perjantai 21. lokakuuta 2016

Teevalot palamaan


Kylmään tottumattomat sormet tuntuvat suorastaan jäätyvän ulkona vaikka lämpötilat eivät ole vielä edes talviset. Hiutaleiden tuntua on jo melkein ilmassa. Pihalyhtyihin on mukavaa sytyttää kynttilät aina viikonlopuksi. Menneellä viikolla tuli jo muutamia jouluvalojakin viriteltyä valmiiksi paikoilleen vaikka en vielä niitä sytytäkään. Sisäinen kamppailu on minulla kovaa näin loka-marraskuussa kun tekisi mieli survaista jo pistoke seinään ja antaa pihan loistaa, kun ei siellä ole enää mitään muutakaan nähtävää. Kirsikankukka-valopuu saa toimia pihavalona näin syksyllä, sillä se ei ole mielestäni kovinkaan jouluinen, ainoastaan mukavan tunnelmallinen.


Kohmeiset sormet täytyy nyt lämmittää teekupin kyljessä ja sytytellä hieman tuikkuja. Olen aina miettinyt miksi tuikkujen englanninkielinen nimi on "tealight" eli teevalo. Kupin äärellä sitä tässä pohdiskelin ja sainkin selville että tuikkuja on käytetty nimenomaan lämmittimenä teepannun alla, hieman saman tapaan kuin aromilyhdyn tai fonduepadan alla ja siitä funktiosta nimitys on tullut. Näissä tunnelmissa mukavaa viikonlopun alkua! Muistakaahan vielä osallistua alla olevaan tunnelmalliseen kirja-arvontaan sunnuntaihin mennessä :)

16 kommenttia :

 1. Kyllä tähän vuodenaikaan vaan kuuluu ne tuikut ja tee. <3 Todella kaunista ja tunnelmallista sinulla siellä. :) Mimmalle rapsutuksia perjantain kunniaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuuluu ehdottomasti. :) <3 Kiitos! Rapsutukset toimitettu perille ja vähän extraakin!

   Poista
 2. Näpit tosiaan jäätyivät, vaikka ulkona on vielä muutama lämpöaste. Tunnustan sytyttäneeni tänään ensimmäisen ulkovalosarjan. On niin pimeää, ettei lisävalo voi olla pahasta. Ja nehän ovat tähän aikaan vuodesta ulkosisustusvaloja. Tai miten vain kukin haluaa niitä kutsua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, tuo on hyvä pointti ;) kaamosvaloja kaikki! Ja minähän tosin aloitan jouluttelun jo näihin aikoihin muutenkin... :D

   Poista
 3. Ihanaa tunnelmaa ja valoa. Kaunis tuo kukkiva puu.
  Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Oi miten hieno. Tulee ihan magnolia mieleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, ajattele kuinka hieno olisikaan aivan vaaleanpunainen led-magnoliapuu :D

   Poista
 5. Suloinen kirsikkapuu.
  Meillä palaa pikkuvaloja jossain kohtaa puutarhaa kesälläkin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on lähinnä aurinkokennovaloja kesällä :)

   Poista
 6. Mulla on yks valo palanu jo hm....kuus vuatta putkeen......kesät talavet :D

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtava tuo kukkapuu. Oispa mielettömän suuruudenhullua virittää tuollainen kaamoksenkarkoitusryhmä koko omenatarhaan :D Heh, onneksi sieltä on pistoke aika kaukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hehheh... Tykkään ajattelutavastasi! ;) Valometsä!

   Poista
 8. Aiemmin säästelin syksyllä pihavaloissa ja sitten ne paloivat pitkälle kevääseen kun oli jo muutenkin valoisampaa. Syksyllähän niitä tarvitaan, tähän pimeään aikaan! Ihana sinun kukkapuu😊

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...