tiistai 21. huhtikuuta 2015

Päivä paratiisissa


 Siltä se ainakin tuntuu! Aurinko kuumottaa, krookukset jaksavat vielä kukkia, linnut laulaa ja pörriäiset surisevat. Keväällä tulee aina vilpittömästi hyvä mieli kun näkee karvaisia, suloisia kimalaispalleroita ahneina krookusten kimpussa. Aina tulee ajatelleeksi että jos ei näitä kaikkia krookuksia olisi, niin mistähän tähän aikaan ravintoa löytäisivät. Siinä siis yksi syy lisää miksi krookuksia pitäisi olla valtavasti kaikkialla!


Pihatöissä hurahti tänä iltana kolme tuntia - pääosin haravoiden. Kohta se homma on onneksi hoidettu joten pääsen kukkapenkkien kitkentään ja mullanvaihtoon. Tässä vielä ´Harmony´ kevätkurjenmiekkoja. Tuo upea sininen kirkkaus sykähdyttää aina!


Löytyipä samalta alueelta myös jättiyllätys:
syysmyrkkylilja pukkasi kukan - vaikka on kevät!


Tämä kukki jo viime syksynä istutettaessa mutta siinä se vaan on ja näyttää kauniilta. Lehtiä pukkaa vierestä kuten kuvasta näkyy. Kevät on ihmeitä täynnä :) 
Ihania kevätpäiviä myös teille muille puutarhan kuoputtajille!

9 kommenttia :

 1. VAU, adhd-syysmyrkkylilja! Ennenkuulumatonta, mahtavaa!
  Kimalaiset ovat niin suloisia. Krookusten lisäksi pajut ovat todella tärkeitä ravintokasveja, oikeastaan kaikkein tärkeimpiä, sillä niitä kasvaa luonnossakin. Ja jouluruusut ovat kuulemma myös hyviä mesikasveja aikaisille pölyttäjille! Mutta krookuksenkukassa pörräävä paksu karvapallero on harvinaisen hellyyttävä näky :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, en tiennyt että niilläkin voi olla adhd :D ajattelin jo että olenko vahingossa saanutkin virvaliljan, mutta tämä on kyllä eri näköinen ja tosiaan kukki jo syksyllä.
   Niin on, pörriäistä tekisi mieli silittää! Tänään vahingossa "silitin" yhtä haravalla, mutta toivon ettei käynyt pahasti. Otin sen käteen ja vein krookuksen päälle elpymään... Minulla on onneksi 3 vanhaa pajua pihalla joten ruokaa piisaa. Enpä tullut ajatelleeksi että siinähän onkin vasta mesipommi! :)

   Poista
 2. Sulla ei sitten ole niitä rusakonperkeleitä siellä kun saa krookukset olla rauhassa!
  Meillä käy sen sortin vilinä kun ne pitkäkorvat painaa niin että sammal vaan lentää :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä niitä täällä on - oikeita jättiläisiä, mutta toistaiseksi ovat kukat saaneet olla rauhassa. Ehkä teidän "citykanit" on jotenkin aggressiivisempia tai niillä on vähemmän ruokaa? :/

   Poista
 3. Kauniita kukkia! Kivasti olet saanut kuvattua pörriäisen työssään :)

  VastaaPoista
 4. Kaunista, oikein paratiisimaista<3

  VastaaPoista
 5. Nyt minä sen tajusin. Minulla on AIVAN LIIAN VÄHÄN krookuksia! Mihin ovat hävinneet...? Kukkapenkkien perkausoperaatioissa jääneet sipulit johonkin? Ensi syksynä menen ja ostan ainakin 500 krookuksen sipulia! Varmasti! Muistuta minua jos en muista. ;)

  Sen sijään kevättähdet kukkivat vallattomasti edelleen eteläseinustan kukkapenkissä... vaikka minä ne superleviäjät SEULOIN viime kesänä pois mullasta. Minisipulit jäivät ja nyt ne ovat entistä ehompia. Argh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookus yleensä kukkii vain kerran ja seuraavien vuosien kukat on sivumukuloista :)

   Voi, kevättähdet ♥ minä olen niitäkin istuttanut mutta katoavat kuin tuhka tuuleen. Pihani on niille ilmeisesti liian kuiva ja karu paikka. Kerran kukkivat ja sitten katoavat.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...