keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Ihania yllätyksiä ja jotain odotettavaa...


Voi ihanuus mikä piristävä yllätys minua eilen odotti postilaatikossa! Maria lähetti minulle yllätyksenä jättimahtavien pinkkien pioniunikoiden siemeniä ison pussillisen. KIITOS ihana ystävä ♥ vaalin näitä rakkaudella ja toivon mukaan ensi kesänä on sitten jotain kaunista näytettävää. :)
Laitoin sinulle myös pienen pääsiäiskirjeen postiin tänään!


Pihalta löytyi puolestaan krookusyllätyksiä joita viime syksynä kuoppasin maahan paviljongin ja vajan välimaastoon. Nyt ei arvaakaan siellä paljon kävellä jottei vahingossa talloisi näitä lumenrippeiden alta puskevia pikkuisia.


Muitakin jännityshetkiä on nyt keväällä luvassa.
Toivottavasti maasta nousee hieman muutakin... Syksyllä kun lähti nuo kukkasipuli-istutukset vallan holtittomiksi. Tuttuun tapaan poistomyynnistä hamstrasin mitä suinkin ehdin kun muutamalla eurolla sai 25kpl narsissipussukoita...


...ja vähän tulppaaneitakin tuli siinä samassa kahmittua.Kaikkiaan varmaan yli 500 narsissia tuli kaivettua maahan ympäri pihaa. Kiire oli kova kun talvi teki jo tuloaan. Kerran kyllä tuli ohimennen mieleen että siinähän sitä puuhaa riittää kun jonain päivänä ehkä täytyy ryhtyä kaivamaan kaikkia näitä ylös jakamistarkoituksessa... Nämä tuli ehkä istutettua liiankin tiuhaan. Saa nähdä kuinka käy.


 Lumet onneksi sulivat tänään oikein vauhdilla! Mikä hieno aurinkoinen päivä tänään olikaan - se oli myös yllätys. Sain vihdoin aikaiseksi leikata pihallani olevan kuusiaidanpätkän. Kuun vaiheiden mukaan havujen leikkaus tulisi tehdä kasvavalla kuulla jolloin pihkavuoto sulkee ja parantaa nopeasti leikkauspinnan. Viime keväänä tein täysin väärin ja leikkaus jäi myös aika myöhäiseksi, lumetkin olivat jo sulaneet ja oli kuivaa. Hetken jo näytti siltä että kuoleeko koko aita mutta kyllä se  käsittelystäni huolimatta selvisi. Toivotaan että en tällä kertaa tehnyt kovin pahaa tuhoa! ;)


Iloista tulevaa pääsiäistä kaikille!


12 kommenttia :

 1. Heh, repesin täysin tuon sipulinistutussession kanssa! Voi tauti mikä määrä sipuleita yhdessä kaivannossa :-D Teillä päin on hurjan hyvät loppurysäykset!
  Ihana tuo pioniunikko onkin ♥
  Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä täälläkin melkein repeää :-D ainakin housut kaikesta siitä kyykkimisestä! Se loppurysäys on kuule ollut ihan NetAnttilassa, että siitä vaan osingolle ensi syksynä ;) Marraskuussakin vielä kauppasivat niitä 1-2€pss, ei niitä kai sieltä kukaan muu hamstraa kuin minä, mutta kun oli samperin lumi jo tullut maahan täällä.
   Se on ihana pioniunikko ♥ taitaa olla samaa lajia kun sinullakin :)
   Ihanaa pääsiäistä sinulle, Mustille ja Ransulle!

   Poista
 2. Aurinkoista ja munarikasta pääsiäistä sinulle ja Mimmalle!

  VastaaPoista
 3. Voi kun kiva jos ilostuit ja yllätyit! Tänään sain postia sinulta, kiitos hurjan paljon, päivän piristys myös täällä! Ihana saada uusi erilainen unikkotulokas puutarhaan, ystäviltä saadut kasvimuistot ovat hienoja.Korttikin oli muuten söpö, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ilahduin valtavasti, en minä tuollaisia yleensä keneltäkään saa :) Kiitos vielä!

   Poista
 4. Varmasti tulossa upea kukkaloisto tuosta sipulimäärästä:)
  Kevätihmisen puutarhakirjan parissa on vierähtänyt tovi jos toinenkin, ihana kirja!
  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Oi onpa sinulla kiva blogi, tätä alankin seuraamaan :) Samalla haastan sinut osallistumaan Liebster Award-haasteeseen. Tällä kertaa haasteella tehdään tunnetuksi blogeja, joilla on alle tuhat lukijaa. Ensin vastataan haastajan keksimiin 11 kysymykseen, sitten keksitään 11 uutta kysymystä ja haastetaan (5-) 11 uutta bloggaajaa mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Tuulikki ja kiitos hauskasta haasteesta! ♥

   Poista
 6. Hups! Muutama sipuli tullut istutettua! :D Näyttää varmasti mahtavalta kun alkavat kukkia. Mukavaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D jännityksellä odotellaan mitä sieltä nousee, muutamia alkuja jo näkyvissä. Kivaa pääsiäistä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...