maanantai 2. kesäkuuta 2014

Puutarhan lumoissa

Nyt on juuri niin maailman paras ja ihanin aika puutarhassa meneillään että hädin tuskin ehtii koneella käydä näin viikonloppuna. Laitetaan nyt näin keskiyön/aamuyön tunteina puutarhapäivitystä kun muutamia hetkiä halusin pikaisesti kanssanne jakaa. Viileät ilmat ovat pitkittäneet tulppaanien kukintaa. Narsissit menivät ohi hujauksessa ja nyt saa käydä leikkelemässä narsissien siemenkotia ympäri pihaa. Alkavan viikon luvatut helteet varmasti saavat tulppaanitkin kukkimaan nopeasti ohi. Nyt niistä pitää vielä nautiskella.

'Ballade' kera lemmikkien.

Sekalainen pussillinen papukaijatulppaaneja. Taustalla kultatyräkkiä.

Näiden "jäätelötötterötulppaanien" kukintaa odotan erityisellä mielenkiinnolla. Taustalla laukkoja.

Nurmikon leikkuuta riittää... Ehkä huomenna illalla toinen puoli pihasta. Jätin vielä krookuskuviot leikkaamatta jotta saavat lisävoimia ensi keväälle. Olen kyllä aiempina vuosina ne leikellyt samalla eikä kukinta ole pakemmin kärsinyt :)

Istutin yhden siperiankärhön koristamaan kuunliljakujan päätepistettä: rautapaviljongin kaariporttia. Siperiankärhön kukkien näyttävyys ja suuruus yllättivät ja kestävyyttä pitäisi olla aina VII-vyöhykkeelle asti. 

Riippahernepuu on ihanasti kirkkaan keväisen vihreä ja keltaiset kukkanuput avautuvat parhaillaan.

Viileässä yläkerrassa talvetettu valkoinen 'White Fairy' -runkoruusu kasvatti keväällä jo honteloita versoja. Leikkasin ne keväämmällä pois, vaihdoin ruukkuun mullat ja istutin juurelle siemenestä kasvattamiani lobelian taimia jotka alkavat pian kukkia. Jee! Suurta kasvattamisen riemua kun joku joskus onnistuu. Ehkäpä tästä tulee kesäksi sinivalkoinen kukkapilvi. :)

Buddhakin on raahattu meditaatiopaikalleen. Painaa vaivaiset parikymmentä kiloa... 
Ihana rauha leijuu pihalla kun vain malttaa hetkeksi pysähtyä kaiken kylvön, leikkuun, koulimisen ja kitkemisen lomassa. Eilen illalla sadekuuro yllätti ja vietin pakkolepohetken katoksen alla. Se hetki oli ihana. Sateen ropina oli kuin musiikkia ja raikas ilma täytti keuhkot. Kaikkialla on vihreää ja kielojen tuoksu luo myös sisällä maljakossa saman hyvän olon tunteen. Kieloista puheen ollen...

Tämä yllätys odotti minua kukkapenkissä! Pari vuotta sitten istutin vaaleanpunaisen kielon juurakoita. Ensimmäisenä vuonna se kukki aivan valkoisena ruukussa ja olin kovin pettynyt kun piha nyt on muutenkin valkoisten kielojen peitossa. Sanoin "pöh" kun haaveilin nimenomaan vaaleanpunaisen kielon erikoisuudesta ja jupisin mielessäni että minua oli huijattu. En jupise enää, unohdin koko jutun ja nyt se on tässä ja niin kaunis!

Ihanaa alkavaa puutarhaviikkoa kaikille! ;)

8 kommenttia :

 1. Lumoavalta siellä näyttääkin! Upeaa.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana buddhapatsas! Se tuo syvän rauhan paikkaan kuin paikkaan. Minullakin on noita lilahtavan-roosia tulppaaneja uudessa pihassani. Edellinen omistaja on ollut intohimoinen kukkapeukalo. Minulla on opettelemista tässä taidossa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo puutarhasi ON ihana!!! Voin kuvitella millaista tuolla on kauniina kesäpäivänä käyskennellä ja istua penkillä..:))

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo puutarhasi. Kuvia katsellessa tuli mieleen sana Hiljaisuus, ehkä se tuli tuosta Buddha-patsaasta. Kaunista on!

  VastaaPoista
 5. Kyllä on kauniita näkymiä! Osaisipa itse suunnitella tuollaista. Olet onnekas puutarhuri!

  VastaaPoista
 6. Yhdyn ylistäjien mielipiteisiin. Kaunista on, ja seesteistä. Upea tuo buddhasi, mistä olet sen löytänyt? Ja pergolan katosta roikkuvat "timantit" ovat aivan jumalainen yksityiskohta. Tulppaanikuvat ovat kauniita, kuva leikatusta nurmikosta ja krookussydämistä aivan hellyttävä ja siperiankärhö lumosi. Onnekas todella olet.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteistanne. On sanoinkuvaamaton ilo ja onni että on oma pihamaa ja kukkia joita odottaa joka vuosi, olen kyllä kiitollinen siitä joka päivä :) En ole pahemmin puutarhaa suunnitellut, se vaan pikkuhiljaa on muodostunut tämän 10 vuoden aikana omille paikoilleen yritysten ja erehdysten kautta.

  Intopii: buddhapatsas löytyi Anttilasta, "timantit" ovat ihan muoviprismoja askarteluliikkeestä, mutta kimaltavat kyllä melkein kristallin lailla auringossa :)

  VastaaPoista
 8. Kaunista. Herkkä tuo vaaleanpunainen kielo ja Ice cream -tulppaanit ovat ihania, suorastaan herkullisen näköisiä. Niitä oli Hollannissa Keukenhofissa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...