sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kevätiloa piha täynnä!


Pakko taas todeta sama kuin joka vuosi. Jos ei pihalla olisi sipulikukkia tai jouluruusuja, ihminen menettäisi kevään upeimman ihanuuden ja elämykset. En varmasti nyt kävelisi pihalla ilta-auringossa maata tuijottamassa. Jokainen piippo ja alku on merkki tulevista kevätunelmista.


Laukkoja, tulppaaneita, krookuksia...


Krookussydämet ja ringit alkavat jo muodostua selkeästi. Tuntuu kuin kevät olisi aikaisemmassa kuin yleensä. Krookusten paras kukinta-aika sijoittuu pihallani yleensä vappuun ja siihenhän on vielä melkein kuukausi aikaa!


Hieman jäi haravointi vaiheeseen syksyllä (taisi olla niiden aiemmin mainittujen kukkasipuli-istuttelujen syytä se...). Pian voikin jo aloittaa haravoinnin - siitäkös pihalle keväinen vihreys syntyykin!


Kaikkein varjoisimmissakin paikoissa kukkii jo. Tämä on aina  jotenkin yhtä suloinen ja sydäntäsärkevä näky: jouluruusun nuput lumen keskellä toiveikkaina mutta silti jotenkin talvesta väsyneen näköisinä. Nyt paksu lumipeite on tosin ollut niille eduksi ja ovat innostuneet tekemään useita nuppuja!


 Lumikellotkin puskevat taas harvakseltaan lumen läpi.


Ja narsissit eräällä toisella uudella alueella pihan nurkassa. Tuumailin että ovatkohan liian varjoisassa paikassa, mutta hyvinhän nuo näyttävät voivan. Näiden läheisyyteen istuin syksyllä ruotsinpihlajan. Tänään kävin sen tarkistamassa että onko selvinnyt talvesta kun on hieman sillä vyöhykkeiden rajalla että pärjääkö täällä. Hyvinhän se on pärjännyt ja silmujakin on, PAITSI että puput ovat käyneet leikkaamassa pois kaikki alaoksat. Pöhköä! Jos ei kerran suomalaiset kotipihlajat niille kelpaa niin miksi sitten ruotsinpihlaja maistuu? Ovatko ne ruotsalaiset muka aina niin paljon parempia....? ;-) Kieltämättä puu on nyt kauniisti muotoiltu joten eiköhän tästä hengissä selvitä.
Ihania kevätpäiviä!

23 kommenttia :

 1. Nuo kevään merkit ovat niin tärkeitä ja ihania tutkiskella näin talven jälkeen. Taas alkaa uusi kasvu ja ihanuus, jee :)

  VastaaPoista
 2. Sulla on pihalla paljon vähemmän lunta kun meillä! Mutta sinähän asut huomattavasti paljon "etelämpänä" kuin me ;)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ;) me ollaan ihan eri kasvuvyöhykkeillä :D

   Poista
 3. Ihanaa! Paljon on jo pihallasi ihania keväisiä juttuja. Ja ah niin ihastuttava kasvihuonejuttu! :D

  VastaaPoista
 4. Ihanaa pääsiäisen aikaa sinne :)

  VastaaPoista
 5. Houkuttelevan näköistä kyllä. Kevät! Piha!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa kevättunnelmaa, kuten kirjassasikin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kevät! Sinullakin varmaan on jo vaikka mitä ihanuuksia puutarhassa :)

   Poista
 7. Suloisia alkuja :) Kohta kun aurinko taas paistaa ja lämpötila nousee, niin krookukset avaavat jälleen kukkansa. Istutin syksyllä muutaman vähän erikoisemman sipulikukan ja nyt jännään, nouseeko ne maasta vai ei.
  Hauskaa pääsiäisen jatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääennuste on kieltämättä ollut lupaava ensiviikolle :) Sama täällä! Ensimmäistä kertaa istutin persianpikarililjan ja sitä odotan mielenkiinnolla. Samoin vaaleanpunatorvisia narsisseja, jotka ovat jo piipponsa paljastaneet, samoin pari mielenkiintoista tulppaanilajiketta.
   Samoin sinulle!

   Poista
 8. Oon ihan samaa mieltä noista sipulikukista :) Leppoisaa sunnuntai iltaa <3

  VastaaPoista
 9. Oi, sielläkin näyttää todella lupaavalta ja keväiseltä! Tämä alkaa olla sitä kevätihmisen parasta aikaa! Ja miten totta, ilman sipulikukkia ei kevään tulo olisi puoliksikaan näin ihanaa.

  VastaaPoista
 10. Kauneutta ja ihanat """sipuliset"""kukkaset.Kevät huokuu kuvistasi.

  VastaaPoista
 11. Tulppaanin piippoja nousee nyt vauhdilla :)
  Kaks viikkoa kaikki onkin ollut ihan pysähtyneessä tilassa.
  Kohta kamera matkaan ja Lillaan!!

  VastaaPoista
 12. Heippa. Blogissani on sinulle haaste, käyhän katsomassa :)

  VastaaPoista
 13. ♥ihanaa aikaa tämä kevään etenemisen seuraaminen, ehkä paras vuodenaika :)

  VastaaPoista
 14. Hei, Sinulle on haaste blogissani jos tykkäät ottaa, en pahastu jos et välitä! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...