sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Pihametsän pyrstötähdet
Talviaika alkoi tänään ja ylihuomenna koittaa jo marraskuu. Minä miellän marras- ja joulukuun molemmat jouluisiksi kuukausiksi. Näin loka-marraskuun vaihteessa ilmestyvät kauppoihin odotetut joululehdet ja glögipullot, kotona saattaa aina välillä jo myös pipari tuoksua. Kuten moni teistä tietää, olen hieman fanaattinen jouluvalojen suhteen. Elämäni suurimpia kohokohtia vuodessa ovat varmaan kasvit, kukkasipulit ja jouluvalot. Tänä vuonna suunnittelin uudenlaisen käytön kahdelle 400 ledin lipputankovalosarjalle jotka pari vuotta sitten Tokmannin alennusmyynnistä tammikuussa hankin alle kahdella kympillä (kyllä, joulufanaatikko ennakoi ja hankkii valoja vielä tammikuussa, heh). Koska minulla ei ole lipputankoa, ovat nämä aiemmin roikkuneet kuusessa ja paviljogissa. Nyt nämä kymmenmetriset valorimpsut ripustettiin pihametsän puiden väliin ja kaveriksi niille hankin Kärkkäiseltä 60cm halkaisijaltaan olevat valohiutaleet jotka sidottiin puun runkoon niin korkealle kuin tikapuut ylettyivät. Näin niistä tuli ilmojen halki liitäviä pyrstötöhtiä. Kuvat eivät oikein tee oikeutta koko etupihan metsän peittävälle valaistukselle, mutta tässä nyt muutama kuva kuitenkin. Laitoin ne jo eilen päälle "kaamosvaloiksi" tai "lumenodotusvaloiksi" ja kyllä tuli ihana lämmin tunne sydämeen. Näkyvät kivasti olohuoneen ja eteisen ikkunasta joten Mimman kanssa voimme niitä katsella ja fiilistellä. Yksi unelma-ammattini olisi varmaan valosuunnittelija...

Tänään kun oli mukava ilma eikä luntakaan vielä ole (vaikka ensi viikolle on kyllä luvattu) oli aika viritellä valmiiksi myös jouluisemmat valot jotka ajattelin sytyttää vasta lähempänä joulukuuta. Ensimmäiseen adventtiin on tosin enää neljä viikkoa aikaa, joten katsotaan koska meikäläisen malttamattomuus ottaa taas ylivallan ja pari muutakin poistoketta menee päälle. ;) Tänään piti ihan parin sekunnin ajaksi pistää vaivihkaa päälle ja kokeilla että uurastuksen jälkeen kaikki toimii niin kuin pitääkin.


Verannan edessä on kuusi ja havuportti.

Puutarhavajassa asuu varmasti jokunen puutarhatonttu joten pitäähän niilläkin valoja olla. Siskoni löysi Keskiseltä hempeän pinkin valosarjan ja toi minulle sellaisen tuliaisiksi, ja sehän sopii kun karamelli piparkakkutalon kaveriksi. Kiitos systeri! ♥ Yleensä karsastan värivaloja, mutta nämä ovat kyllä niin suloisen hempeät että ovat kaikessa yliampuvuudessaan kauniit! Ainakin tämän höpsön jouluihmisen mielestä.
Ihanaa alkavaa marraskuuta kaikille. Annetaan pimeiden pihojemme loistaa! ♥

18 kommenttia :

 1. Ihanaa taikatalvea ja muumipeikon pyrstötähtiä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulisipa taikatalvi jo pian, sellainen ihan vaan parin pakkasasteen luminen ♥

   Poista
 2. Ihanat tähdenlennot. Lipputangon valosarja onkin noin toteutettuna ehdottomasti kauniimpi. Se luo satumetsän tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, tykkään itsekin niistä näin. On ainakin tarpeeksi pitkä valosarja :)

   Poista
 3. Huikeat tähdenlennot! Ihan parhaat valot - ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinne Naukulaan! Nämä taitavat kyllä nyt jäädä ihan pysyväksi joulutraditioksi. :)

   Poista
 4. WAU, mikkä pyrstötähäret! Luavaa ajattelua.
  Munki pitääs uuristaa valoja jollaki lailla, on ollu jo nii monta vuatta sama tyyli. Hm.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusien juttujen keksiminen on kivaa ja nykyisin on niin paljon valinnanvaraa jouluvaloissa. Lapsena en edes osannut haaveilla mistään valohiutaleista :D

   Poista
 5. Upeat tähdenlennot! Muista toivoa aina kun näet ne. Alemmassa kuvassa näyttää toiset valot aivan enkelinsiiviltä. Kauniita on muutkin pihasi valot ja varmasti ilo kaikille ohikulkijoille. Ihanaa alkavaa talvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina pitää toivoa! ♥ Ihanaa talven- ja joulunodotusta myös sinne.

   Poista
 6. Nuo tähdenlennot ovat ihan mielettömän hienot! Vau! Ja muutenkin kauniin loistava piha.

  VastaaPoista
 7. Upeat pyrstötähdet!
  Kyllä nyt jo kovasti kaamosvaloja kaipaakin, taidan viritellä meille tänään;)

  VastaaPoista
 8. Oho, mitä valosuunnittelija siellä asuukaan. Lokakuun lopussa jo pyrstötähdet lentävät metsikössä.
  Luulen, että itselläni on paljon opeteltavaa näissä valoasioissa.

  VastaaPoista
 9. Upeat pyrstötähdet, olet erinomainen valosuunnittelija(kin) :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...