, vaaleanpunaista kissanminttua, viidakkokurkkua, kesäkurpitsaa ym... :) Ihana kevät!
 
♥ Mukavia pihapuuhia ja leppoisaa viikonloppua kaikille! ♥

25 kommenttia :

 1. Voi miten IHANA! Minullakin on tiskitaso navetassa, mietin vielä, tuleeko se kunnostettavaan talooni joskus, vaiko istutustasoksi puutarhaan. Ehkä tämän innoittamana sinne puutarhaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä siitä on enemmän hyötyä puutarhassa. Mitäpäs sitä astioita tiskaamaan, kunhan ruukut pysyy puhtaana... ;) Eikö vaan?

   Poista
 2. ♥ihana kevät, todellakin♥
  minä pyörin tänään sen vanhan pulpettini ympärillä ja mietin, että mitä hittoa oikein tekis, että sais kunnon istutuspaikan...no, paljon auttais kun ottais ja siivoais ensin sen ympäristön ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D No, huomenna taitaa olla sadepäivä joten on lisää aikaa miettiä!

   Poista
 3. Ihana istutuspöytä! Oikeastaan ihan täydellinen!!! Noille lavoille keksii koko ajan uusia käyttökohteita! Mä tarvitsisin vielä ainakin viisi vaikka juuri sain kaksi projektia melkein valmiiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Kohta varmaan loppuu maailmasta kuormalavat kun me naiset käytetään ne ties minkälaisiin rakennelmiin... ;)

   Poista
 4. Kivannäköisen pöydän olette tehneet!

  VastaaPoista
 5. Vautsi - istutuspöytä näyttää hurjan suloiselta =) Kyllä tuossa kelpaa hääräillä pitkin kevättä ja kesää =)

  VastaaPoista
 6. Siis aivan ihana! Omassakin pihassa odottaa pino kuormalavoja joista olen ajatellut tehdä vastaavanlaisen, kunhan saisin vähän apua :)

  VastaaPoista
 7. Tosi suloinen ja käytänöllinen istutuspöytä, ihastuttava värikin!

  VastaaPoista
 8. Tuota kauniimpaa kuormalavan hyötykäyttöä en ole tähän mennessä nähnyt. Onpa ihana pöytä!! Käytätkö tiskialtaita ihan veden kanssa, ja jos käytät, mihin / miten lasket vedet pois?

  Tosi tosi kaunis lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista - ja muillekin kommenteista, kivaa jos inspiroiduitte :)

   Altaasta puuttui tulpat, joten ainakin yksi sellainen täytyy ostaa. Eli vielä en ole päässyt veden kanssa läträämään. Koska tänään tuli sadepäivä, laitoin reikien alle hyllylle sinkkipaljun. Ajattelin että siihen myös lasken sitten multaiset huuhteluvedet ja kippaan veden kasveille. Toisaalta, ei ole poissuljettua josko alle voisi laittaa postoputken joka menisi suoraan takana olevaan lavakaulus-kohopenkkiin jossa yleensä kurpitsoja kasvatan :) saisivat siitä suoraan kätevästi vettä.

   Poista
 9. Voiko istutuspöytä olla noin kaunis?! Olette käsistänne taitavia molemmat!

  VastaaPoista
 10. Mäki jemmasin vanahan tiskitason ku tehtihi keittiöremppa. Isäntä ihimetteli, että mihinkä tuata nu voi käyttää. Jotaki tuallaasta oli miäles. Ei ny mitää nua hianua.

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana pöytä upeine koristerautoineen. Ja turkoosia maalia on näemmä edelleen jäljellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh, SE turkoosi maali on jo käytetty ;) tämä oli ihan litran purkki ulkokäyttöä varten.

   Poista
 12. ♥oi ihanuus miten ihana! Ja kiitos niin kivoista ideoistasi! ♥

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana pöytä, tuollaisen voisi tehdä joskus tulevaisuudessa. Tuo rautakoriste pisti heti silmään, juuri tuollaista olen etsinyt kukkapenkin päätyyn, vaan mistään en ole löytänyt. Muistako yhtään mistä tuo on ostettu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä on ollut kovassa käytössä ja tuikitärkeä koulimispuuhissa kun selkä ei siinä liiemmin rasitu kun on oikean korkuinen. :) Rautakoristeet löytyivät muutama vuosi sitten Kärkkäisen nettikaupasta.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...