lauantai 1. lokakuuta 2016

Kaunein hetki
Aina joskus tulee hetki jolloin pensaat syttyvät tuleen ja puut paistavat auringon lailla vaikka taivas olisi pilvessä. Syksy on aina ollut vuodenajoista suosikkini. Puutarhanhoidon myötä keväästä tuli myös suosikki. Muistan vielä hyvin ajan jolloin suorastaan ahdistuin kevään tulosta. En tiedä miksi. Se onneksi muuttui täysin kasvivillityksen myötä. Nykyisin osaan kyllä nauttia kaikista vuodenajoista ja etsiä niistä kauneutta. Syksyä kuitenkin hieman salaa odotan aina. Se tietää ihania tunnelmallisia iltoja, tuikkujen valoa, omenapiirakkaa ja jalkojen alla rapisevia lehtiä. Tänä syksynä ruska on ollut pihallani poikkeuksellisen kaunis. Varmaan kaunein mitä ikinä on ollutkaan. Vaahterat keltaisenaan, pihlajat aivan tulipunaisia, samoin korallikanukat. Ylimmässä kuvassa oleva koivuangervo on kuitenkin aina se kaikkein kaunein sillä sen lehtien väritys vaihtelee keltaisesta oranssiin, pinaiseen ja joissakin oksissa melkein violettiin. Syysväritys oli itse asiassa ainoa syy miksi aikanaan koivuangervoa istutin pihalleni, enkä ole katunut hetkeäkään. Keväällä se on kaunis kun sen lehdet puhkeavat pieninä hieman käkkyräisiin oksiin. Kesällä se ilahduttaa ihanilla valkoisilla kukinnoilla ja kaiken kruunaa juuri syysväritys joka ei koskaan petä. Siihen syysväritys tulee aina, olkoon minkälainen ruskavuosi tahansa.

Viime viikolla oli kesken kiireisen työviikon pakko pysähtyä hetkeksi ja vain imeä silmillä itseensä kaikkia ihania värejä, ja onneksi tein niin. Tuulen tuivertamisen jälkeen koko show oli nopeasti ohi. Suurin osa lehdistä on jo karissut. Kauneimmat vaahteranlehdet talletin kransseihin joissa ne saavat vielä ilahduttaa pitkään. Tuoksuherneet kukkivat vielä täyttä päätä ja kerään jatkuvasti pieniä kimppuja verannalle. Aina kotiin tullessa on vastassa mitä ihanin tuoksu. Ensi viikolle on luvattu pieniä pakkasöitä joten nämä taitavat olla niitä aivan viimeisiä kukkia. Sipulien istutusurakan sain myös viime viikolla onnellisesti päätökseen. Viimeisiä sipuleita kaivaessani mielessä oli vähän epävarma olo, koska onnistuin jo unohtamaan tyystin minne kaikkialle olin niitä piilotellut. Oravasyndrooman tuloksia jäämme siis odottelemaan keväällä näkyviksi.
Ihanaa alkanutta lokakuuta kaikille!

22 kommenttia :

 1. Ihanat kuvat! Mulla on vielä kaikki sipulit istuttamatta... Huoks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti perheesi auttaa sinua urakassa ♥

   Poista
 2. Huikeat kuvat, mahtavat! minä hurmaannuin tänä syksynä syyshortensioista, niistä japani mitä lieneekään.. ja sitten ne kukkapensaat olikin jo loppu, kun menin etsimään taimimyymälästä :D Näistä sun kuvista tulee tavs uutta inspiraatiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, niistä minäkin olen aina haaveillut, tosin pihallani eivät menestyisi kun on aivan liian kuivaa. kiva että innostuit! :)

   Poista
 3. Väreistä täytyy tosiaan nauttia nyt, kun niitä on. Talvella nautitaan sitten seesteisemmistä väreistä. Kauniit kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hetki meni täällä ihan liian nopeasti ohi. Olisin pitänyt lehdet vaahterassa mieluusti pidempäänkin. :)

   Poista
 4. Ihanaa syksyn aikaa sinulle! Ihania kuvia.

  VastaaPoista
 5. Syksyinen luonto on parhaimmillaan. Hienot kuvat, upeat värit. - Kaunista syksyn jatkoa sinulle Linda!

  VastaaPoista
 6. Oi, millaista paloa ja loistetta! Upeaa.
  Jo viime yö oli edellisiä merkittävästi kylmempi ja jatkossa on luvassa kylmenevää myös päivällä. Pian lehdet putoavat puusta, mutta ei nyt sitä surra, vaan nautitaan väreistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, alkaa melkein kiire pukata syyspuuhilla kun äkisti kylmenee. Nautitaan!

   Poista
 7. Onpa tosiaan hieno ruska pihallasi. Meillä ei tänä vuonna ole ollenkaan noin loistava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä kuinka ruska vaihtelee vuosittain.

   Poista
 8. Onpa tosiaan hieno ruska pihallasi. Meillä ei tänä vuonna ole ollenkaan noin loistava.

  VastaaPoista
 9. Meillä eivät vaahterat ole värjääntyneet, ovat kovin vihertäviä edelleen. Ihailen siis muiden upeaa ruskaa. Nuo tuoksuherneet ovat aivan ihania. :)

  VastaaPoista
 10. Kauniita ruskakuvia!
  Meillä suurin osa lehdistä on vielä puissa ja pensaissa kiinni, täällä ei myrkskynnyt.

  VastaaPoista
 11. Ihana näky tuo lehtiin peittynyt puutarha!

  VastaaPoista
 12. Mahtavat syysvärit! Se kuva lehtien peittämästä puutarhasta, jossa oli myös penkki,oli tosi vaikuttava. Siihen piti vielä uudestaan palata!

  VastaaPoista
 13. Ihanat syyskuvat. Tämä syksy olikin erityisen kaunis.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...