torstai 26. kesäkuuta 2014

Kirppisöytö: keittiön pöytäryhmän uudistus


Tässä tämä toinen "lomaprojekti" joka alkaa olla pikkuhiljaa jo loppusuoralla. Johan näissä menikin viikon illat maalatessa. Nyt minulla oli keittiössä alun perin pihamökkiin viime kesänä (myös kirppikseltä) hankkimani pöytä ja tuolit. Jäin kuitenkin kaipailemaan niitä Villa Siniin kun siellä olisi niin mukava kahvitella näin kesällä. Kirpparilta tulikin sitten vastaan mukavia tuoleja 10€/kpl + samaa sarjaa oleva pöytä. Tältä pöytäryhmä näytti ennen maalaamista...


...ja nyt siitä tuli ajaton, tyylikkään valkoinen ruokailuryhmä.


Pöytä maksoi 40€ joten alle satasella tuli kokonainen hieno kalusto! Kauhistuttaa katsella joskus huonekaluliikkeiden mainoksia joissa pelkästään yksi ruokapöytä maksaa 300-500€. Pöydän pinnan olen maalannut nyt kolme kertaa kiiltävällä helmillä ja kyllä siitä saa melkein naamaansa peilata. ;) Pöytään kuuluu myös keskelle kolme jatkopalaa joten pöydästä saa tarvittaessa todella pitkän. Jatkopalojen hiomisen ja maalaamisen taidan jättää suosiolla pimeiden talvi-iltojen puuhasteluksi kun vielä pitää tuoleja hieman viimeistellä ja tietysti uusia pehmustukset ja kankaat. 

Kangasvaihtoehtoja aikani kuluksi pähkäilin ja facebookin puolella oli jo "yleisöäänestyskin" käynnissä. Ylin keskimmäinen lintukuosi oli voitolla ja siitä tykkään kovasti, mutta...

...sitten tänään siskoni vinkkasi löytämästään ihanasta kangaskaupasta josta löytyikin heti niin söpö ja hassu kangas että päädyin siihen. Tästä tuli jotenkin heti mieleen Liisa ihmemaassa teekutsuineen.


 Viidennen tuolin jätin maalaamatta valkoiseksi. Maalaan sen vaalean(turkoosin)sinisellä maalilla jota (uskokaa tai älkää) vieläkin on purkin pohjalla! Mistä tätä maalia oikein tulee? Purkki oli vielä siskollakin lainassa ja hänkin sillä jotain maalasi. Sama litran purkki jolla jo viime kesänä maalasin nämä nykyiset keittiön tuolit ja ties mitä. Siihen yhteen poikkeavaan tuoliin otin puoli metriä tätä kangasta jossa samaa sävyä kuvioissa.


Sellainen operaatio tällä kertaa. Malttamattomana kankaita odotellessa...

Nyt ei mamma enää lähde mihinkään täpisemään kun minä olen tässä. Piste.

8 kommenttia :

 1. Hienot tuli ja tuo kangas sopii tosi hienosti niihin!

  VastaaPoista
 2. Meillä on tuollainen pöytäryhmä..valkoisena, enoltani olen sen ostanut...muistaakseni on Askosta joskus ostettu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihanan mallinen ja tuoleissa hyvä istua, hyvää tekoa. Minä en raaskisi sellaisesta luopua :)

   Poista
 3. Oikein hyvä valinta! Ja piste sen kuuluisan iin päälle se yksi erilainen tuoli :)
  On se hyvä kun joku saa jotain aikaiseksi, mulla meni vissiin kissan takia pasmat ihan sekaisin kun mä vaan haahuilen. Välillä otan jonkun työkalun käteen, mutta pistän se takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää olla yksi joukosta poikkeava mukana, sellainen "emännän tuoli" ;-D
   Hyvä se on kuules välillä levätä, sinä kun olet tuunannut kotiasi enemmän kuin moni ihminen koko elinikänään! Kyllä se into sitten talven pimeinä iltoina viimeistään palaa ;) Voihan kisulia! Mulla on jäänyt nämä blogien lukemiset viimeaikoina vähille ja juttuja mennyt ohi kaiken muun säädön vuoksi ja bloggerin lukulistassakin oli joku onghelma ja näytti vaan yhden postauksen kerrallaan, nyt se on onneksi korjaantunut.

   Poista
 4. Vau, miten veikeä pupukangas! Super ihana! Ja niin ihanan värinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihastuin siihen heti ja tuo vaaleansininen/ruskea -väriyhdistelmä jostain syystä miellyttää silmää. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...