sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Joko tuli talviaika?

Kesäajan päättymiseen on kalenterin mukaan kolme viikoa. Jos Mimmalta asiaa kysyttäisiin, hän sanoisi että talviaika alkoi jo viimeviikolla, tarkalleen ottaen keskiviikkoiltana. Mistäkö sen tietää? Sohvavaihde menee silloin automaattisesti päälle ja halipula on kova. Enää ei huvita yksinään yläkerrassa hengailu vaan hivuttaudutaan viereen sohvalle, ja mieluiten juuri sille paikalle jossa minä yleensä istun. Jos olen lämmittänyt paikan valmiiksi hänelle, aina parempi. Minäkin taisin siirtyä talviaikaan havuaskartelujen myötä. Pihan kulmalta yksi suurehko kuusi sai lähteä ja olenkin onnistunut käyttämään kuusen jo melkein kokonaan havutöihin menneellä viikolla. Syntyi parimetrinen portti, pallopuita, tähtiä, kransseja ja vaikka mitä. Mukavampi askaroida ulkona nyt kun aurinko vielä hieman lämmittää eikä sormet jäädy. Talven tullen voi valmiit havusomisteet sitten vain asetella paikoilleen. Muutamat jouluvalotkin on jo laitettu pihametsään valmiiksi paikoilleen juuri samaisesta mukavuussyystä.

Ruskasta ei ole pihalla enää jälkeäkään ja puut ovat lähes paljaita. Verannalla kukkivat syklaamit ja kasvihuoneeseen astuessa siellä on vielä täysi kesä, sillä ruusut kukkivat toinen toistaan kauniimpina. Viikonloppu on mennyt pienen pakkolevon merkeissä kun kurkkukipu ja kuume yllättivät lauantaina. Olo alkaa olla jo parempi joten elättelen toiveita että pääsisi taas viikolla myös pieniin pihapuuhiin... Pysykää terveinä ja iloa alkavaan viikkoon!

p.s. Pian on luvassa täällä blogin puolella aivan ihana arvonta joten pysykää kuulolla ;)

14 kommenttia :

 1. Viisas ja söpö kissa. Toivottavasti olet parantumassa ja pääset pihapuuhiin, joita sinulla tuntuu riittävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä aina puuhaa riittää. :) Sitä Mimma on.

   Poista
 2. Kauniita havukoristeita! Joskohan minäkin voisin sen ensimmäisen "ulkosisustusvalon" laittaa, kun sinä teit pelinavauksen. Sen verran on pimeää jo iltaisin.
  Niin se on meidänkin Juuson mielestä talvikausi alkanut. Mamman kyljessä on sopivan lämmin nyhjätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voi laittaa :) olen jo monella nähnyt. Ite en vielä niitä jouluvaloja sentäs laittanut, mutta valoverkko on kyllä ollut verannalla päällä jo pari viikkoa.
   Kyllä eläimet tietää milloin pitää hakeutua lämpimään ♥

   Poista
 3. Hei!
  Ostin puutarhakirjasi ja sitä kautta löysin blogisi. Kirja toimi valtavana ilon ja inspiraation lähteenä, kiitos siitä! Myös blogisi on täynnä upeita juttuja, jatkan lukemista :)

  VastaaPoista
 4. voi kun kauniita havutöitä...miten oot noi tähdet tehnyt?
  Mimma ihanuuskuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtiä on helppo tehdä, sidotaan vain pajusta tai muista vesoista tähden muotoinen kehikko ja siihen rautalangalla havuja päälle :)

   Poista
 5. Voi, miten olet ollut ahkera! Toivottavasti on tarttuvaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh, kyllä askartelukin on tarttuva tauti ;)

   Poista
 6. Upeita havutöitä olet väsännyt. Noihin on ihana laittaa jouluvaloja :)
  Kissat ovat niin ihania, suloinen Mimma ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, täytyy kieputtaa ne täyteen valoja. :)
   Kissat on niin parhaita kullanmuruja ♥

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...